• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Randy

Well-Known Member
Jun 17, 2016
263
327
63
Bukowina
https://www.newsbucovina.ro/actuali...va-a-felicitat-pasagerul-300-000-din-acest-an
Flutur anunță că pe aeroportul Suceava va veni cel puțin încă un operator aerian cu cel puțin o nouă destinație externă. Aeroportul Suceava a felicitat pasagerul 300.000 din acest an
octombrie 29, 2018

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că anul viitor va opera curse aeriene de pe Aeroportul Suceava minim încă o companie aviatică și că aceasta va opera cel puțin încă o destinație externă.

„De anul viitor va veni cu certitudine minim încă un operator aerian și cu certitudine minim o destinație externă vom avea de anul viitor”, a spus Flutur.
El a menționat că destinația externă va fi una dintre cele mai solicitate în prezent, fără să facă precizări privind compania aeriană care va opera și nici care vor fi destinațiile vizate.
Flutur a mai spus că până la sfârșitul anului speră să fie desemnat constructorul pentru noul terminal al Aeroportului Suceava astfel încât în decurs de un an să fie finalizat și dat în folosință.
El a arătat că actuala variantă cu containere este una tranzitorie.
Aeroportul Suceava a felicitat, duminică, 28 octombrie 2018, pasagerul cu numărul 300.000 din acest an care a fost înregistrat la cursa de Roma (Ciampino).
Pasagerul cu numărul 300.000 este Gelu Ilisei (45 ani) din comuna Cornu Luncii care lucrează în Italia în domeniul piscicol, este căsătorit, are un copil si călătorește des spre Roma de pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava.
Cu acest prilej conducerea Consiliului Județean Suceava si a Aeroportului “Ștefan cel Mare” Suceava i-a oferit o Diploma care să îi reamintească de acest moment, împreună cu un album cu imagini din municipiul Suceava și o traistă cu specific bucovinean.
Președintele Gheorghe Flutur a spus că va fi depășit traficul de pasageri prognozat pentru acest an, acela de 330.000 pasageri, și este încrezător că la sfârșitul anului se va înregistra un număr de pasageri procesați în jurul cifrei de 350.000, aceasta însemnând o creștere de circa 33% față de anul 2017 și de peste 6 ori față de 2016. (T.B.)
sursa : www.newsbucovina.ro


Pasagerul 300000 din acest an pe aeroportul din Suceava premiat cu o diploma un album si o traista bucovineana
Pasagerul 300.000 din acest an pe aeroportul din Suceava, premiat cu o diplomă, un album şi o traistă bucovineană
Luni, 29 Octombrie 2018 de Dana HUMOREANU

Numărul de pasageri care au utilizat în acest an Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a ajuns la 300.000. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, că pasagerul cu numărul 300.000 a fost înregistrat la cursa de Roma (Ciampino), duminică, 28 octombrie a.c.. Este vorba despre Gelu Ilisei, în vârstă de 45 de ani, din Cornu Luncii.
Flutur a spus că Gelu Ilisei lucrează în Italia în domeniul piscicol, este căsătorit, are un copil şi călătoreşte des spre Roma de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava.
„Conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi a Aeroportului <Ştefan cel Mare> Suceava i-a oferit acestui pasager o diplomă care să îi reamintească de acest moment, împreună cu un album cu imagini din municipiul Suceava şi o trăistuţă cu specific bucovinean. În acest moment putem spune că vom depăşi traficul de pasageri prognozat pentru acest an, acela de 330.000 de pasageri, şi suntem încrezători că la sfârşitul anului vom înregistra un număr de pasageri procesaţi în jurul cifrei de 350.000, aceasta însemnând o creştere de circa 33% faţă de anul 2017 şi de peste 6 ori faţă de 2016”, a declarat preşedintele CJ.
Totodată, el a afirmat că în anul 2019 „cu certitudine” cel puţin o nouă companie va deschide zboruri regulate spre destinaţii noi, interne şi internaţionale, de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava şi că va fi cel puţin o nouă destinaţie externă.
www.monitorulsv.ro
 

Randy

Well-Known Member
Jun 17, 2016
263
327
63
Bukowina
Președintele Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava.
Președintele Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava. Se va construi un nou terminal pentru curse externe, iar cel pentru cursele interne va fi extins. Flutur: Investiția va genera un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera și alte destinații decât cele existente
decembrie 4, 2018

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marți, contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră.

Astfel, se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări și sosiri pentru curse externe ce va procesa 170 de pasageri pe oră.
Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră.
„Pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală”, a explicat Gheorghe Flutur.
Tototdată, existența terminalului va elimina riscurile de încălcare a condițiilor de securitate generate de existența unui flux comun, extern-intern la sosiri.
Mai mult, se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât și la sosiri.
Președintele Consiliului Județean Suceava arată că extinderea terminalului pentru curse interne va da posibilitatea pasagerilor să călătorească spre București și alte orașe ale țării cu costuri mai mici pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C cu capacitate de circa 160 de pasageri.
Actualul terminal provizoriu
„Prin realizarea investiției Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava va fi certificat ca aeroport civil internațional și își va putea schimba titulatura în Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava generând un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera și alte destinații decât cele existente”, precizează președintele Gheorghe Flutur.
Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, din care trei de proiectare și 12 de execuție.
Lucările și proiectarea vor fi realizate de asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL și Aero Project SRL.(T.B.)
sursa : www.newsbucovina.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nov 3, 2018
40
7
8
Balti
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
Cand sunt alegeri?
La anul sunt. Se pare ca a inceput campania electorala. Asa promit toti, autostrazi, aeroporturi, etc.. Vezi Tulcea care vorbeste de 6 rute noi(dar ei n-au nici una) dar fara sa pomeneasca de un operator in primul rand. La Constanta la 60-70 de km. mai la sud bate vantul in domeniul curselor, si o sa faca astia la Tulcea rahatul praf. Mai urmeaza sa vina si aia de la Galati/Braila cu, constructia unui aeroport sa puna bomboana pe coliva :)
 
Last edited:

alexxy

Well-Known Member
Dec 8, 2013
1,290
724
113
Eram oarecum ironic, stai sa vezi si la IAS ce mega terminal nou fac. Nu zic, trebuie facut dar actualul director pare total incapabil sa puna niste amarate de AC-uri si sa angajeze inca 2 oameni la curatenie.
 

colonelu81

Well-Known Member
Jun 13, 2013
1,082
363
83
La IAS in materie de terminale treaba e neserioasa de mai multi ani. Tot felul de carpeli electorale in prag de alegeri: T2 in iunie 2012 si T3 la sfarsitul lui 2015; 2 cascarebete depasite de situatie inca din momentul deschiderii. In 2020 nu au cum sa construiasca inca unul ca nu sunt capabili, dar macar niste desene tot sa o faca intitulate pompos "Master Plan".
 
  • 👍
Reactions: 1 user

Randy

Well-Known Member
Jun 17, 2016
263
327
63
Bukowina
Din martie vom avea noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava
Flutur: Din martie vom avea noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava
decembrie 19, 2018

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că din luna martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava.

El a spus că Aeroportul Suceava are în momentul de față șapte destinații externe și una internă.
„Din martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava”, a spus Flutur care a menționat că încă nu poate face publice noile destinații.
El a mai spus că s-a semnat ordinul de începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava la care proiectarea durează 3 luni, iar execuția un an și și-a exprimat încrederea că lucrările vor fi finalizate mai repede.
Flutur a menționat că la data de 14 decembrie pe Aeroportul Suceava fuseseră procesați 338.000 de pasageri și se așteaptă ca până la finalul anului numărul de fie de 350.000 de pasageri, fiind o creștere de 33 la sută față de anul trecut și de șapte ori față de 2016.
„Dinamica pe Aeroport a fost consistentă și noi trebuie să răspundem așteptărilor”, a spus Flutur care a precizat că noul terminal va avea o capacitate de 570.000 de pasageri anual, cu 340 de pasageri procesați pe oră.
El a mai declarat că a discutat la Alba Iulia cu comisarul european Corina Crețu pentru a găsi o soluție să se deconteze împrumutul făcut de CJ Suceava pentru acest terminal așa cum s-au decontat pentru drumuri sau pentru spitale.
Președintele Flutur a mai anunțat că din 2019, Aeroportul Suceava nu mai primește subvenție de la CJ Suceava pentru că a avut peste 250.000 de pasageri doi ani consecutiv.(T.B.)
sursa : www.newsbucovina.ro
 
Nov 3, 2018
40
7
8
Balti
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
Babauri cu asta din Martie. Ca sa incepi sa zbori din martie in perioada asta trebuia sa se stie deja, si bilete puse in vanzare. Sa nu mai zic ca trebuia stiut de prin octombrie. Daca se discuta ceva in Martie, zborurile incep in toamna 2019. Sa nu fie cumva vorbe aruncate de ochii lumii ca tot este an electoral 2019, si politrucii se intrec in astfel de declaratii pentru a incerca sa scoata ceva voturi.
 
  • 👍
Reactions: 1 users

Randy

Well-Known Member
Jun 17, 2016
263
327
63
Bukowina
Nechifor salută venirea Blue Air din luna martie pe Aeroportul Suceava

Nechifor salută venirea Blue Air din luna martie pe Aeroportul Suceava și menționează că Madrid, Barcelona, Bruxelles și Paris ar putea fi noile destinații: Dacă cei de la Consiliul Județean fac și Terminalul 2, va fi perfect
decembrie 20, 2018

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, deputat Pro România, a salutat, joi, venirea pe Aeroportul Suceava, din luna martie, a companiei aeriene Blue Air.

Nechifor se întreabă dacă rămân destinațiile pe care le-am luat în calcul cu Blue Air în anul 2015, pentru zborurile externe de pe aeroportul Suceava.
El arată într-o postare pe pagina sa de socializare că ar fi vorba de Madrid și Barcelona, Bruxelles, Paris, în primul rând, dar și de aeroporturi din Germania și Italia, chiar dacă, între timp, Roma – Ciampino, Milano – Bergamo, Bologna, deja sunt operate de Wizz Air.
„Despre Italia, e posibil și sper să ia în calcul Torino, acolo unde Tarom a deschis piața și s-a retras, aproape inexplicabil, chiar dacă explicațiile sunt și la Consiliul Județean”, a adăugat Nechifor.
Potrivit acestuia, este un lucru bun că vine din martie anul viitor Blue Air pe Suceava, alături de Tarom și Wizz Air, menționând că la discuțiile din 2015, conducerea companiei românești a transmis, cu un pic de superioritate, că vor opera de pe aeroportul sucevean abia atunci când vor avea comenzi în lucru pentru noile avioane Boeing 737 MAX 8.
„Am luat atunci poziția lor ca fiind un pic cam arogantă, odată pentru faptul că previziunile lor despre evoluția Aeroportului Suceava erau prea pesimiste, drept dovadă că Wizz Air a făcut și face business bun la noi, și bine am făcut că am semnat în aprilie 2016 în calitate de președinte parteneriatul cu ei. Dar, în al doilea rând, pentru faptul că, la acel moment, flota lor era a doua în Europa ca “bătrânețe”, vârsta medie a avioanelor lor fiind de 20,5 ani și cred că și în prezent lucrurile nu s-au schimbat în bine, pentru simplul motiv că cele 12 aeronave Boeing 737 MAX 8 sunt încă în stadiul de construcție, iar preluarea Air Moldova nu a însemnat decât tot o flotă destul de învechită”, a explicat fostul președinte al CJ Suceava.
El a transmis un bun venit Blue Air pe Aeroportul din Suceava.
„Dacă mai fac și Terminalul 2,cei de la Consiliul Județean, va fi perfect”, a adăugat Nechifor.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că din luna martie vor fi deschise noi curse de avion de pe Aeroportul Suceava spre capitale europene fără să precizeze destinațiile și compania aeriană care le va opera.
Flutur a spus că a dat ordinul de începere a lucrărilor la Terminalul 2 al Aeroportului Suceava ceea ce va permite dublarea traficului.
În acest an, traficul pe Aeroportul Suceava va atinge 350.000 de pasageri, fiind al doilea an consecutiv când se depășește numărul de 250.000 de pasageri, ceea ce a determinat CJ Suceava să decidă, joi, în ședință, încetarea finanțării aeroportului sucevean care va trebui să se mențină în piață prin fonduri proprii.(T.B.)
sursa : www.newsbucovina.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Nov 3, 2018
40
7
8
Balti
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
Pai nu vezi ca asta palavrageste de niste rute pe care le luasera ei in considerare in 2015 ? in rest CAN-CAN.
Repet. Asta vorbeste aiurea, cineva poate sa-i transmita si lui ca venirea din martie poate este una de discutii, nu ca Blue Air vine sa opereze de acolo. Ca sa operezi din martie trebuia sa ai rutele stiute din toamna si bilete puse in vanzare, cu cel putin 3 luni inainte, sa nu zic 6. Nici vorba de martie cum spuneam. Ei probabil vorbesc ca in martie vine Blue Air la discutii, si propun cateva rute, dar nimic altceva.
 

Randy

Well-Known Member
Jun 17, 2016
263
327
63
Bukowina
Aeroportul Suceava a depășit în acest an 350.000 de pasageri.

Aeroportul Suceava a depășit în acest an 350.000 de pasageri. Numărul de pasageri pe aeroportul sucevean a crescut în 2018 cu 33 la sută față de 2017 și de șapte ori față de 2016
decembrie 28, 2018
Aeroportul Suceava a depășit în acest an 350.000 de pasageri, fiind în creștere cu aproape 100.000 de pasageri față de anul trecut.

Astfel, creșterea numărului de pasageri în acest an este de 33 la sută față de anul trecut și de șapte ori față de 2016.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Aeroportul „Ștefan cel Mare din Suceava a depășit 350.000 pasageri în acest an, confirmându-se estimările prezentate pe parcursul anului.
El a spus că pasagerul 350.000 a fost înregistrat în după-amiaza zilei de, joi, 27 decembrie, la zborul de Milano/Bergamo.
În prezent Aeroportul Suceava are șapte destinații externe și una internă, iar din martie 2019 se așteaptă deschiderea de noi destinații europene.
La Aeroportul Suceava urmează să fie începute lucrările noul terminal care vor fi finalizate în 12 luni.
Noul terminal va avea o capacitate de 570.000 de pasageri anual, cu 340 de pasageri procesați pe oră. (N.B.)
sursa : www.newsbucovina.ro
 

alexxy

Well-Known Member
Dec 8, 2013
1,290
724
113
Noul terminal va avea o capacitate de 570.000 de pasageri anual, cu 340 de pasageri procesați pe oră.
Deci vor face o cutie de metal mai mica decat un magazin Lidl, stilul IAS.