• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
  • Forumul a fost upgradat la o versiune noua. Daca intapinati probleme va rog sa le raportati.

Mengelaus

Active Member
Feb 13, 2012
504
178
43
35
Cluj Napoca
#1
Titlu: Ryanair, aşteptată cu trei rute pe aeroportul clujean
Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/ryanair-asteptata-cu-trei-rute-pe-aeroportul-clujean--85322.html
Autor: Cosmina Fernoaga
Data:29 februarie 2012

Continut:

Varianta ca Ryanair să aleagă Aeroportul Târgu-Mureş nu a dispărut, însă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, atrage atenţia că reprezentanţii companiei sunt conştienţi de faptul că la Mureş vor întâmpina concurenţa acerbă a WizzAir. Acest lucru ar însemna că una din cele două companii ar trebui să plece oricum. În principiu, Ryanair vrea să opereze pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, spune Tişe, dar aşteaptă o ofertă cât mai avantajoasă cu privire la taxele de aeroport.

În maxim două săptămâni se va ajunge la o concluzie, a transmis Tişe, urmând ca ulterior compania low-cost să demareze un studiu pentru a opta pentru cele trei rute pe care va opera. Preşedintele CJ, Alin Tişe, a readus în discuţie lipsa de corectitudine din partea administraţiei judeţene Mureş, care subvenţionează din fonduri proprii activitatea aeroportului subordonat. Pentru că beneficiază de fonduri publice, aeroportul din Mureş îşi permite să aplice taxe foarte joase, de sub 1 euro pe pasager, atrăgând astfel, într-un mod neconcurenţial, companiile aeriene. Ultima companie curtată, Ryanair, s-a arătat interesată să vină să opereze pe aeroportul din Cluj-Napoca, însă, în acelaşi timp, este atrasă şi de taxele foarte ieftine practicate pe Aeroportul Târgu-Mureş.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, apreciază că Ryanair va opta totuşi pentru aeroportul clujean. "Adevărul este că, în cazul în care Ryanair va pleca spre Mureş, acolo ar întâmpina concurenţa unei alte companii low-cost. Este vorba despre Wizz Air, care, de asemenea, nu cred că ar fi mulţumită să vină Ryanair, deci una dintre ele ar trebui să plece oricum", a spus Tişe.

El a explicat că în prezent se poartă negocieri cu reprezentanţii Ryanair şi că în două săptămâni ar urma să se ajungă la un consens. "Ce pot să spun este că ne aflăm în negocieri şi că Ryanair aşteaptă ca noi să le facem o ofertă în privinţa taxelor aeroportuare. Analizăm ce posibilităţi avem şi sper ca în două săptămâni să ajungem la un consens", a precizat Tişe. În cazul în care Ryanair va opta să vină la Cluj-Napoca, se va realiza un studiu pentru alegerea rutelor pe care ar urma să opereze. "Deocamdată, nu putem oferi detalii legat de rutele pe care ar urma să opereze Ryanair. Ei vor lua o decizie, în funcţie de ce va arăta studiul pe care îl vor face, desigur, la înţelegere şi cu aeroportul clujean", a afirmat Tişe. Aeroportul clujean încearcă să obţină un aviz de la Comisia Europeană, pentru mai multe rute aeriene, astfel încât să poată atrage companii aeriene low-cost în condiţii mult mai avantajoase.
Cel mai haios este citatul de mai jos, aia daca e citat si nu inventie :D Dar orice ar fi e grav oricum, cineva nu stie ca Wizz opereaza si de la Cluj :)

"Adevărul este că, în cazul în care Ryanair va pleca spre Mureş, acolo ar întâmpina concurenţa unei alte companii low-cost. Este vorba despre Wizz Air, care, de asemenea, nu cred că ar fi mulţumită să vină Ryanair, deci una dintre ele ar trebui să plece oricum"
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,410
2,801
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#2
Asteptata de cine? Pasageri, Clujeni? angajatii aeroportului sau restul companiilor?
Nu are de ce sa plece una dintre ele de pe Mures, in cazul in care intra RYR. Este loc pentru toti. WZZ nu va avea absolut nicio problema la cursa de BUD, iar la restul se descurca ei.
Nu exact care este diferenta de marime a apronului intre TGM si CLJ si daca va fi loc pentru 3-4 aeronave medium in acelasi moment + 1 -2 bizzuri care mai vin pe la TGM + ATRul de la ROT.
 

VicMures

Active Member
Feb 18, 2012
337
150
43
LRCL
Flightdiary
My fr24 profile
#3
Apronul e clar mai mare la Cluj. Acolo din cate stiu cam incap ce ai enumerat tu inainte.

La Mures in schimb, pe Apron B incap cu un managment bun al platformei max 2 A320 sau B737 + 2 ATR-uri sau Dashuri. Dar si asta cu mare bataie de cap, cele mai mici trebuind parcate cu spatele la TWY si neputand sa intoarca din pozitia in care au fost parcate initial. Trebuie sa plece unul dintre A320 sau B737 ca sa poata intoarce cele mai mici.
In schimb pe Apron A mai este loc pt 2 aeronave A320... Dar prima data trebuie omologata noua platforma. Cea mai buna solutie ar fi sa le uneasca, se castiga mult spatiu + rezulta o noua cale de rulare care poate fi folosita pt a usura secventa de aterizare/decolare la LRTM. Dupa aterizare se elibereaza pe B, iar cealalta aeronava se poate alinia direct si fara probleme de pe A pe RWY25. Dar asta ramane de vazut pe viitor, cat timp mai trece pana cand cei care trebuie isi vor da seama de adevaratele probleme ale aeroportului si nu se vor mai concentra pe divergentele aparute intre ei si CJ par example...

Just sayin`...
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Feb 13, 2012
1,508
584
113
55
Cluj
www.aviatiacivilacluj.wordpress.com
#4
Apron-ul de la CLJ acomodeaza lejer 6 A320(737) + 3-4 din categoria bizz sau ATR sau Let. Oricum nu e cazul de atatea in acelasi timp . In situatia actiala peste noapte sunt parcate 2 x A320 + 1 x 318 + 1 x Dash , asa ca e loc .

Cat priveste citatul , e de ras. Nu ma mir , in ultima vreme Tise vorbeste fara sa gandeasca. Asa cum am explicat in blog , nu au NICI O legatura taxele cu venirea sau nu a FR . NU acela e "cuiul" lui pepelea.
De asemenea , daca WZZ va pleca sau nu de la Mures asta nu are legatura cu prezenta sau nu a FR.

Eu m-am saturat de articolele astea de 2 lei , pe asta l-am vazut si eu , nici macar n-am considerat ca e cazul sa il citez , ceea ce va recomand sa faceti si voi. Merita citat ceva relevant , nu papagali ca astia.