Oslo (OSL/ENGM)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

petschovschi

Member
Feb 5, 2018
87
65
18
Timisoara
N-am găsit un thread unde să postez întrebarea mea, așa că vă rog să o mutați unde considerați de cuviință.

În martie vreau să merg în Islanda fiindcă joacă România acolo (pe 26.03). Plec cu Wizzair din BUD, am rezervat deja (pe 24.03). Vreau să mă întorc în 27.03, a doua zi după meci (n-am de ce să stau mai mult, e martie, mă gîndesc că nu e o lună de vizitat insula). Pe 27.03 nu e Wizzair spre BUD, așa că trebuie să fac escală pe undeva. M-am tot uitat pe prețuri si cel mai ok mi se pare varianta prin Oslo. Cu SAS de la Reykyavik la Oslo, apoi cu Norwegian pînă la Budapesta.

Deși am fost și anul trecut pe aeroportul din Oslo, nu mi-e clar dacă 2 ore sînt îndeajuns pt a prinde conexiunea. Trebuie să fac două rezervări separate, deci trebuie să ridic bagajul de cală (anul trecut n-a venit chiar așa repede) și apoi să merg la check-in, în procedură obișnuită. Eu trebui să-mi iau laptopul după mine (sînt dependent, nu mă simt bine fără laptop) și o să am două bagaje (nu pot urca la bord cu 2 bagaje de mărimea alor mele, nici la SAS, nici la Norwegian, am verificat). Din experiența voastră, credeți că sînt suficente cele două ore ? Eu n-am mai zburat niciodată cu conexiune, așa că pe partea asta sînt novice rău.

P.S. presupun că nu se poate ca la check-in la Reykyavik (la SAS) să-mi pună pe bagajul de cală o eticheta cu BUD, nu merg cu aceeași companie. Atunci ar fi ok, n-aș avea probleme.
 
Riscant. 2 ore ar fi de ajuns dar... In acel sezon, atat in in Islanda cat si in Norvegia iarna poate genera intarzieri. De exemplu, eu am sezut la o degivrare pe OSL chiar si in 1 oct 2018, in martie sansele sunt mari ca avionul din Islanda sa ajunga cu o oarecare intarziere cauzata de vreme. Cuplata cu asteptarea dupa bagajul de cala, ti-ar putea fi "fatala". Daca ai putea checkui bagajul direct pentru BUD ar mai merge dar as fi foarte suprins sa fie posibil.
In alta ordine de idei, sigur te poti descurca 3 zile fara bagaj de cala, cu un bagaj standard de cabina si o geanta de laptop. In acest caz, si cu o oarecare rezerva de bani pentru cazul in care trebuie sa stai o noapte pe OSL si sa te rebookuiesti pe BUD, riscul ar fi acceptabil
 
  • 👍
Reactions: 1 users
In alta ordine de idei, sigur te poti descurca 3 zile fara bagaj de cala, cu un bagaj standard de cabina si o geanta de laptop.

Mulțumesc pt. răspuns. Din ce am studiat eu:
- la SAS: poți lua în cabină doar un singur bagaj, pînă 8 kg
- la Norwegian: două bagaje în cabină, 55x40x23 și 25x33x20 (adică mai mic decît o geantă de laptop).

Există vreun troler de cabină (de-ăla de 55 cm înălțime) care să aibă un locaș (sertar, sau cum vreți voi) pentru laptop (și care să asigure o protecție reală laptopului) ? Dacă da, ziceți-mi și mie modelul că-mi iau unul.

P.S. mai există varianta să stau în Reykyavik pînă-n 28.03 (cînd e un wizzair direct KEF- BUD) sau să mă duc vreo 2-3 zile la Cracovia (în 27.03 e un zbor Wizzair KEF- KRK, care aterizează după miezul nopții), și de acolo la Budapesta, cu LOT