• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

pilotqf

New Member
Buna tuturor, sunt un instructor la o academie de aviatie care citeste din cand in cand forumul si am decis sa deschid un thread poate pot sa ajuta un pic sau poate cineva avea de gand sa studieze in strainatate, asa ca aici veti gasi informatii care va pot ajuta.

Eu personal am vrut sa fiu pilot de mic copil, parintii mei au emigrat in Spania si eu am deja peste 20 de ani de cand ma aflu la Madrid (romana mea scrisa/vorbita nu este cea mai buna, scuzati greserile).

In toata Spania pot sa zic ca sunt peste 30 de scoli de aviatie, majoritatea concentrate in Madrid, Barcelona si sudul Spaniei (faimoasa FTE Jerez pentru Emirates si alte companii renumite care ofera cursuri integrate la peste 120.000 de euro). Multa lume din tari straine vine aici sa obtina toate licentele de pilot din trei mari motive:

1-Calitatea invatamantului (multi elevi din europa de est se muta din acest motiv)​
2-Pretul competitiv (in general toata lumea)​
3-Conditiile meteo, care vor da CAVOK non stop timp de 3-4 luni pe an in vara si restul anului foarte acceptabile pentru a zbura VFR. Numai luna Decembrie-Ianuarie este mai problematica (multa lume din UK, Scotia, etc...alege Spania din motivu ca in tarile lor apropae nu pot zbura VFR)​


Actualmente scoala unde muncesc (Qualityfly) se afla in Madrid, aeroportul din Cuatro Vientos. Singurul aeroport pentru scoli de zbor din tot Madridul, aici veti gasi orice relationat cu aviatia sportiva sau scoli de zbor. Si tot odata pot sa va spun ca este unica scoala care ofera cursuri totalmente in limba engleza .La celelalte scoli, toate cursurile se desfasoara in limba spaniola.

Sistemul de munca si filozofia academiei este conceputa in asa fel in cat sa poata primi lume din afara. Majoritatea elevilor nostri sunt straini. Printre nationalitile care sunt acuma se numara:

Oman,England,France,Yemen,Sweden,Greece,Spain,Italy,Ireland,Wales,India,Korea,Brunei,Zimbabwe,Russia,Portugal,Kuwait,China,Denmark,Finland,Belgium,Egypt,Libya,Nigeria, USA, Norway, Jordan, Turkey, Morocco, Lithuania, Romania, Brazil, Ethiopia, Nepal, Colombia si Lebanon

Spania este in UE, decid veti avea o licenta EASA livrata de AESA (Agentia Spaniola de Securitate Aeriana equivlent cu Romania CAA), si veti putea munci la orice companie in Europa fara a fi nevioe de nici o recunoastere, convalidare, examen sau bani extra.

Scoala ofera cursuri integrate ATPL cu un pret in jur la 59.650 de euro. Aici este inclus absolut totul relativ la training:

800 h de teorie. Numai cu profesori de calitate. Nota medie a examenelor ATPL oficiale este 90% din primul apel (acesta este punctul nostru forte)
130 h SEP​
40 h IFR simulator (Beechcraft King Air)​
15 h MEP​
20 h MCC​

Total: 205 h de zbor Numai cu instructori cu peste 20.000 de ore de zbor si fosti piloti militari.

In plus pretul contine: un IPAD nou cu toate manualele si carti Jeppesen, toate taxele de zbor si aterizare, 3 uniforme, geanta pilot de zbor, casti de pilot, logbook, calculator pentru navigatie CR3 si plotter.


Hai sa vorbim si despre ce nu este inclus, pana la urma este tot la fel de important:

Examen engleza ICAO (150 de euro)​
Certificat medical clasa I (500 de euro prima data si 100 de euro fiecare vizita anuala la medic)​
Examenele ATPL (80 de euro pe examen)​
Taxele la examenele practice (200 de euro examen x 3 examene daca nu gresesc)​


Flota este bazata pe Tecnam noi si moderne, dar orcium avem varietate. In total 8 avioane in activ si 3 vor fi primite in urmatoarele luni:

Cessna 152 equipate IFR cu garmin​
Cessna 172 equipate IFR cu garmin​
Tecnam P2002 pentru VFR​
Tecnam P2006 pentru ME si IFR​

Avem o disponibilitate foarte mare si de instructori si de avioane cu o atenta intretinere. Din simplu motiv ca daca avioanele nu zboara, elevi nu zboara si scoala nu face bani. Asa ca avem grija sa fie totul ok si pus la punct.


Cursul se poate desfasura in:

12 luni: teorie si zbor tot odata​
18 luni: prima data teoria si dupaia zborul​
24 luni: in caz de candidatul vrea sa isi gaseasca un mic job part time in acelasi timp pentru a se intretine​

Scoala va ajuta sa gasiti cazare sau poti sa alegi tu unde vrei sa stai. Linga aeroport este statie de tren, de metrou si doua linii de autobuz la interval de 15 minute care te lasa fix in fata scolii. Daca esti minor de 26 de ani, abonamentul din Madrid costa 20 de euro pe luna (96 ron) si include toate mijloacele de transport in tot madridul. Nu vei avea nevoie de masina sa te misti.

Pentru a putea incepe vei avea nevoie de :

Un nivel de engleza decent la oral si scris​
Un certificad medic clasa I obtinut in Spania​
17 ani minimi​
Studii pre universitare (liceul)​


Avantaje de a va inscrie la Qualityfly:

-Pret competitiv comparat cu alte scoli
-Ambiet modern si dinamic, cu studenti din toate colturile lumii​
-Calitate de invatamant si zbor (ma repet, asta este punctul forte la noi)
-Meteorologia mediterana perfecta combinata cu avioane noi si bine intretinute.​


Pentru orice alta informatie, puteti posta aici sau scrie mesaj direct. Voi adauga un file attached .pdf cu mult mai multe detalii pentru persoanele care vor sa afle mai mult sau pur si simplu sa compare sau sa isi faca o idee de cum ieste sa studieze in strainatate.

Quality Fly - ATPL Integrated Flight School in Spain

PDF BROCHURE 3-12-2019LQ.pdf - AnonFiles


Salutari tuturor si zboruri line!!!!
 
  • 👍
Reactions: 8 users

Srtyjulian

New Member
Nu aș putea fi mai de acord. Momentan sunt student în aceastaă școală și mă aflu pe ultima sută de metri pentru a-mi obține licența.La momentul deciziei asupra locului în care să încep studiile ,Quality Fly a fost opțiunea cea mai corectă.Instrucția teoretică a fost inmaculată,mulțumită căreia ,eu ca si colegii mei de promoție am obținut note cu o medie de 90%.
Iar la partea zborului, mereu ai în dreapta un instructor cu mii de ore de experiență,unii dintre instructori au ajuns să dețină 7-8 type ratinguri de diferite avioane in durata carierei lor de zbor. Acest fapt se poate aprecia la ora de a explica “trucurile zborului”.
În general chiar nu aș ști ce fapte negative s-ar putea găsi lîn această școală.Este o experiență unică.O recomand 100%.
 
Reactions: 1 user
Top