Pegasus Airlines (PC/PGT)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,320
3,645
303
Constanta
Conform www.airbuzz.ro ,incepand cu 18 octombrie 2012 Pegasus Airlines lanseaza curse pe destinatia Dubai, la tarife incepand de la 220 euro dus-intors (taxe incluse, exceptie taxa serviciu),bineinteles conexiune prin SAW.
 
Numai bine pentru Tarom.
 
As vrea sa plec in Istanbul cu Pegasus. Ce sfaturi imi puteti da despre aceasta companie? Observ ca au bagaj inclus in bilet. E adevarat? Ar fi ceva ft bun pentru o companie low-cost.
 
Potrivit unui studiu realizat de portalul whichairline.com, cu un preț mediu pe zbor de 64,64 de euro (87,89 dolari), Pegasus și-a câștigat primul loc atât în privința prețului de bază fără bagaje (20 de kilograme) cât și cu bagaje.

Locul al doilea la categoria fără bagaje i-a revenit companiei irlandeze Ryanair, cu un cost mediu de 65.67 de euro per călătorie.

În privința prețurilor care includeau bagajele, compania irlandeză s-a clasat pe locul al șaselea, cu un preț mediu de 100,67 de euro, în spatele Air Lituanica (81,36 de euro), Vueling (97,24 de euro), Germanwings (98,99 de euro) și Wizz Air (100,62 de euro).
 
... a doua cea mai profitabila companie europeana este pentru moment ... Pegasus:
THY8.JPG

Note: margins calculated as pre-exceptional operating profit as a percentage of revenue
*Ryanair's financial year end is Mar; chart shows results based on calendar year periods
Source: CAPA - Centre for Aviation, company reports
 
Fix pe asta nu l-am prins. Eram plecat din localitate. Tot ce nu este BlueAir, la Bacau, sunt aeronave la mentenanta. Interesanta directia unde a luat-o, de obicei pleaca Istanbul, dar acum poate a plecat in alta parte sa preia "stafeta" pe o anumita cursa.
[DOUBLEPOST=1428392979][/DOUBLEPOST]PS: eroare :D de fapt l-am prins, il pun imediat pe pagina de Bacau.
 
Diferenta de pret pe un segment OTP - SAW este de 2 Euro.
 
Azi:
PC761 SAW-OTP 189 Pax (LF: 100%) B738
PC760 OTP-SAW 56 Pax (LF: 30%) B738
 
  • 👍
Reactions: 1 users
@Peter

Știre este inexactă. De fapt ruta va fi CLJ - SAW.Sent from my mobile phone using Tapatalk
 
Acum ce să zic...? Pegasus operează și pe IST. Dar, de pe SAW au majoritatea rutelor, oferind conexiuni probabil ca așa devin mult mai atractivi pe CLJ. Vorba aia, poți să mergi pe toată riviera turcească de acolo, Iran, multe destinații din Asia etc.

Tarom ce oferă în afară de IST?

Sent from my mobile phone using Tapatalk
 
IST poate fi si oasul, ca si LON, NYC, etc. Nu ca sursa ar fi avut aceasta intentie, insa ... daca citeste pe aici, poate afla ;)
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@Peter

Știre este inexactă. De fapt ruta va fi CLJ - SAW.Sent from my mobile phone using Tapatalk
..este cam obvious ca va fi SAW! Oricum Aviation News Agency oricum nu este chiar cea mai buna sursa de informare, dar deoarece Aeroportul CLJ a anuntat ca maine vom afla despre o noua ruta, imediat dupa care am gasit aceasta postate, m-am decis sa postez aceasta noutate.

Sincer, nu cred ca trebuie sa facem din tantar, armasar, luand asa in serios aceasta mica greseala a codurilor de aeroport, facuta de cei de la Aviation News Agency! Mai ales avand in vedere ca Pegasus nu are decat 1 destinatie de pe aeroportul IST, deci chances are ca de pe SAW vor opera.

Poate ca cei de la Aviation News Agency asa de excited si incantati erau de stire, incat au uitat ca este de fapt vorba de SAW :).. Deseori, cand vezi 'Istanbul', primul cod la care te-ai gandi este IST, nu SAW.. in final, nu este decat o mica greseala :)
 
  • 👍
Reactions: 1 user