Pregatire PPL in weekend

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

bogdann

New Member
Jul 13, 2019
11
1
3
34
Bucharest
Salut,

Stie cineva o scoala in Bucuresti care are cursuri pentru PPL in weekend? Chiar nu stiu cum as putea sa lipsesc 4-5 saptamani de la munca ca sa pot ajunge de luni pana vineri la vreun curs.

M-am mai gandit sa imi cumpar cartile si sa incerc sa invat singur,dar oare, o sa suficient? Este obligatorie prezenta la scoala pentru teorie?

Va multumesc!

Poate are el ceva idei. Cu siguranta va raspunde, ca doar de aia i-am dat tag.

Salut,

Depinde de cat de tare te grabesti. Pe timp de iarna (din ianuarie pana prin aprilie), Aeroclubul Romaniei organizeaza cursuri teoretice de ULM (gratuit) si PPL (contracost). Ele fiind destinate in principal tinerilor incepand cu varsta de 16 ani, se fac doar in weekend. Depinde si daca ai vizat o scoala anume pentru a incepe acest curs. De asemenea, cursurile de PPL sunt independente de perioada de iarna, fiind contracost ele pot fi facute oricand, dar perioada respectiva te poate ajuta sa faci teoria, mai ales ca sunt grupe mari (cateva zeci de tineri pentru care se preda). Cel mai bine adreseaza-te unui aeroclub teritorial si obtine astfel informatii exacte, care sa fie exact pentru nevoile tale.

Salut,

Nu ma grabesc atat de tare mai ales ca am vazut la unele scoli tarife si de 12 000e pentru PPL. Din pacate nu mai am sanse sa ma inscriu la cele gratuite pentru ca varsta(29ani) nu ma mai califica :).

Imi poti spune la ce te referi cand spui ca imi trebuie o scoala anume pentru curs?

Pretul de 12.000 euro este exagerat, nici nu merita atentie scoala respectiva (sa nu fie cumva pentru PPL(H) - elicopter -, atunci se justifica). Un pret corect pentru PPL(A) - avion - este undeva la 6.000 - 7.000 Euro. Nu trebuie o scoala anume, atata timp cat e ATO aprobat de catre AACR, este in regula. Ca recomandari ar fi Aeroclubul Romaniei, Scoala Superioara de Aviatie Civila sau RAS Tuzla.

Salut,

Iti multumesc pentru ajutor! La SSAvC am sunat pe joi parca si mi-au zis ca doar in timpul saptamanii fac orele, la RAS si Aeroclub o sa sun maine ca sa vedem ce si cum.

Salut,

Revin cu update-uri dupa cum urmeaza:
RAS Tuzla nu face nici la distanta, nici in weekend cursurile de teorie.
SSAvC nu face nici la distanta, nici in weekend cursurile de teorie.
Flight Level nu a raspuns la apeluri.
Aeroclubul Romaniei m-a trimis la Clinceni unde o doamna draguta mi-a zis ca sunt sanse pentru cursuri peste weekend dar sa revin cu un telefon pe miercuri. Cumva Aeroclubul Romaniei este acelasi lucru cu ce se intampla la Clinceni ? Cand te uiti la informatiile de PPL (A) de pe site-urile lor sunt 100% identice(font, continut..).

Cam atat pana acum. Sper sa iasa treaba la Clinceni pentru teorie; dupa, la zbor gasesc eu unde sa fac mai usor.

Are cineva vreun feedback despre cursurile teoretice de la Clinceni ? Bun sau rau, nu conteaza.

Multumesc!

Reactions: 1 user
Salut,

Cei de la Flight Level fac teoria de PPL doar la distanta. Costul este de ~2200euro. (Include si partea de radiotelefonie)

Intrebarea mea este, de ce exista o diferenta asa mare de pret la modulul de teorie? ~2200e Flight Level vs ~400-450e Aeroclub. Numarul de ore la ambele scoli este tot de 100-110.

Salut,
Nu iti recomand Fly Level, stiu cateva persoane care au fost complet nemultumite de ei, iar in trecut au avut si ceva probleme cu autorizatiile.

Aeroclubul Romaniei este cel de la Clinceni, de fapt, Aeroclubul Romaniei are mai multe locații in tara, gasesti informatii pe site-ul lor. Nu cred ca poti face teoria la o scoala, apoi zborul la alta, nu e un curs modular.

Salut,

Multumesc pentru feedback-ul legat de Fly level. In ceea ce priveste modulul de teorie de la Clinceni, doamna ce mi-a raspuns a zis ca au fost mai multi studenti in trecut care au optat pentru cursul de PPL fara zbor.(ulterior facandu-l la alte scoli). Acum sa vedem ce se mai intampla in urmatoarele zile. (daca primesc contractul, ce scrie pe el, cat costa exact...)

Pai, cu tot respectul, nu ai cum sa faci PPL-ul doar in weekend, nici măcar partea teoretica, iar peste tot va dura o vesnicie.
Din câte știu eu, la Tuzla nu te obliga nimeni sa stai la cursurile de PPL, primesti vreo 7 carti doar. Dar mai știu și ca elevii care nu stau la cursuri nu prea iau nici examenele la autoritate și de PPL modular, eu încă nu am auzit și nu cunosc pe nimeni care sa fi încercat.