[OMR] Discutii generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
da, din ultima postare rezulta ca doar Adria Airways ar putea fi ... asta chiar ar fi interesant
 
Dar cine a zis că s-ar zbura cu crj?

Trimis de pe al meu Vodafone 975 folosind Tapatalk
 
Este vorba de Adria. In Iulie 2016 au inceput discutiile cu mai multe aeroporturi din tara. ;)
 
Dar cine a zis că s-ar zbura cu crj?
de pe SSC:
Revin cu informatii legate de compania care ar dori sa opereze curse de pe OMR. Se pare ca initial compania doreste mari concesii din partea CJ si a aeroportului pentru a opera, practici la limita legii anticoncurenta. Negocierile continua dar in forma propusa de companie nu se va inainta. Va voi tine la curent daca am vesti noi.

Pentru cei foarte pasionati (chiar nu vreau sa dau numele companiei) daca ar opera de pe OMR, am vedea aterizand la noi Bombardiere CRJ si nu ar calatori foarte departe pana la baza lor.
...
Sper ca in curand sa va pot da o veste buna concreta.
 
Ryanair anunţă o nouă destinaţie de zbor din Oradea: Memmingen (Germania)

Compania Ryanair îşi extinde pachetul de zboruri de pe Aeroportul Internaţional Oradea cu o nouă rută, către Memmingen (Germania). Din 31 octombrie, vor fi operate două zboruri săptămânale către această destinaţie, cu bilete promoţionale începând de la 19,99 euro.

lg.php

Preţuri promoţionale

Anunţul a fost făcut, marţi, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care a susţinut o conferinţă de presă alături de directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Paşc.

Detaliile cursei Oradea - Memmingen au fost transmise şi printr-un comunicat de presă de Denis Barabas, directorul de vânzări al Ryanair România, care a precizat că ruta a fost inclusă în orarul de iarnă al companiei. Zborurile au fost programate în zilele de marţi şi sâmbătă.

Acesta cuprinde 5 rute internaţionale de la Oradea: Barcelona (2 zboruri pe săptămână), Eindhoven (3 zboruri), Memmingen (2 zboruri), Milano Bergamo (2 zboruri) şi Londra Stansted (2 zboruri).

Până joi, 23 martie, preţurile pentru bilete la zboruri din luna noiembrie au un preţ promotional, de 19,99 euro, pe noua rută către aeroportul german.

"Am depăşit aeroportul vecin"

"Vreau să mulţumesc companiei Ryanair pentru încrederea pe care o au în Oradea şi în bihoreni. Memmingen este la 114 kilometri de Munchen, 145 de Stuttgart, 170 de Innsbruck şi 91 de Augsburg. Cred că, alături de celelalte curse ale Ryanair, alături de cele ale Blue Air, acoperim o mare parte a Europei", a spus Ioan Mang.

Vicepreşedintele CJ a vorbit în numele conducerii judeţului spunând că, de acum, "misiunea de a dezvolta rute de zbor va trebui să ia o viteză mai mică". "Trebuie să ne concentrăm pe ce avem. Acestea sunt rutele, la acestea ne-am angajat", a adăugat acesta.

De asemenea, Mang a afirmat că, odată ce toate cursele vor fi operaţionale, Aeroportul Oradea l-a depăşit pe cel din Debreţin. "Anul trecut se spunea că ne vindem la alt aeroport. Între timp am depăşit aeroportul vecin", a spus acesta.

Spre Cipru, via Bucureşti

Tot marţi, directorul Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, a anunţat că, începând din această lună, se pot cumpăra bilete pe ruta Oradea - Larnaca (Cipru), cu schimbarea aeronavei la Bucureşti, zborurile fiind operate de Blue Air.

Practic, pasagerii vor zbura cu cursele low-cost Blue Air Oradea - Bucureşti şi vor fi transferaţi apoi, fără un nou check-in, în aeronava de Larnaca.

Totodată, Paşc vorbit despre importanţa cererii pentru toate aceste zboruri. "Aş vrea să-i rog pe bihoreni să aibă în atenţie cursele pe care le-am contractat şi să-şi cumpere bilete. Trebuie să fim conştienţi că dacă aceste curse nu vor avea pasagerii necesari nu vor mai putea opera. Companiile lucrează pe principiul cost-beneficiu", a spus directorul aeroportului orădean.

Pe de altă parte, în cadrul conferinţei de presă ţinute marţi au fost anunţaţi câştigătorii concursului desfăşurat de Ryanair şi Aeroportul Oradea dotat cu bilete pe rutele Oradea - Milano şi Oradea - Barcelona. Spre prima destinaţie, câştigătorul extras a fost Romina Abrudan, iar pentru destinaţia Barcelona, Alin Tose.

sursa : www.ebihoreanul.ro
 
Minivacanta de 1 mai. Pleaca lumea in city-break sau la mare, daca nu la marea romaneasca la alta mai departe :)
 
Oradea are nevoie de un feed de fr24, planefinder, flightaware.
Nu se ofera nimeni sa "ceara" una de la FR24? sau sa faca una pe cont propriu?

Suportul tehnic sa nu descurajeze pe nimeni, suntem cativa pe forum, care "hostam" antene, si putem ajuta.

Eu zic ca merita.

Uitati ce zice fr24 de 0B3077, cica a facut divert la DEB, cand cursa a aterizat la OMR, insa nu a avut acoperire fr24 in zona, pentru a confirma.

Blue Air flight 0B3077 - Flightradar24


LE
acum vad, ca in unele zile exista acoperire, fapt care ma duce la gandul ca este un singur radar la OMR, sau in zona.
 
Trafic intens la Aeroportul din Oradea: 87% din cursele externe sunt ocupate, 400.000 de pasageri estimaţi până la finele anului
Trafic intens la Aeroportul din Oradea: 87% din cursele externe sunt ocupate, 400.000 de pasageri estimaţi până la finele anului


Smaranda Chişbora
Directorul general al Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, a dezvăluit, joi, că gradul de ocupare al curselor externe este de peste 87% pe zbor, acest lucru însemnând un succes pentru compania aeriană Ryanair şi aeroportul local.


În total, până pe 24 mai, prin Aeroport au trecut peste 40.000 de pasageri - ai curselor interne şi internaţionale - şi se estimează că, la finalul anului, numărul acestora va depăşi 300.000, ba chiar ar putea ajunge la 400.000.

Curse de succes

Creşterea Aeroportului din Oradea continuă. În 2016, pe aici au trecut în total 41.867 de pasageri, în timp ce în 2017, doar până pe 24 mai, numărul pasagerilor ajunsese deja la 40.204. "Până la sfârşitul lunii vom depăşi numărul total de anul trecut. Făcând calcule, cum mai sunt şapte luni până la finalul anului, estimăm că numai cu zborurile deja operate pe Aeroportul nostru vom depăşi 300.000 de pasageri, deci fără noile curse care vor debuta în toamnă", a declarat Gheorghe Paşc.

Totodată, acesta a arătat că zborurile externe merg foarte bine. "Încărcătura pe cursele externe este de 87% pe mişcare, ceea ce este extraordinar", a spus directorul.

După cum se ştie, din septembrie de la Oradea se va zbura şi în Londra (Stansted) şi în Germania la Memmingen, de la finalul lunii octombrie urmând să fie operate şi zboruri spre Eindhoven (Olanda), toate de compania Ryanair. "Vom avea o creştere şi o dinamică fulminantă, ceea ce înseamnă şi necesitatea oferirii unor servicii corespunzătoare pasagerilor şi nişte cheltuieli pentru deservirea aeronavelor", a mai spus Paşc.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a spus că se aşteaptă că numărul total al pasagerilor pe Aeroportul Oradea să ajungă, în 2017, la 400.000.

Low-cost în fiecare zi

Din 31 octombrie, deci în programul de iarnă, compania Blue Air va opera zborul de după amiază, spre şi dinspre Bucureşti, în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia celei de sâmbătă. Acum, Blue Air operează zboruri în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. "Este un lucru foarte bun, să existe curse zilnice low-cost de Bucureşti. Şi pasagerii interni au crescut de 4-5 ori de când acestea au fost lansate", a arătat Pásztor.

În aceeaşi conferinţă de presă, autorităţile au vorbit şi despre demersurile de promovare a Aeroportului şi curselor lui în ţară şi străinătate, menţionând participarea la târguri de turism, precum şi realizarea a unor pliante de informare de câte o pagină care au fost distribuite în Ungaria, într-o revistă turistică de peste graniţă, în tiraj de 173.000 de exemplare.

De asemenea, după cum se ştie, împreună cu Ryanair, CJ Bihor a desfăşurat o campanie online de popularizare a curselor de Oradea în Spania şi Italia. "Informaţiile au ajuns, online, la 400.000 de destinatari. Au fost zile în care site-urile Ryanair din Spania şi Italia s-au deschis cu imaginea Aeroportului Oradea", a spus Pásztor, care s-a arătat foarte mulţumit de "agresivitatea" cu care compania irlandeză Ryanair îşi promovează zborurile şi îşi asigură clienţi.

În ceea ce priveşte cursa de Torino, anulată de Blue Air, preşedintele CJ Bihor a precizat încă o dată că, din punctul lui de vedere, decizia a fost pripită.

Zboruri pe prisme

În perioada următoare, Aeroportul Oradea va fi promovat şi prin panouri şi bannere outdoor în Oradea, la intrarea în Bihor dinspre Cluj, Zalău, Satu Mare şi Arad, precum şi în Ungaria, spre Debreţin.

"În Oradea vom porni o promovare împreună cu Primăria pe unele prisme outdoor, ne-am înţeles deja în această privinţă. De asemenea, vrem să gândim nişte pachete turistice pentru zona Moldova, având în vedere că avem legătură directă spre Iaşi (n.r. – zboruri Blue Air), pentru ca şi de acolo să vină turişti în Băile Felix", a precizat preşedintele CJ Bihor.

În aceeaşi conferinţă, Pásztor a anunţat că Aeroportul Oradea va fi promovat şi, în toamnă, la una dintre cele mai mari expoziţii turistice din Europa, cea ţinută la Londra. "Trebuie să creştem incoming-ul. Am făcut demersuri şi pentru lansarea turismului medical. Avem discuţii şi despre alte rute, însă întâi trebuie să le stabilizăm foarte bine pe cele pe care le avem", a precizat şeful judeţului.

Pe de altă parte, potrivit acestuia, într-o săptămână va fi stabilit câştigătorul licitaţiei pentru construirea celui de-al doilea terminal, unul mai spaţios, al Aeroportului din Oradea, întrucât cel actual nu va face faţă numărului de zboruri planificate aici.
sursa : www.ebihoreanul.ro

To the airport! Aeroportul Oradea îşi va aduce, cu Mercedes-uri, pasageri din patru judeţe şi din Debreţin
To the airport! Aeroportul Oradea îşi va aduce, cu Mercedes-uri, pasageri din patru judeţe şi din Debreţin


Smaranda Chişbora
Pentru a-şi mări popularitatea, Aeroportul Internaţional Oradea va aplica aceleaşi metode ca rivalii săi, implementând un serviciu de transfer rutier regulat, ale cărui curse vor porni din Cluj-Napoca, Arad, Satu Mare şi Zalău, oprind pe drum şi în alte localităţi. De asemenea, la Oradea vor putea fi aduşi pasageri din Debreţin.

Hai la Oradea!

Lansarea serviciilor de transfer către şi de la Aeroportul Internaţional Oradea a fost făcută, joi, printr-o conferinţă de prezentare a acestora la care au participat directorul general Gheorghe Paşc, preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, respectiv Florin Crişan, director general Alis Holidays şi Ionuţ Stan, director general Transfero.

Aceştia doi din urmă administrează plaforma Transfero, care oferă servicii de transport de pasageri deja la aeroporturile "Otopeni" din Bucureşti şi "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, cu microbuze de ultimă generaţie.

Potrivit înţelegerii prezentate joi, serviciile de transfer vor fi disponibile spre şi de la Oradea pentru Cluj-Napoca (oprind pe traseu în Floreşti, Gilău şi Huedin), Zalău (pe traseu Suplacu de Barcău, Marghita, Sălard), Satu-Mare (opriri în Carei, Valea lui Mihai şi Săcueni), respectiv Arad (opriri în Chişineu de Criş, Salonta). De asemenea, vor fi operaţionale, de la 1 iunie, şi curse spre şi dinspre Băile Felix.

Cursele Cluj-Napoca - Aeroportul Oradea sunt deja operaţionale, cu câte patru curse pe zi, în timp ce din celelalte destinaţii vor fi 1-2 curse zilnic, în funcţie de orarul zborurilor de la Aeroport. Transferul dinspre Arad va porni, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie, în timp ce cele din Zalău şi Satu Mare, de la 1 septembrie.

Mai tari ca Debreţinul

Gheorghe Paşc a anunţat, totodată, că oferta se va extinde şi spre Ungaria, mai exact spre Debreţin. "Nu ascundem faptul suntem aproape de finalizarea tratativelor pentru aducerea pasagerilor din Ungaria. Vom face la fel cum a făcut aeroportul nostru vecin din Debreţin, care a colectat pasageri din România, prin amplasarea unui punct în Oradea", a spus directorul Aeroportului. Cel mai probabil transferurile care vor pleca din Debreţin vor începe în luna septembrie.

La rândul său, preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, a spus că Oradea are două avantaje faţă de Debreţin. "Avem două posibilităţi de concurare: am câştigat concursul pe diversitate, avem mult mai multe curse deja din Oradea decât Debreţinul, şi suntem esenţial mai ieftini decât ce există dincolo (n.r. – în ceea ce priveşte preţurile biletelor de avion). Mai este o problemă cu timpul. Ne încurcă dacă există blocaj în graniţă de câte două ore, cum s-a întâmplat lunile trecute", a spus Pásztor.

Bilete între 6 şi 12 euro

Preţurile pentru serviciile de transfer spre Oradea vor varia între 6 şi 12 euro în funcţie de distanţa locului de îmbarcare. Dacă îşi rezervă locul înainte cu o lună, pasagerii vor putea beneficia, însă, de preţul redus de 2,99 euro.

harta-transfero.jpg
Tarifele normale vor fi: Arad: 12 euro, Carei 10 euro, Chişineu Criş şi Marghita 9 euro, Săcuieni 6 euro, Salonta 5 euro, Satu Mare 12 euro, Suplacu de Barcău 10 euro, Valea lui Mihai 8 euro, Zalău 12 euro. Cursele spre Băile Felix vor costa 3 euro.

Transfero foloseşte microbuze cu 8+1 locuri, respectiv 19 locuri, marca Mercedes, fabricate în 2016, cu Wi-Fi şi outlet de priză la fiecare scaun. Biletele pentru acest serviciu se vând pe site-ul oficial transfero.ro.

Pe răspunderea lor…

De asemenea, acestea vor putea fi cumpărate, pe viitor, şi de site-urile agenţiilor de turism locale, pe site-ul Aeroportului Internaţional Oradea, pe cel al Consiliului Judeţean. "Suntem în tratative şi cu companiile Blue Air, respectiv Ryanair, care vor introduce această posibilitate de cumpărare a biletelor de transfer pe site-urile lor, astfel încât pasagerii să-şi poată asigura şi transportul rutier până acasă", a spus Florin Crişan, director general Alis Holidays.

Totodată, acesta a subliniat că firma îşi asumă responsabilitatea pentru orarul curselor. "Pentru rezervarea voucherului de călătorie avem nevoie de codul biletului de avion. De multe ori avionul întârzie şi colegii noştri trebuie să ştie pe ce zbor vine pasagerul, ca să-l aşteptăm dacă ne permite programul. Dacă nu, va primi loc pe următorul transfer pe care avem locuri disponibile fără să plătească diferenţa de bilet. Un alt lucru important este faptul că noi garantăm biletul de avion pasagerilor, dacă întârzierea este din cauza noastră", a precizat Crişan.

sursa : www.ebihoreanul.ro
 
Contestaţiile au fost respinse. Se pregătesc lucrările la noul terminal al Aeroportului Oradea
18 Iulie 2017, 15:46

Contestaţiile au fost respinse. Se pregătesc lucrările la noul terminal al Aeroportului Oradea



Smaranda Chişbora
Asocierea UTI Grup şi Eldiclau SRL va construi cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor urmând să fie semnat întrucât contestaţiile depuse de două asocieri concurente au fost respinse. Valoarea lucărilor se ridică la 21,7 milioane lei.

Investiţie necesară

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins plângerile făcute de două asocieri de firme (Construcţii Bihor SA Oradea, ICCO Energ SRL Braşov şi Transproiect 2001 SA Bucureşti, respectiv Trameco SA Oradea, Vega 93 SRL Galaţi şi Consitrans SRL Bucureşti) privind rezultatul licitaţiei pentru noul terminal al Aeroportului, a informat, marţi, Consiliul Judeţean Bihor.

Astfel, autorităţile judeţene urmează să semneze contractul de achiziţie a lucrării de proiectare şi execuţie a terminalului II cu câştigătorul iniţial, asocierea UTI Grup SA Bucureşti – Eldiclau SRL. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 21.796.261 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei. Termenul de execuţie este 12 luni.

"Şi la această lucrare reuşim să ne încadrăm în termenii prestabiliţi. Astfel, în 2018 vom pune la dispoziţia călătorilor un al doilea terminal, modern şi la standarde europene. Construcţia este pe deplin justificată, având în vedere creşterea permanentă a numărului de zboruri de pe Aeroportul din Oradea", a transmis Pásztor Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean.

Terminal şi parcare

Proiectul "Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea" presupune ridicarea unei clădiri cu suprafaţă desfăşurată de 2.925 mp, cu o capacitate de prelucrare pasageri la ore de vârf, adică circa 600 de pasageri în acelaşi timp.

De asemenea, contractul presupune şi "reamenajarea" actualului terminal al Aeroportului, care, după punerea în funcţiune a celui de-al doilea terminal, va prelucra doar pasagerii de la plecări internaţionale.

Constructorul va trebui să amenajeze şi o parcare nouă în zona terminalului II, cu 128 de locuri pentru autoturisme, 3 locuri de parcare autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri Taxi.

Totodată, potrivit proiectului, va reface şi parcarea existentă, ca aceasta să aibă 3 locuri de parcare pentru autocare şi 80 pentru personalul de deservire a Aeroportului.

Citeşte şi: Aglomeraţie garantată: Licitaţia pentru construcţia noului terminal al Aeroportului Oradea a fost contestată
sursa : www.ebihoreanul.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Mda, pentru presa/blogareala/whatever "de specialitate", daca nu se intampla in Bucuresti, atunci nu exista:

 
  • 👍
Reactions: 6 users