Pareri Aeroclubul Romaniei ?

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Vladyro

New Member
Jan 13, 2023
3
0
1
24
Bucuresti
Va salut! M-am inscris la Aeroclubul Romaniei pentru cursuri ULM si vrand sa caut materia cat sa ajung cat de cat pregatit acolo, am gasit oameni ce spun ca nu se zboara deloc. Este adevarat acest lucru? Si in plus, cat de greu este examenul la Principiile Zborului? Este singurul la care nu stiu absolut nimic.

AR organizează cursuri înainte de examen. Daca ești atent, e simplu.
După examen, se zboară.
Am fost membru AR acum aproximativ 10 ani.

Stiu procedura, insa am auzit povesti mai vechi ce spuneau ca pierdeai zile intregi la aerodrom si nu zburai deloc deoarece nu existau fonduri pentru combustibil, de asta eram curios daca mai are cineva pareri legate de acest subiect. Iar legat de examen, am un amic cu licenta PPL(H) si mi-a spus ca acel examen de PZ ar fi cel mai dificil. Din spusele lui a primit inclusiv intrebari legate de avioane desi el urmase cursurile pentru piloti de elicopter.

Pe vremea cand am facut eu, stateai in camp cateva ore si zburai 10-20 minute.
Un avion pentru ~10 persoane.

Examenul nu mi s-a parut deloc greu.

Examenul a fost din matematica/fizica, sau mai multe materii precum Meteorologie? Stiu ca inainte erau doar probe din matematica si fizica, insa de ceva ani probele s-au schimbat in functie de programa aprobata de EASA.

Principiile zborului, meteo (posibil și altceva) - toată cuticula predata de AR înainte de examen. Au organizat cursuri 3-4 luni (in fiecare weekend).

Nu ai de ce sa iti faci griji in privința examenelor teoretice, vei face toate cursurile cu lectorii AR și aceștia va vor pune la dispoziție toate materialele de studiu necesare.
Referitor la partea practica, da, ceea ce se spune mai sus ca “stateai in camp cateva ore si zburai 10-20 minute. Un avion pentru ~10 persoane.” asa era acum mulți ani de zile, acum nu mai e cazul. De asemenea, acum nu mai e cazul nici de lipsa de fonduri.

Dacă mergi foarte des la aerodrom, ai toate șansele sa termini cursurile încă din primul sezon de zbor. Timpul dedicat pregătirii tale se va reflecta in rezultatele obținute.