Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

sun20

Member
Apr 19, 2017
63
54
18
Romania
Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiții „Construire centru de instruire sintetică P+3. Clădire simulatoare de zbor și spatii conexe echipată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG”

Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC) derulează cursuri și programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor, atât pentru piloții particulari cât și pentru piloții comerciali.

Simulatoarele de zbor existente în dotarea SSAvC sunt doar de tip static, pregătirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe care piloții trebuie să le acopere în cadrul programelor de pregătire periodică inițială.
În vederea obținerii unei licențe pentru operarea unui tip de aeronavă este necesară efectuarea și a unui program de pregătire pe un simulator de zbor complet (FFS) specific tipului respectiv de aeronavă. Un astfel de simulator asigură o platformă adecvată de instruire și design, atât pentru efectuarea sarcinilor procedurale cât și pentru cele operaționale, specific cerințelor de instruire la sol și în aer.

În prezent, etapa de pregătire pe simulatoare de zbor de tip FFS pentru aeronave de tip Boeing și Airbus se desfășoară în afara țării, cu costuri substanțiale pentru companiile aeriene române, întrucât nici o altă entitate din țară nu poate pune la dispoziția piloților o astfel de tehnologie.

La nivelul conducerii SSAvC s-a luat decizia extinderii gamei de servicii de pregătire de specialitate prin achiziționarea unor simulatoare de tip FFS.
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesară construirea unei clădiri plus spații conexe, echipată cu un simulator de tip FFS.

Prin proiectul de hotărâre anexat se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Construire centru de instruire sintetică P+3. Clădire simulatoare de zbor și spatii conexe echipată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG”.

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 29.06.2018
 
  • 👍
Reactions: 1 user