Peste 5 milioane de pasageri au ales Blue Air in 2017

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Mai precis 5.061.790 pasageri, cu 70% mai mult față de 2016 și peste estimările inițiale. Comparativ, putin peste doua milioane de pasageri au calatorit cu Blue Air in 2015.

“Am reușit să avem un record și la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, și peste 700 de curse charter. Pasagerii noștri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Și, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziam o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general Blue Air Gheorghe Răcaru.

Anul trecut a fost lansată și baza de la Constanța, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Paris Beauvais și Timișoara. Alte noutăți pe bazele Blue Air din România:

Din Iași au fost inaugurate rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florența și Glasgow.
Din Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa și Tel Aviv.
Din București au fost inaugurate curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.

Blue Air a crescut și numărul de rute externe. A fost inaugurată și o bază nouă în Italia, la Alghero (a 9-a bază BMS). Pasagerii Blue Air au putut călători de pe bazele sale internaționale spre următoarele noi destinații:

– De la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo și Alicante.
– De la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona și Trapani.
– De la Larnaca (Cipru) spre Birmingham și Liverpool.
– De la Alghero spre Roma Fiumicino.

In 2017, Blue Air a anuntat la Paris Air Show o comanda pentru 12 Boeing-uri 737 MAX 8. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019 și vor contribui considerabil la creșterea performanțelor operaționale, cât și la protecția mediului. “Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiție puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern și extern”, a mai precizat Răcaru.Continue reading...