[SBZ] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Compania Lagardère Travel Retail, parte din grupul francez Lagardère, activă în domeniul retailului adresat călătorilor, a investit circa 70.000 de euro într-un business lounge în aeroportul din Sibiu. Salonul de business va fi deschis pe 1 marte, în zona de Plecări Externe a Aeroportului Internaţional Sibiu, odată cu încă o cafenea So!Coffee...
La Sibiu, Lagardère Travel Retail este prezentă din 2006, prin Inmedio...
 
Nu o sa fie München . Acolo zboara doar Lufthansa. O sa fie o ruta de low cost unde zboara ungurii de la Wizz Air, irlandezii fiind tot o companie low cost.
 
Ruta Ryanair cu nr. 9 de pe Sibiu este Viena. Observ că până la urmă s-au răzgândit și primul zbor este pe 01.05 și nu 28.03 cum era inițial.

 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 3 users
Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Sibiu (AIS) a decis modificarea documentației tehnico-economice a proiectului de extinderea a terminalului aeroportului din Sibiu cu aproximativ 3,7 milioane de euro în plus, valoarea totală a investiției ce urmează să fie derulată din bani europeni depășind astfel 40 de milioane de euro după ofertarea contractului, potrivit proiectului de hotărârea supus aprobării Consiliului Județean (CJ) Sibiu în ședința extraordinară de vineri. Decizia finală de ajustare cu 3,7 milioane de euro a valorii contractului ce ar urma să ajungă la o asociere de firme condusă de Con-A revine în totalitate consilierilor județeni.
Contractul de extindere a terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional (AIS) Sibiu, ce presupune construirea unei noi clădiri și modernizarea căilor de acces, estimat inițial la aproximativ 37 milioane de euro, a atras o singură oferă, în ciuda faptului că anunțul de achiziții a fost publicat inclusiv în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Lucrarea fost ofertată de asocierea de firme Con-A SRL (Liderul asocierii), UTI Construction And Facility Management SA și Bog’ART SRL la un preț mult mai mare, de 203.847.365,27 lei, cu aproximativ 18,5 milioane de lei în plus.

 
E o chestie buna ca majoritatea aeroporturilor cu trafic au reusit sa prinda ultimul tren al fondurilor europene pentru marirea la un nivel rezonabil al terminalelor, dupa ce primul val al fondurilor europene s-a dus mai ales la piste si apron.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
mâine 18.06 se înregistreaza un record pentru aeroportul SBZ cu 14 decolari într-o zi:

06:15 WZZ 3771 LTN
06:20 DLH 1667 MUC
08:00 BUR 505 AYT
09:30 HLJ 2004 JSI
11:10 RYR 4744 TSF
14:00 WZZ 3773 DTM
14:10 DLH 1665 MUC
15:30 BUR 3011 HRG
15:55 AUA 648 VIE
18:40 ROT 6125 AYT
19:35 WZZ 3805 HHN
21:20 ROT 4003 AYT
21:45 RYR 6968 CFU
23:25 RYR 5956 DUB
 
  • 👍
Reactions: 3 users
,,Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu anunță că în luna iulie s-a înregistrat un trafic record de pasageri, depășind chiar și perioada premergătoare pandemiei Covid...
numărul total al pasagerilor înregistrați în ceea ce privește traficul aerian comercial a fost de peste 74.900 pasageri în iulie 2022 față de 73.900 pasageri înregistrați în aceeași luna a anului 2019, creșterea fiind de 1,35%.

Efectul Ryanair si al subventiilor de milioane de euro investite de CJ Sibiu.
Bravo lor!

Inca o schema de 2,2 milioane de euro a fost avizata la Consiliul Concurentei.

Link-ul pt ultima schema de pe Consiliul Concurentei este denumit Cluj-aerop-2! putin ciudat


 
S-a votat ieri schema de ajutor descrisa in postarea anterioara.

Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2.234.485,44 EUR, iar contribuţia maximă este de 372.414,24 EUR per rută pentru o perioadă de trei ani. Schema de ajutor de stat va fi valabilă până la data de 31 decembrie 2025...bugetul schemei a fost estimat luând drept referinţă un număr de şase rute noi.

 
  • 👍
Reactions: 1 users
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că în şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a 5,2 milioane de lei ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu, care au avut pierderi în primele 6 luni ale acestui an, informează Agerpres. "În şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a două sume ca ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu. Este vorba despre un ajutor de stat care a fost notificat din timp la Comisia Europeană şi a fost autorizat de către Comisia Europeană. Vorbim de aceste două aeroporturi pentru că, conform reglementărilor europene, aceste două aeroporturi cu peste 200.000 de pasageri au înregistrat pierderi în primele şase luni ale anului 2022", a spus ministrul Dezvoltării într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. El a adăugat că restul aeroporturilor care se încadrau în categoria cu peste 200.000 de pasageri nu au avut pierderi, drept urmare nu s-au încadrat pentru a primi ajutor de stat. "


 
O delegație a companiei Aeroitalia a vizitat săptămâna aceasta Aeroportul Internațional Sibiu, scopul fiind de a deschide noi curse de la Sibiu către și dinspre regiuni de interes din Italia.
La întâlnire au participat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, vice-președinte al Consiliului Județean Sibiu, Marius Ioan Gîrdea, director general al Aeroportului Internațional Sibiu, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Sibiu – Italo Selleri, Președintele Confindustria România – Giulio Bertola, delegatul teritorial Confindustria România pentru Sibiu – Matteo Baruzzi, precum și a reprezentanților Aeroitalia, Krassimir Tanev – Chief Commercial Officer, Andrea Nastasi – Marketing Director și Adrian Duru – Country Manager România...
Pe de altă parte, autoritățile sibiene nu au înaintat nume de orașe din Italia sau date concrete pentru deschiderea de noi rute

turnulsfatului.ro
 
Sa vedem daca se face ceva ... în general, alte aeroporturi se mișcă un pic ... la Brașov aduce Macedonschi pe unul sau altul (Flz Lili, Lufthansa) dar cei de la aeroport până acum nu au reușit să facă absolut nimic, nici Dan Air nu a fost meritul lor.
 
Tinand cont ca la Aeroitalia e o influenta puternica ex Blue Air, eu cred ca se va concretiza ceva