[SBZ] Chartere din SIBIU

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

TripleSeven

Well-Known Member
Feb 9, 2013
800
691
93
MnvV3pf.png


AYT
, din 02.06-29.09.2016 (Air Bucharest, joi)
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Kusadasi va relua si în sezonul de vara 2018 cursele charter SBZ-AYT.

Vor fi operate între 07.06-20.09 (ultima întoarcere) cu Air Bucharest
 
Ma mira un pic faptul ca în afara de "eterna" cursa charter BUR la AYT se pare ca turoperatorii nu cred ca SBZ ar duce si alte curse.

Adica SCV are 4/7 (2xAYT, ZTH, BJV), ARW 2/7 (2xAYT), OMR 2/7 (AYT, CHQ) ca sa dau exemple doar de aeroporturi cu mai putini pax decât SBZ si desigur cu o capacitate economica mult mai redusa decât are SBZ si care au totusi în relativa apropiere aeroporturi cu o oferta mai mare.

Chiar nu exista cerere la SBZ pentru curse charter? Adica discrepanta fata de CLJ (daca raportam si la puterea financiara) mi se pare mult prea mare.

Care este oare cauza?
 
Te contrazic la puterea economica. Si Aradul si Oradea sunt peste Sibiu. Mult peste Sibiu. Si populatia este semnificativ mai mare si la Arad si la Oradea.
Sibiul are avantajul populatiei de etnie germana, mai exact a fostei populatii de etnie germana, care-nseamna investitii dinspre spatiul germanic. Dar astia nu iau chartere din Sibiu, pentru vacante.
 
@Adrian Fuchs Cifre???
@Thomas Imi pare rau ca nu exista un buton de hopeless. Nu are cine sa schimbe perceptia factorilor de decizie. SBZ este vazut in general ca o destinatie inbound cu sanse mai mari de chartere dinspre TLV sau Nordul Europei. Totusi, catchment area (app. 3 mil loc) este cu mult peste ARW sau OMR. Loc de chartere catre Grecia sau Turcia ar mai fi, daca ... ar avea si cine sa convinga.
 
Cifrele date de tine sunt absolut irelevante, reprezentand doar populatia oraselor nu si a judetului. In plus, catchment area este format si din judetele din imediata apropiere a aeroportului, mult peste ARW sau OMR. Cifre legate de puterea de cumparare??? .. la alea ma refeream ;)
 
Hai sa sintetizam.
Sibiul, cu siguranta, poate si merita mai mult in ceea ce priveste charter-ele de vaxcanta.

Cat priveste bazinul, e discutabil, pentru ca-l imparte cu OTP, Tg. Mures, Cluj.

Iar puterea de cumparare este in stricta corelatie cu PIB-ul, unde vorbim de diferente de sute de milioane de euro anual (doar la jud. SB, ca daca raportezi la bazin, cifra-i de miliarde!) si asta orice economist prapadit, care nu-i specializat in macroeconomie poate sa-ti confirme.

Asa ca ce sa mai zic, sunt nevoit si n-am decat sa-ti dau dreptate in tot ceea ce spui. :) Multumit?
Pace tie.
 
La Sibiu ar putea fi dezvoltate chiar si chartere de inbound, potential turistic neexploatat exista in zona...
 
Te contrazic la puterea economica. Si Aradul si Oradea sunt peste Sibiu. Mult peste Sibiu.

application-pdf.png
populatia_romaniei_pe_localitati_la_1ianuarie2016.pdf

SB 169k
AR 179k
OR 222k

PIB/judete
pib pe judete

AR: 15,570
BH: 15,352
SB: 14,795

PIB-ul ca valorare absoluta nu are aproape nici o relevanta în acest sens. Din cifrele astea rezulta ca PIB per capita este cel mai mare în SBZ, lucru dealtfel confirmat în statistici. Iar cifrele tale sunt un pic depasite, uite aici mai actuale:

PIB%2Bsalarii%2Bjudete%2B2017.jpg


Um alt indicator important în ceea ce priveste capacitatea de a cumpara vacante este salariul mediu net, vizibil mai mare la Sibiu decât la Oradea de exemplu. La cifrele din mai 2017 Sibiu are un salariu mediu net mai mare decât Timis, este pe locul 3 pe tara dupa Bucuresti si Cluj:

3-salarii-judete.jpg


Chiar as fi curios sa vad o statistica a agentiilor de turism din Sibiu, banuiala mea este ca populatia de acolo faca alt fel de concedii sau merge la Viena sau la München pentru a zbura de acolo în tarile calde, dar nu am idee de unde vine aceasta discrepanta.
 
Posibil sa fie si implicarea agentiilor locale. Vezi de ex IAS vs SCV. Venitul mediu in IAS e mai mare decat la SCV, judetul Iasi e cel mai populat dupa Bucuresti / Ilfov dar in ultimii 4 ani nu a aparut niciun charter nou din IAS. In acelasi timp in orasele ceva mai mari sunt si mai multi oameni care isi cumpara ei biletele de avion, cazarea, inchiriaza o masina etc si nu au nevoie de un charter.

+ pe langa statisticile oficiale nu vei vedea niciodata in statistici banii incasati de patroni de pensiuni din Suceava care nu dau bon/factura, nu vei vedea banii din trafic de tigari, taieri ilegale de lemn etc. Si cei care se ocupa cu asta sunt calatorii clasici de AYT care se duc sa bea si sa manance tot sejurul.
 
Nivelul de trai rezultat din statistici gen salariu mediu, nr salariati samd nu spune toata povestea de fapt. Asta pt ca multi oameni traiesc (si) din ceea ce primesc de la rudele din strainatate, iar economia nefiscalizata e semnificativa. Dincolo de aceste aspecte, OMR si SCV nu au avut chartere in trecut, asadar ai astazi ( pt cati ani?) o cantitate semnificativa de oameni care probabil nu plecasera nicaieri si azi functioneaza un efect de turma: tot blocul pleaca in Antalya - relevant e cazul BCM care a avut AYT si HER niste ani si apoi s-a cam terminat bazinul de calatori, iar charterele au fost sistate pt ca nu toata lumea merge in AYT an de an - e nevoie de pasageri noi.
Si nu in cele din urma - nu trebuie sa presupunem ca tur-operatorii ar fi entitati perfect rationale.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Corendon va opera de la SBZ-AYT cursa prevazuta de la TGM pâna când (25.06?) vor fi terminate lucrarile acolo.
 
Air Bucharest suplimenteaza zborurile catre AYT de la SBZ introducând în perioada 17.08-14.09 o cursa si în ziua de vineri:

BUR556 14:30 AYT - SBZ 16:30
BUR555 17:15 SBZ - AYT 19:15
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Interesant si chiar era de asteptat. Se adauga inca o frecventa si de la Suceava, Martea tot in August-Septembrie ...
 
2019 update

- AYT, Air Bucharest, 28.05-01.10
- AYT, Corendon Airlines, 10.06-23.09
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
vazând anunturile din ultimele zile pentru BAY, ARW, OMR, TGM sau SCV revin la tema discutata si în ultimii ani ... de ce oare SBZ este cam sarit din schema de catre turoperatori? Adica duce TGM 3xAYT + 1 HRG si BAY 2xAYT si CRA (probabil tot 2xAYT - deocamdata 1, dar Prestige înca nu si-au publicat ofertele pe 2019) si SBZ doar 2xAYT? De SCV cu (deocamdata) 3xAYT, 2xHRG si 1xMIR sau OMR cu 5xAYT + 1xHRG sau ARW cu (deocamdata) 2xAYT + 1NBE nu mai vorbesc ...

@TripleSeven sau @vasi sb sau care mai sunteti pe acolo, aveti vreo idee?

Chiar nu mi se pare logic ...