Pilotul român care ar fi băut înaintea unei curse TAROM a fost găsit nevinovat

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,313
2,895
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Eu tot nu inteleg. Adica el a consumat alcohol, dar avocatul l-a "rezolvat". Cu treaba asta trebuie sa ne dam mari sau sa ne facem mici si sa tacem?
Articol realitatea:
Pe data de 6 februarie, o cursă aeriană TAROM Londra București a fost anulată după ce autoritățile aeroportuare de pe aeroportul Heathrow au constatat că pilotul român care ar fi trebuit să aducă avionul în România se afla sub influența băuturilor alcoolice. Incidentul s-a judecat în Londra, iar pilotul român a fost găsit în cele din urmă nevinovat.

Radu Cristea, pilotul roman de 38 de ani, angajat al companiei TAROM, acuzat ca s-ar fi urcat baut in avion si se pregatea de decolare, a scapat basma curata. Un judecator al Isleworth Crown Court l-a gasit pe Cristea nevinovat, la infatisarea care s-a desfasurat saptamana trecuta la instanta londoneza, scrie newsair.ro.

In sedinta de judecata din 21 martie, cand Radu Cristea a aparut in fata magistratului, acuzatiile procurorului britanic au fost demontate fara mari probleme de un avocat roman, spun surse apropiate pilotului. Din cate se pare, apararea ar fi speculat foarte bine niste greseli de procedura ale anchetatorilor britanici si l-a convins pe judecator sa il declare nevinovat pe roman.

Radu Cristea a fost pus sub acuzare la inceputul lunii februarie dupa ce politistii de la Heathrow Airport l-au testat pentru consum de alcool chiar inainte de a decola spre Bucuresti cu 33 de pasageri la bord. La vremea respectiva, anchetatorii spuneau ca rezultatele testarii ar fi indicat o alcoolemie de patru ori mai mare decat limita legala admisa de 0,2 la mie.

Radu Cristea a fost suspendat pe perioada desfasurarii anchetei și risca pierderea locului de muncă dacă s-ar fi confirmat faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice înaintea unui zbor. "După primirea rezultatelor oficiale, TAROM va lua toate măsurile care se vor impune, în conformitate cu toate reglementările naţionale şi internaţionale în vigoare. Dacă în urma investigaţiei se stabileşte că pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat, în conformitate cu regulamentul de ordine al companiei", au precizat atunci reprezentanții companiei Tarom.