• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Qatar Airways - discutii

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Qatar Airways’ Chief Executive Akbar Al Baker is making headlines again for his outspoken and controversial personality. This time around, Al Baker is threatening — again — to leave the Oneworld alliance.
In an interview with FlightGlobal, Al Baker said that if certain airline partners continue with blocking tactics and accusing Qatar of wrongdoing, the airline will pull out of Oneworld.
This whole shenanigan has to stop, it has gone too far,” Al Baker said. “If Qatar Airways leaves Oneworld it will send a very wrong message to the world about alliances.” Qatar’s problems specifically sit with partners American Airlines and Qantas.
thepointsguy.com
 

oldblueeyes

Well-Known Member
A incercat si Etihad sa faca o alianta de equity Partners si a iesit la fel de bine ca si Qualiflyerul celor de la Swiss.
 

pisco-sour

Active Member
OTP-DOH-CMB si retur in business la 1350 Euro. In functie de orar, poate include si QSuite pe unele segmente!
Si daca QR ramane totusi in Oneworld, asta mai inseamna si 560 de tier points adica aproape OneWorld Saphire dintr-un singur foc. Corectie: OTP-DOH intra la short haul, deci doar 40 TP in business. Totalul asadar e 360 TP, nu 560

Günstige Flüge von Bukarest nach Colombo auf Skyscanner
 
Last edited:

Todd is Back

Well-Known Member
Dupa ce 12 din cei 91 de pasageri ai zborului Qatar Airways flight QR203 Doha - Atena / Airbus A350-900 (registration number A7-ALW), au testat pozitiv Covid19 dupa aterizare (01 Iunie 2020), Grecia a suspendat toate zboruile acestei companii pentru doua saptamini, pina la data de June 15, 2020.

Infectati la bordul aeronavei, 9 Pakistanezi, 2 Greci sositi din Australia, 1 Grec sosit din Japonia.

Toti pasagerii au fost umflatzi si "cazati comfortabil" de urgentza in hoteluri functionale in regim de carantina. Cei infectati, 14 zile, cei fara simptome o saptamina, toti cu test Covid19 la sfirsit-ul "sejurului" si nota de plata "all inclusive".

Qatar Airways, a declarat ca toti pasagerii acestui zbor (majoritatea pax de conectie) au testat negativ la imbarcare pe aeroportul din Doha.

Pe de alta parte, tot din presa lumii aflam ca in ultimele 3 luni de cind ne confruntam cu pandemia Covid19 la nivel mondial, Qatar Airways a fost campionul repatrierilor si gargo in lumea intreaga transportind 1.8 milioane de pasageri respectiv 175.000 tone cargo.

Din cite pot sa v-a spun opereaza momentan repatrieri India-Doha-Vancouver (parintii indienilor nascuti in Vancouver si nu putini, vreo 15.000).

Vorbind de asumarea riscului ...
 
  • 👍
Reactions: 1 user

alexxy

Well-Known Member
Totusi nici in timpul zborului nu au fost infectati, ca trebuie sa treaca 2-3 zile de la momentul infectatii pentru a iesi pozitiv la test. Deci ori in Atena ori in Doha nu se folosesc teste bune...
 

Todd is Back

Well-Known Member
Din cite am mai citit pe net, Grecia a gestionat foarte bine aceasta pandemie, in timp ce zborurile Qatar Airways au fost drastic afectate de ban-ul impus de cellalte state din Golf, in privinta traficului aerian (via Doha) catre aceste state.

Ca sa-si reduca pierderile financiare acumulate pina la declansarea pandemiei Covid19 datorate acestui ban, situatia financiara la Qatar-Airways a devenit probabil critica, posibil existentiala. Optiiunile de iesire din aceasta situatie disperata au fost aceste zboruri de repatriere/cargo la preturi jos-negociate cu diverse guverne ale unor state interesate sa ofere repatrieri propriilor cetateni dar fara a-si asuma riscul de a pune in pericol de infectare Covid19 a echipajelor propriilor companii aeriene nationale.

N-ar fi de neimaginat ca angajatii aeroportului din Doha (insarcinati cu testarea Covid19 a pasagerilor in tranzit) sa fi fost "sugestionati" sa mai inchida cite "un ochi sau doi" pentru a sustine interesul companiei aeriene nationale.

Lectia aici pentru Romania, paza buna trece primejdia rea, ochii in patru si chiar opt, la scanarea pasagerilor Qatar pe Otopeni !
 
  • 👍
Reactions: 1 users

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Qatarul nu o duce cel mai bine cu numarul infectarilor. Se apropie de 70.000 de cazuri, la o populatie de 2.8 milioane, iar zilnic inregistrand peste 1.500 cazuri noi.
Echipajele expuse la pasageri posibili infectati, au cam dat cu batu`n #@$%@#$ - parere strict personala.
 
Top