Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Feb 13, 2012
196
39
43
44
Cluj-Napoca
Titlu: Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei
Sursa: http://www.rtv.net/caz-socant-pilotii-u ... z2SPFTtRSt
Autor: Alina Costache
Data: 05 mai 2013, 09:19

Un incident şocant s-a produs recent în timpul unui zbor al companiei Air India pe ruta Bangkok-New Delhi: ambii piloţi s-au dus la culcare, lăsând-o, timp de 40 de minute, în locul lor la manşa aeronavei cu 166 de pasageri la bord pe o stewardesă stagiară.

La un moment dat, însoţitoarea de bord a deconectat accidental pilotul automat şi echipajul a trebuit să fie trezit de urgenţă. Incidentului în timpul zborului AI 133 de la Bangkok s-a produs la o altitudine de 11.000 de metri, potrivit Agerpres.

Atunci când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class. Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei B. K. Soni a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.

După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, a trezit piloţii. Incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA) care a anunţat că piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă.
 
Bine ca nu scrie ca aveau si container de dormit in cala :)

LE:
"stirea" a ajuns si pe Pilot Magazin. Cat profesionalism!
 
Se pare ca jurnalistii romani au dat-o iar in bara. Eu cand am preluat stirea am preluat-o de pe un site pe care il consideram cat de cat respectabil iar "incidentul" era cel putin plauzibil. Sa nu uitam ca un pilot roman sub influienta alcoolului a fost dat jos de autoritati pe cand se urca in avion sa il piloteze iar altul de data asta strain a fost arestat dupa ce a pilotat 10,000 de ore de zbor fara a avea licenta.
Cred ca sunteti familiarizati cu intamplarea conform careia un pilot rus si-a lasat copilul sa "piloteze" un Airbus care a cazut din cauza decuplarii partiale a pilotului automat.
Asa ca situatii din acestea picante se gasesc si fara sa fie denaturate de presa.