Ryanair: baza si 3 avioane la Bucuresti din 30 octombrie, site in limba romana

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Conferinta de presa Ryanair sustinuta astazi la Bucuresti chiar de CEO-ul Michael O’Leary nu a adus nici o ruta noua, ci doar confirmarea bazei de la OTP, frecvente marite pe anumite rute si lansarea site-ului in limba romana.

Din 30 octombrie, Otopeni va fi a 81-a baza Ryanair careia ii vor fi alocate 3 aeronave (investitie de 300 milioane dolari). Tot astazi, Ryanair a anuntat rutele “noi” din Bucuresti spre Atena (din 27 martie) si Timisoara (prima baza Ryanair din Romania, din 1 noiembrie), despre care am mai scris pe Aeronews.ro, respectiv mai multe zboruri către Bruxelles, Dublin și Milano ce vor aduce un trafic de 1.4 milioane clienți pe an și vor susține peste 1.000 de locuri de muncă “on-site”, Ryanair având o creștere a traficului în București de 75%. De asemenea, Ryanair a lansat varianta în limba română www.ryanair.com/ro/ro/, unde pasagerii isi pot rezerva bilete la preț promoțional începând de la doar 9.99 EUR.

Peste 3 saptamani (la sfarsitul primei saptamani din martie), cand vor putea fi rezervate biletele pe ruta OTP-TSR si retur, va fi introdusa si optiunea platii in lei pentru toate rutele Ryanair din Romania. Astfel, pasagerii vor putea plati in lei sau in Euro. “Momentan sunt niste probleme cu TVA-ul, care s-a schimbat recent, de aceea vom scoate biletele la vanzare peste 3 saptamani la tarife mai mult decat accesibile”, a declarat pentru Aeronews.ro Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Romania & CEE.

L-am intrebat pe CEO-ul Ryanair daca vrea sa inceapa zborurile spre Lisabona si zborurile spre destinatii de vacanta preferate de romani (insulele grecesti, Faro, etc). O’Leary ne-a declarat: “Preferam sa ne concentram pe destinatiile aflate aproape de Bucuresti, din Italia sau Spania – de exemplu, Dublin este cea mai indepartata – si nu cred ca vom zbura mai departe de atat in curand. Nu excludem nici Lisabona, dar nu in viitorul apropiat. Da, suntem interesati sa incepem zboruri pe tot timpul anului, nu doar sezoniere, spre destinatii de vacanta preferate de romani.” In ceea ce priveste ruta OTP-CLJ, vehiculata de multi, CEO-ul Ryanair a spus: “Sunt doar zvonuri.”Orarul de iarna 2016 / 2017 va aduce la Bucuresti:

3 aeronave bazate (300m $)
2 rute noi: Atena (zilnic) & Timișoara (2 x zi)
Mai multe zboruri către Bruxelles (9 x săptămână), Milano M (zilnic) & Dublin (5 x săptămână)
10 rute (incl. Bologna, Londra, Madrid, Milano B & Roma)
90 de zboruri săptămânale
1.4m clienți pe an (+75%)
1.000 locuri de muncă “on-site” pe an

Acelasi Michael O’Leary a declarat la Bucuresti: “Suntem fericiți să anunțăm o nouă bază la București, începând cu 30 Octombrie, cu 3 aeronave bazate, 2 rute noi către Atena și Timișoara (10 rute în total) și mai multe zboruri către Bruxelles, Dublin și Milano, ce vor aduce Aeroportului București un trafic de 1.4 milioane de clienți pe an și vor susține peste 1000 de locuri de muncă. La București, Ryanair va avea o creștere de 75% și va investi 300 milioane $. Orarul nostru de iarnă pentru București include servicii zilnice către Londra (2), Madrid (1) și Roma (2), și face Ryanair alegerea ideală pentru clienți care călătoresc în interes de afaceri, dar și de plăcere, iar noi ne așteptăm în continuare la noi rute, creșterea traficului, a locurilor de muncă și a turismului pe cele 2 noi baze românești din București și Timișoara. Pentru a sărbători noua noastră bază din București, scoatem la vânzare locuri la prețul promoțional de doar 9.99 EUR pentru călătorii în martie, care trebuie rezervate până cel târziu Joi, (18 Feb). Pentru a evita epuizarea locurilor promoționale, clienții trebuie să acceseze www.ryanair.com pentru rezervări.” Foto: Ryanair, Teodor Stefan / Aeronews.roContinue reading...