Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Feb 13, 2012
196
39
43
40
Cluj-Napoca
Titlu: Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei
Sursa: http://www.rtv.net/caz-socant-pilotii-u ... z2SPFTtRSt
Autor: Alina Costache
Data: 05 mai 2013, 09:19

Un incident şocant s-a produs recent în timpul unui zbor al companiei Air India pe ruta Bangkok-New Delhi: ambii piloţi s-au dus la culcare, lăsând-o, timp de 40 de minute, în locul lor la manşa aeronavei cu 166 de pasageri la bord pe o stewardesă stagiară.

La un moment dat, însoţitoarea de bord a deconectat accidental pilotul automat şi echipajul a trebuit să fie trezit de urgenţă. Incidentului în timpul zborului AI 133 de la Bangkok s-a produs la o altitudine de 11.000 de metri, potrivit Agerpres.

Atunci când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class. Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei B. K. Soni a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.

După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, a trezit piloţii. Incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA) care a anunţat că piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă.
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,042
2,525
203
NZNV
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Bine ca nu scrie ca aveau si container de dormit in cala :)

LE:
"stirea" a ajuns si pe Pilot Magazin. Cat profesionalism!
 

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Feb 13, 2012
196
39
43
40
Cluj-Napoca
Se pare ca jurnalistii romani au dat-o iar in bara. Eu cand am preluat stirea am preluat-o de pe un site pe care il consideram cat de cat respectabil iar "incidentul" era cel putin plauzibil. Sa nu uitam ca un pilot roman sub influienta alcoolului a fost dat jos de autoritati pe cand se urca in avion sa il piloteze iar altul de data asta strain a fost arestat dupa ce a pilotat 10,000 de ore de zbor fara a avea licenta.
Cred ca sunteti familiarizati cu intamplarea conform careia un pilot rus si-a lasat copilul sa "piloteze" un Airbus care a cazut din cauza decuplarii partiale a pilotului automat.
Asa ca situatii din acestea picante se gasesc si fara sa fie denaturate de presa.