Incident ROT217 depresurizare, divert la TSR

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Precizari despre cursa TAROM Bucuresti-Belgrad, care a aterizat pe Aeroportul International Timisoara

Aeronava TAROM ROT 217 care efectua cursa Bucuresti-Belgrad si a decolat din Bucuresti la ora 17.15, a fost redirectionata pe Aeroportul International Timisoara. Din cauza unor semnalizari la sistemul de presurizare, echipajul aeronavei a urmat procedurile standard si a aterizat pe cel mai apropiat aeroport. O alta aeronava TAROM va prelua cei 27 de pasageri si-i va transporta pana la destinatia finala, Belgrad. Compania regreta inconvenientele create de intreruperea zborului si asigura pasagerii TAROM ca face tot posibiliul pentru a le oferi calatorii in deplina siguranta (via Aeronews FB).
 
Se pare ca s-a depresurizat in urma trecerii unei zone cu turbulente puternice, din cauza unei furtuni
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nu știu dacă e relevant, dar uite două imagini.
PS: eu mă întreb dacă chiar TSR era mai aproape. După Flightradar avionul a păstrat mult timp FL220.


ShbnPf7.png

QnFrRBU.jpg
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nu cred ca a fost o depresurizare propriuzisa, doar niste avertizari. Daca ar fi fost o depresurizare ar fi coborat urgent sub la FL100-120.
Normal, se iese pe la ANASA, care este pe la Balta Verde. Avionul a fost demult deviat, posibil si din cauza conditiilor meteo, chiar si asa BEG era mai aproape, insa TSR este in RO, iar in cazul in care trebuie efectuate reparatii, mai bine le efectuezi in tara, decat in Serbia, unde ai probleme de vama, hartogaraie, birocratie, etc.
 
  • 👍
Reactions: 1 user