Personal n-am auzit de asa ceva, limite pe credit card la tranzactii online. Poate doar in Romania. Daca ai CC emis de banca la care ai si alte conturi deschise checking/savings/investments etc, banca respectiva nu ar avea nici un interes sa-ti puna limite de credit card la tranzactii pe internet. In general credit card-urile dau o perioada de gratie de 2-3 saptamini dar numai pentru cumparaturi, dupa care incep sa perceapa dobinzi de peste 19% zilnic. Pentru extragere ATM cash, dobinzile de la 25% in sus incep din ziua 1. Si da, exista diferite limite zilnice de extragere zilnica-cash din ATM-uri pentru credit sau debit cards/ dar asta numai ca masura de securitate bancara.poate ai limite pe card (/nr de tranzacții sau XRON total/zi pentru tranzacții pe internet) și din cauza asta ai primit reject.
Uite exemple de la două bănci și Revolut cu limite și restricții pe canale online:Personal n-am auzit de asa ceva, limite pe credit card la tranzactii online.
Dar până acum cineva a făcut vreo plângere pe undeva sau ne așteptăm să se rezolve de la sine? Eu de fiecare dată când am o problemă cu ceva vânzător sau prestator de servicii, dacă după prima interpelare nu rezolvă problema mă adresez direct ANPC. Fără s-o mai lungesc. De absolut fiecare dată problema s-a rezolvat ca prin minune în câteva minute / ore. Ultiumul exemplu a fost chiar cu Blue Air.Frumoasele de la Menzies.ro iti spun frank in fatza "cardul asta nu merge, mai aveti si alte carduri ? " Ii dai pe rind toate cardurile pe care le ai in portofel si care au functionat perfect in toata lumea inclusiv in Romania
Nu ca mi se pare normal sa nu poata plati cu cardul, dar in OTP sunt ATM-uri BRD si Raifaisen care au fix aceleasi comisioane ca orice alt ATM al bancilor respective.altrnativa este cit se poate de clara pentru client, cash de la ATM cu comisioanele zemoase ale aeroportului OTP
Cind esti Roman si traiesti in afara Romaniei aceste lucrururi pur si simplu nu se intimpla, mai mult, aceste situatii la care esti expus ti se par incredibile, adica ai in banca care ti-a emis un credit card, un milion de dolari in depuneri, vrei vrei sa cumperi ceva care costa mai mult de $ 11,000 pe zi cu CC si ... n-o poti face in Romania in ziua respectiva pentru ca sint limite bancare. Vinzatorii de produse si servicii ar fi revoltati daca a -r stii ca bancile ridica bariere inutile in calea unor vinzari potentiale. Banca insesi ar pierde comisioane frumoase la tranzactii voluminoase. Sigur pot fi CC/DC Nord Americane cu limita pina $ 50,000 de dolari si chiar mult mai mult pe zi (banca stie citi bani ai depusi la ei !) si ajungi in Romania, mergi la un ATM si nu poti extrage zilnic mai mult de 2-3000 RON cu pin ? You gotta be kidding.Romania tara componenta a EU?Eu de fiecare dată când am o problemă cu ceva vânzător sau prestator de servicii, dacă după prima interpelare nu rezolvă problema mă adresez direct ANPC.
Are timp Romanul expat sau turistul Nord American sa se intereseze de legile economice "originale" din Romania?Dar până acum cineva a făcut vreo plângere pe undeva sau ne așteptăm să se rezolve de la sine?
Parerea mea, limite ridicole pentru oameni cu bani de cheltuit care ajung in Romania zilelor noastre, generata de lipsa acuta a softului inalt- sofisticat de securizare al tranzactiilor financiare online, POS, etc.Uite exemple de la două bănci și Revolut cu limite și restricții pe canale online:
Eu de fiecare dată am făcut aceste sesizări online. S-au rezolvat de fiecare dată. Uite aici: Reclamatii - ANPCAre timp Romanul expat sau turistul Nord American sa se intereseze de legile economice "originale" din Romania?
Limitele alea se pot scoate / dezactiva / modifica de fiecare utilizator în parte.Parerea mea, limite ridicole pentru oameni cu bani de cheltuit care ajung in Romania zilelor noastre, generata de lipsa acuta a softului inalt- sofisticat de securizare al tranzactiilor financiare online, POS, etc.
Ti se pare normal ca pe linga plata bagajului de cala cotat de compania aeriana cu care zbori la US $ 60 sa mai platesti in plus la ATM o taxa de extragere cash, de la o banca diferita decit banca care ti-a emis CC-ul, plus taxa de conversie bancara, adica vreo US $ 10 doar pentru ca fetele zglobii de la Menzies.ro nu sint in stare sau nu vor sa-ti proceseze cardurile ? Din experienta personala, Raifaisen ripoff, BRD, best currency exchange deal via ATM, o recomand la toti Romanii-Canadieni.Nu ca mi se pare normal sa nu poata plati cu cardul, dar in OTP sunt ATM-uri BRD si Raifaisen care au fix aceleasi comisioane ca orice alt ATM al bancilor respective.
C'mon... Billionaire earns first-class travel for life by putting Modigliani nude on AmexTeoria prin care se cheltuie milionul de dolari cu cardul este gresita din start
A Chinese billionaire will never have to pay for a plane ticket again, after he accrued a staggering number of air miles using his American Express card to buy a $170m painting.
Te-ai gindit vreodata de ce toate CC MAJORE percep de la 20% in sus, pe zi, pentru creditele acordate dupa perioada de gratie de 2-3 saptamini, in timp ce bancile iti acorda doar 2% ANUAL pentru depozitele tale?Oricat de mult a avansat din punct de vedere tehnologic securitatea cardului bancar, atata timp cat poate fi folosit de o alta persoana decat de cea careia s-a emis cardul (cu sau fara voia sa), aceasta metoda de plata nu va fi considerata sigura de nici o banca din lumea aceasta.
bingooo ... pai tu ca o banca mondiala cu reputatie si cooperare solida cu VISA si MASTER CARD WORLDWIDE, preocupata si obsedata de securizare financiara de virf, transmiti date "aditionale" solicitate de "neica-n drum si plin de praf procesator de plati din romania de care nimeni nu a a uzit in lumea asta?" Pai trebuie sa fii cel putin cretin sa raspunzi la aceste date aditionale cerute de un procesator de plati ca Twispay, care nu ar face altceva decit sa vinda aceste informatii mai departe pe bani grei, la terti interesati. Asta este baza cooperarii ieftine cu Blueair, achizitionarea da date personale bancare din toata lumea!... in rest, cam toti au procesatori relativ interni... neacceptarea unui card poate fi ba din cauza bancii tale care nu transmite informatii complete
Postarea mea rog sa fie mutata intr-un alt thread fiindca e off-topic. Scriu acum aici fiindca ceva asemenator mi s-a intimplat si mie ieri pe Fiumicino la un duty-free.Diferența dintre ING și Revolt este imensă.
Exemplu: ieri mi s-a decontat o tranzacție de 1000 de euro cu Revolut la 4.76 lei/euro.
Tot ieri am avut o tranzacție decontată în ING de 20 de euro la un curs de 4.92 lei/euro.
Dacă aș fi plătit cu ING tranzacția de 1000 de euro, m-ar fi costat cu 0.16 x 1000 = 160 de lei mai mult.
Deci 160 de lei (aprox. 33 de euro) economie la 1000 de euro.
La un bilet de avion spre Asia îmi asigur și 1/2 sau 1 noapte de cazare. Sau acces în lounge. Sau multe altele.
LE: marele câștig e să fii agenție de turism și să ai Revolut Business
O practica "normala" in UK, in restaurante, hoteluri, duty-free, magazine etc. Toate POS-urile cititoare de carduri in UK iti dau "optiunea convenienta" de a plati cumparaturile in moneda tarii care a emis cardul. Apesi pe optiunea "DA" (sau semnezi, in cazul tau) ... te-a fript fiinca asta anuleaza conversia Mastercardului tau in favoarea unei rate de conversie locala favorabila vinzatorilor de bunuri si servicii.a implicat doua conversii valutare: EUR=> GBP si apoi GBP => EUR. Mai mult, eu am semnat ca sint de acord sa renunt la cursul de conversie al Mastercard si sa-l accept pe cel al Global Blue (probabil un procesator de plati).
Inteleg ce spui, dar in cazul de fata eram in Italia, unde moneda e euro. Pretul era afisat in euro, cardul meu in euro. Nici nu mi-a trecut prin cap ca tranzactia online s-ar putea face in alta moneda.O practica "normala" in UK, in restaurante, hoteluri, duty-free, magazine etc. Toate POS-urile cititoare de carduri in UK iti dau "optiunea convenienta" de a plati cumparaturile in moneda tarii care a emis cardul.
Eu n-am avut nicio varianta de a refuza. Tipa mi-a dat POS-ul ca sa tasetz PIN-ul, l-am tastat si asta a fost tot. Abia cind a iesit bonul din POS am vazut ceva pe-acolo in GBP dar n-am dat importanta. Repet, cardul era in EUR, pretul produsului era in EUR. Si, la urma urmei, de ce doar la acel duty-free mi s-a intimplat. ? Ca doar am platit cu acel card in multe locuri, la POS sau pe internet.@petschovschi, POS-ul a recunoscut cardul ca fiind de UK și s-a oferit să te "ajute" cu un curs avantajos... Dar nu pentru tine.
Pe viitor, atenție sporită. Astfel de "oferte" trebuie refuzate și aleasă moneda pe care o ai pe card. La POS refuzi tranzacția.
Era să mă ard și eu de câteva ori.