ROMATSA

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
3,077
1,319
153
59
CRAIOVA
Buna seara,
Se pare ca, de astazi, ROMATSA a restrans informatiile, despre zboruri, pe portalul sau.
Nu mai pot accesa decat urmatoarele info:


Ceva detalii??
 
Corect. La prima vedere, observ ca nu mai apar deloc zborurile militare, zborurile scoala sau aviatie generala, tipul zborului si tipul aeronavei.
 
Asa este. Pe langa acestea, nu mai apar nici indicativul si tipul aeronavei care opereaza zborurile regulate!!
 
Last edited:
Probabil că decizia a fost luată de niște idioți paranoici incompetenți. România gen. Ca toți securiștii ăia care lucrează pe lângă aeroport (otp) și alungă fotografii. Toți, membrii ai clubului imbecililor. Niște scursuri lipsite de noimă.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@CalinCLJ tu ai auzit de free spech? Sau facem și aici fix ca poliția română? De unde atâta indignare?
E o părere absolut personală pe care mi-o mențin 100% fie că te deranjează pe tine sau nu. Eu am pățit-o personal cu personajele alea și nu fac nicio presupunere, OK? Hai să mai lăsăm puțin deoparte pudoarea inutilă și reflexele astea de cenzură inutilă.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Asta e părerea ta și o respect, însă păcat că ai apucături securistoide.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Romatsa are zilele ăstea un upgrade de sisteme, o să revină probabil și siteul ăsta la forma pe care o știm, se plâng și militarii despre versiunea asta
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Probabil că decizia a fost luată de niște idioți paranoici incompetenți. România gen. Ca toți securiștii ăia care lucrează pe lângă aeroport (otp) și alungă fotografii. Toți, membrii ai clubului imbecililor. Niște scursuri lipsite de noimă.

Salut. Problema este a fotografilor in final, caci ei au de suferit, pe securisti si paia de nu pozeaza, nici la basca nu-i doare. Apropo de acesti comunsti, securisti, care incearca sa te pacaleasca cu ineptia asta ca nu este voie, este interzis, sau chestii de genul, trebuie sa ai sange in instalatie si sa le dai peste bot, si sa le spui ca fotografiatul nu este interzis nicaieri pe aceasta planeta in spatiul public. Ceea ce nu stiu ei(sau stiu dar fac pe prostii) este faptul ca, aeroporturile sunt zone publice, unde nu este interzisa fotografierea, dar ei incearca sa scape de tine prin ineptia asta cu este interzis si nu este voie, crezand ca toata lumea este retarda si pune botul si pleaca daca spun asta. Singurele zone intr-un aeroport unde nu este permisa fotografierea/filmarea, este zona de security, acolo n-ai voie sa pozezi zona aparatelor de control sau personalul repspectiv, asta stim cu totii, cu atat mai mult un spotter. De aeroporturi private in Romania inca n-am auzit pana acum ca sa fie pozatul/filmatul interzis, mai putin bazele militare. Pana si in bazele militare se pozeaza cu acordul lor. La Ramstain a mai adracu baza din Europa se pozeaza de dracii te gasesc, iar la Constanta spre exemplu ghertoii pun pancarde cu pozatul interzis pe zona publica in drum la 500 de metri de gardul aeroportului, ceea ce este un abuz, dar multi nu stiu asta. Nu poate nimeni si nimic sa te impiedice sa pozezi/filmezi in zona publica, dincolo de garduri. Taranoii astia securisi comunistoizi, inca au in minte acele reguli cu nu este voie si este interzis, dar daca te dai la ei sa iti arate scris ca ceea ce afirma este o lege sau o regula, nu au sa iti arate, pentru ca nu au cum. Baieti, fiti tari cu acesti tarusi, dati-va la ei ca nu au ce sa va faca pe domeniul public, nu poate sa va interzica un securist ca asa vrea muschiul sau. Cand vin cu lege care sa ateste ca ceea ce spun ei este adevarat, atunci stati de vorba cu ei, dar pana atunci sa le trage-ti la mumu. In strainatate este o placere sa pozezi, nu mai vorbesc de facilitati creeate pentru fotografi, platforme(chiar si contra cost) gauri prin gard, iar daca militia are neclaritati vine si te supravegheaza, fac poze si filmeaza impreuna cu tine langa gard, nu te gonesc. Acolo cand este un zbor mai cu staif vine puhoi de lume langa gard, pe cand in Romania nu stiu cum sa te goneasca mai repede. Nu ai ce pretentii sa ceri la o tara condusa inca de niste neica nimeni cu mentalitati comuniste, unde din pacate civilizatia si educatia tinde spre zero. Bafta si lumina buna sa aveti !
 
Last edited:
Fotografiatul in spatiu public probabil ca nu e interzis dar unde "te arde" e la acces. Pe aici, pe dealurile pe unde haladuiesc, au pus semne pe gardul imprejumuitor al aeroportului, semne care interzic oprirea sau parcarea masinii sau chiar accesul pe jos la mai putin de x feet de gard, cladire etc. Mai fa poze daca poti.
 
Cred ca-si musca limba astia cu exces de zel din sistem cand isi aduc aminte de Flighradar24 ori Google Earth.
 
Asaadar: nu cred ca ma poti acuza pe mine de "reflexe de cenzura inutile". Cred insa ca modul de exprimare poate fi altul. Si ca trebuie sa fie. Experientele personale raman "personale". Fie ca iti place, fie ca nu, eu consider ca exprimarea ta a fost NECIVILIZATA. Chiar daca e vara "muilor", eu unul mi-as dori sa avem un limbaj normal.
"Free speach"? E precum diferenta dintre libertate si libertinaj.
Consider subiectul inchis.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Romatsa are zilele ăstea un upgrade de sisteme, o să revină probabil și siteul ăsta la forma pe care o știm, se plâng și militarii despre versiunea asta

De mult ma asteptam la miscarea asta, chiar si la "ascunderea" datelor dupa un user/pass, ca tot exista acolo un "Login". Dupa cate vad si html/java scriptul a suferit ceva modificari. Ma indoiesc ca vor reveni datele ref IM VM etc.