ON-BOARD / 777-300ER Qatar Airways, Doha – Londra in noul Qsuite

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Gratie prietenului Robert Alexandrescu, calator frecvent si avgeek convins, Aeronews.ro va aduce prima recenzie din Romania a cabinei Qsuite si unul dintre primele review-uri ale noului produs la nivel mondial.

In urma cu o luna, Qatar Airways a introdus in serviciul comercial noua cabina Business, Qsuite. Inca de atunci am început să caut un mod de a încerca produsul, iar dupa o mica planificare am reușit să-mi cumpăr un bilet pe ruta Bangkok-Doha-Londra Heathrow. În prezent, Qatar Airways are doar un Boeing 777-300ER echipat cu noul Business Class – mai multe detalii despre produs + video – celelalte avioane din flota urmand a fi upgradate in lunile urmatoare. Acum, sigura ruta pe care puteti gasi acest avion este Doha-Heathrow, zborurile QR7 si QR8.

IMG_2690.jpg


O să mă rezum in această recenzie mai mult la produsul solid (cabina Business). Cu toții știm că serviciile Qatar Airways sunt impecabile, cel putin cele de la bord. Unul dintre locurile unde QR trebuie sa muncească mai mult este experiența la sol în alte aeroporturi decât Doha Hamad. Am zburat până acum cu Qatar pe foarte multe rute și pot spune că in fiecare aeroport experiențele de la îmbarcare și de la check-in au fost absolut deplorabile.

IMG_2811.jpg


Revenind la Qsuite si zborul Doha-Londra, pot spune – după milioane de mile zburate cu companii aeriene din toata lumea – că noul Qsuite este cea mai confortabila cabina Business/First existentă in acest moment pe piață. Îmbarcarea a fost puțin haotica deoarece majoritatea pasagerilor nu știau cum funcționeaza cabina, fapt ce a solicitat destul de multa atenție din partea insoțitorilor de bord.

IMG_2716.jpg


Pe timpul decolarii si aterizării, usile de la cabina privata trebuie deschise si paravanele despartitoare gliseaza astfel incat rezulta o cabina de 4 persoane deschisa. Este puțin amuzant deoarece ești in fața unui pasager necunoscut. Asta dacă nu călatorești cu înca trei amici sau familie, caz in care ai un spatiu privat pentru un grup de 4 persoane privata.

IMG_2724.jpg


Eu am dorit să încerc scaunele alaturate, se gasesc la locurile impare. Aceste scaune se transforma intr-un pat perfect plat pentru doua persoane când partiția dintre scaune este coborâta. Pentru a acoperi spațiul dintre scaune, insoțitorii de bord au o saltea speciala care se potrivește intre cele doua locuri si astfel se obtine un spațiu neted, perfect pentru un cuplu.

IMG_2766.jpg


Pentru cei care doresc să-și faca luna de miere, aceste scaune sunt alegerea perfect nu numai datorită patului, dar și faptului că pot glisa usile după decolare, creându-se un spatiu 100% privat. Deși vorbim despre o cabină privata, sexul nu este permis în avioane, așa ca pentru cei excentrici nu este o idee bună să încerce asa ceva. Scaunele de la geam sunt ideale pentru persoanele care călatoresc cu un coleg, prieten, membru al familiei, etc. Motivul? Pot alege cand sa gliseze monitorul pentru a obtine o cabina individuală și astfel pot discuta cu persoana din fata lor cand au chef.

IMG_2760.jpg


Revin la locurile alaturate pe care le-am incercat. Pentru a activa ușa, monitorul glisant și partiția dintre scaune trebuie sa ceri ajutorul unui insoțitor de bord deoarece acestea pot fi deblocate doar cu o cheie speciala. Dupa decolare am inchis cabina și am făcut din cele doua scaune un pat perfect plat. Pot sa vă spun ca a fost cel mai confortabil pat în care am dormit într-un avion. Dupa introducerea Qsuite sub sloganul “First in Business”, Qatar Airways a lansat si noi perne si paturi care arata si se simt fenomenal. Calitatea finisajelor la bord este perfecta, totul este foarte bine aranjat si funcțiile scaunului sunt de top, cu piele foarte bine lucrata și încrustată cu motive arabe.

IMG_2695.jpg


Divertismentul la bord este redat pe ecrane HD foarte mari. Una dintre funcțile de care sunt foarte încântat este faptul că poti să conectezi propriul device printr-un cablu HDMI, ceea ce este o noutate pentru companiile aeriene actuale. Serviciul la bord a fost impecabil, asa cum ne-a obsinuit Qatar Airways, cu insoțitori de bord foarte bucuroși să ofere pasagerilor o experiență frumoasă și de neuitat.

IMG_2776.jpg


Din punctul meu de vedere, această cabina nu este Business, ci mai degraba First. Sunt operatori care nici macar la First Class nu au scaune atat de revoluționare și confortabile. Dupa părerea mea, Qatar Airways tocmai a deschis o noua poarta pentru persoanele foarte pretențioase care doresc să zboare doar cu private jet si cred ca noul Qsuite poate să intreaca si sa înlocuiască, in orice moment, cabina unui avion privat.

IMG_2765.jpg


Dacă doriți o experiență demnă de filmele cu milionari si VIP-uri, atunci trebuie sa încercați Qsuite by Qatar Airways. Pentru cei care vor sa aiba o luna de miere perfecta sau o vacanta de neuitat cu familia, cabina Qsuite este un “must do”. Dupa aproape 7 ore, chiar nu prea mai doream să părasesc avionul!

NOTA / Informatiile si fotografiile pot fi preluate doar cu citarea sursei, www.aeronews.ro. Qatar Airways nu a sponsorizat acest articol.

Continue reading...