Photoshop isi bate joc de mine

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,310
2,895
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Am reusit sa imi repun sistemul, si automat si PS-ul. Avand un backlog de ~2 ani, am zis ca ar fi bine sa ma apuc de ultimele poze care le-am facut.
Pornit photoshop, incarcat raw, si vedeti rezultatul. Poza salvata este mai inchisa decat pe cea pe care lucrez.
Cine are idei, recomandari, etc, este rugat sa posteze.

1. Poza salvata si urcata pe net:

test.jpg


2. Setarile in PS

SYF-20140126205919.png


SYF-20140126205914.png


Idei?
 
Unde o urci pe net? se poate sa fie din modul in care se face hostingul in general acolo pierzi la calitate de imbatranesti! Si airliners baga cam 50% compresie si asta include bara de jos cu numele fotografului si watermark-ul! Cat despre setarile de sRGB si AdobeRGB vezi ca este pe rospotters tutorialul lui Codrutz, personal nu imi mai aduc aminte cum se face si nici nu imi bat capul cu asta!
 
Le hostez pe googleplus.
Asta am urcat-o pe abload.

Atentie, poza este 1la1.
test1hjdu.jpg
 
Potential are cat vrei! Nu folosesc Google+ mi prea mult si fb-ul! Google+ poate le omoara la fel ca si fb care baga la compresie de inebunesti! Oricum poza nu ai sa o vezi niciodata la fel in browser sau ACdSEE ca si in Photoshop! Mi-as da cu parerea mai mult dar nu in Chrome pentru ca se poate sa gresesc fara nimic care sa ma ajute(nu mai am rabdare de Photoshop la ora asta)! de exemplu, dar se poate sa si gresesc, in varianta prelucrata ai dat prea mult noise reducation, eu asa o vad in Chrome! Iar in print screen-uri eu vad prea mult negru/contrast! Oricum, maine voi lua poza mare sa vad cum arata dupa ce o torturez eu nitel!
 
1. Google plus folosesc ca este mai liber de balarii vs facebook + telefonul isi face update pe google cand filmez/pozez, etc
2. Poza a primit auto contrast, dupa care am salvat-o la 100% JPEG, compresie minima. Dupa ce am salvat JPEGul, am facut si screenshoturile respective.

Eu am pus pozele strict pentru probleme tehnice, nicidecum nu m-am gandit ca asta va fi versiunea finala.
 
Atunci o sa incerc maine sa pricep, adica astazi da ....., aseara am fost martoaga de tractiune ( a venit iarna si avem sanie). Ceva nu este in regula la setari daca ai dat autocontrast doar.... Oricum asa cum ti-am mai spus nu se poate sa vezi poza la fel in browser ca in Photoshop, si acdsee ti le arata complet diferite! daca arata bine in Photoshop inseamna ca arata bine si restul......! Nici cand imi era setat cum trebuie (sRGB photoshopul) nu imi aratau la fel.....