[SCV] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
NU are legatura marimea cladirii cu fluxul de pasageri. Problema la halele din Romania este zona de asteptare inainte de vama, sau nr. mic de zone de securitate prin care s eface trecerea. Ca sa ai un trafic de 570k de pasageri pe an, poti sa procesezi si 150 de paxi pe ora. Pai sa o luam babeste. Cate aeroporturi din Romania au zboruri din ora in ora ? Si aici ma refer la cele sub Cluj, Timisoara, sa nu zic Otopeni. 150 de paxi pe ora este fix un zbor cu LF normal cu A320 sau B734/8. Baietii astia au alta problema, nu cu fluxul de pasageri procesati pe ora, ci cu locurile inguste unde se sufoca si pasagerii unui singur zbor, sa nu zic doua ca este teroare. Hai sa luam un exemplu care se discuta in trecut pe aici, si anume aeroportu Craiova, care se lauda ca face terminal nou, cu 3-4 burdufuri, ce n-a vazut Parisul. Pai Aeroportul Craiova are potential de a procesa 600 de pasageri pe ora conform datelor de pe site-ul actualului aeroport. Pai sa procesezi 600 de pasageri pe ora inseamna 4 zboruri pe ora, cea ce nu o sa aibe ei nici de acum in 20 de ani. Problema este spatiul, caci daca se intalnesc paxi la doua curse in acelas timp este jale, ca mai peste tot in Romania. Nu procesarea lor este problema, ci lipsa spatiului de asteptare. Si ce te faci cand accesul din sala de asteptare catre zona de securitate se face unul cate unul pe o usa de termopan de nici un metru. Singura banda de scanat bagaje si o poarta pentru pasageri care trec prin scaner se pare ca este suficienta pentru 3-4 zboruri pe ora atata timp cat afirmi ca poti procesa 600 de pasageri pe ora. Ei pot procesa teoretic, dar practic n-ai unde sa-i bagi daca ai 600 intr-o ora. Eventual daca umplu parcarea de afara si asteapta la rand sa intre. :)

Citez de la ei de pe site.

Servicii

In ceea ce priveste serviciile aeroportuare oferite de Aeroportul din Craiova, acestea cuprind:

  • Imbarcarea/debarcarea pasagerilor si bagajelor, Aeroportul Craiova avand capacitatea de a oferi o asistenta de handling pentru 600 pasageri pe ora, dispunand de toate facilitatile necesare.
 
Ce vama prietene?

Deci cu alte cuvinte tu imi zici ca eu am dreptate. Vor face un terminal super mic care va putea procesa 570.000 pasageri, dar vor sta ca intr-o cutie de sardine. Exemplul concret de care eu ma lovesc des e IAS.

Bine, vin alegeri anul viitor deci trebuie planuri. Pun pariu ca nu se lanseaza nimic in martie, cum nici nu se va construi un nou terminal.
 
Vama=control de securitate sau cum vrei sa il numesti tu :) Da, nr. de procesare nu are relevanta cu traficul. Ca sa ai 600 de mii de paxi. poti procesa si 100 de paxi pe ora. Repet, nu asta este factorul decisiv in Romania, ci spatiu pentru oamenii respectivi. Da, si Iasul este o alta poveste. Ei deja au invatat ca trebuie sa faca cotete numite terminale din 4 in 4 ani. Parca pana acum au 3. Cand auzi de T1, T2 sau T3 la Iasi zici ca esti la Paris sau Londra :) Faptul ca la anu sunt alegeri in Romania nu trebuie sa va mai surprinda declaratiile de acest gen. :)
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
600a5ee459e99cb174a064b0fd86382c.jpg
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Deci politrucul a fost si le-a cerut romanilor de prin Austria sa vorbeasca ei cu companiile aeriene sa deschida o ruta...
Si desteptul care a facut articolul deja vede avioane zburand spre Graz. Aeroport care, ca mai toate aeroporturile din AT (logic cu exceptia Vienei) are doar legaturi cu huburi mari sau destinatii de vacanta pe timpul verii.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Anunță Flutur...
Am primit dimineață newsletter de la Wizz cu cele două rute noi din România. Să înțeleg că a tras Flutur de niște sfori? Așa reiese din titlul ălora.
E campanie electorala. Sa vezi tu cate rute, autostrazi, aeroporturi se vor promite anu` asta.
 
Aeroportul Suceava a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pasageri în primul trimestru al acestui an.
Aeroportul Suceava a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pasageri în primul trimestru al acestui an. Duminică debutează sezonul curselor de vacanță cu Suceava- Hurghada(Egipt). Flutur: Estimăm că în acest an vom avea peste 400.000 de pasageri
aprilie 5, 2019
https://www.facebook.com/sharer.php...or-de-vacanta-cu-suceava-hurghadaegipt-flutur
Traficul de pasageri pentru primul trimestru al anului 2019 pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat o creștere semnificativă în primul treimestru al acestui an, de 16,6 la sută.

Astfel, în primele 3 luni ale anului s-au înregistrat 78.674 de pasageri, cu 16,6 % mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, și cu 68,3 % mai mult față de trimestrul I al anului 2017.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că zborurile internaționale regulate spre Londra, Milano, Roma și Bologna au înregistrat 67.975 de pasageri, iar zborurile interne spre Otopeni, 10.357.
„Estimăm că până la finele anului în curs, vom înregistra peste 400.000 de pasageri”, a spus Flutur.
El a menționat că din luna septembrie se suplimentează zborurilor spre Londra-Luton cu 3 frecvențe pe săptămână.
Președintele Flutur a spus că duminică, 7 aprilie, va debuta sezonul estival pentru cursele charter de vacanță cu cursa spre Hurghada/Egipt, operată de Air Bucharest.
În acest an vor fi deservite patru destinații de vacanță, respectiv Antalya/Turcia (5 frecvențe săptămânale, începând din 23 mai până în 27 septembrie), Bodrum/Turcia (în fiecare zi de vineri, începând din 7 iunie până în 20 septembrie), Hurghada/Egipt (în fiecare zi de duminică, începând din 7 aprilie până în 27 octombrie) și Monastir/Tunisia (în fiecare zi de miercuri, începând din 12 iunie până în 9 octombrie).
Gheorghe Flutur a reamintit că din 17 iunie se inaugurează o nouă destinație Suceava-Munchen West/Memmingen din 17 iunie 2019, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri.
„În acest context, îmi face o deosebită plăcere să anunț că am invitat partenerii noștri de la Schwaben, pe actualul și pe fostul președinte al Consiliului Regional Schwaben, să efectueze o vizită în județul Suceava, cu ocazia inaugurării primei curse aeriene pe ruta Memmingen–Suceava și Suceava-Memmingen, acțiune concretizată și ca urmare a demersurilor pe care conducerile celor două regiuni, Suceava și Schwaben, le-au făcut încă din anul 2017”, a declarat Gheorghe Flutur (N.B.)

sursa : www.newsbucovina.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Flutur, la inaugurarea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava:

Flutur, la inaugurarea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava: Mă obligă și pe mine să lupt pentru noi destinații internaționale de la Suceava. Până se vor gândi alții să ne finanțeze autostrăzile de care avem mare nevoie acesta este drumul cel mai sigur spre Europa
mai 6, 2019
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, luni, începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava precizând că lucrările se vor finaliza în termen de un an.
Flutur a spus că speră ca peste un an Aeroportul Suceava va avea capacitatea să proceseze, să primească circa 700.000 de pasageri anual.
El a explicat că prin realizarea noului terminal, capacitatea de procesare va ajunge la circa 400 de pasageri pe oră.
„Este foarte important pentru noi pentru că acum lucrăm și cu containere să facem față”, a spus președintele Flutur care a menționat că, acum în medie acum sunt, zinlic, 500 de pasageri la plecare și 500 la sosire.
„Am fost obligați să găsim o soluție urgentă de finanțare până ce se hotărăște guvernului cine este și cine nu este eligibil pe fonduri europene. Noi nu putem să pierdem pasagerii care s-au îndreptat deja spre Suceava. Este o investiție de peste 14 milioane de lei, 3,4 milioane de euro, o investiție foarte necesară pentru zona de nord a României. Deja, în momentul de față ave 117.000 de pasageri până acum. Înseamnă că vom depăși 400.000 de pasageri în acest an, o creștere de 16 la sută față de aceeași perioadă a anului 2018”, a spus Flutur.
El a remarcat că circa 10 la sută dintre pasageri sunt din Ucraina și că încep să vină din ce în ce mai des pasageri din nordul Republicii Moldova, ceea ce înseamnăc că a crescut gradul de adresabilitate.
Flutur a precizat că a convenit cu constructorul ca în termen de un an să fie finalizată lucrarea.
„Ei au promis că până va veni vremea rece vor încerca să facă scheletul și să închidă carcasa noului terminal să poată lucra iarna la partea de interioare”, a spus președintele CJ Suceava.
El a subliniat că Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultimii doi ani și jumătate și că este o poartă de intrare în Bucovina, în județul Suceava.
„Până se vor gândi alții să ne finanțeze autostrăzi de care avem mare nevoie, deocamdată întărim „autostrada” pe calea aerului care să deschidă zona noastră, Mă obligă și pe mine să lupt pentru noi destinații internaționale de la Suceava. Este un câștig pentru suceveni”, a spus Flutur care a menționat că dorește ca în scurt timp să fie deschis și parcul industrial din zonă pentru că e nevoie de investitori, de dezvoltare economică.

Totodată, se lucrează și la extinderea parcării, urmând ca în două etape să fie create încă circa 300 de locuri de parcare.
El a subliniat că, deocamdată,„ acesta este cel mai sigur drum spre Europa, până când va veni cel pe autostrăzi”.
Președintele Flutur a mai declarat că după finalizarea acestui terminal, dacă va fi nevoie, va mai fi construit unul în spatele acestuia.
Directorul firmei Napoca, Dan Canta, a declarat că firma va realiza lucrările în decurs de un an de zile, așa cum s-a stabilit prin contract.(T.B.)

c5314e3f96f6d87c1ed1fe752fb8fdd2-full.jpg
sursa : www.newsbucovina.ro

c5314e3f96f6d87c1ed1fe752fb8fdd2-full.jpg

7993619392b8a9db8757e43065eb0b45-full.jpg

3b40ca9576ac312cf32269958c3ff4b8-full.jpg


e2f71e30697ef0d1bd565eeb19e4d601-full.jpg


462dec624c336e34abe11c83b15ec63f-full.jpg
 
Last edited:
Cursa aeriană Memmingen – Suceava a aterizat pe Aeroportul Suceava. Oficiali din Suceava și Cernăuți au întâmpinat delegația germană sosită cu primul zbor VIDEO/FOTO

Cursa aeriană Memmingen – Suceava a aterizat pe Aeroportul Suceava. Oficiali din Suceava și Cernăuți au întâmpinat delegația germană sosită cu primul zbor VIDEO/FOTO
iunie 17, 2019

Primul zbor Memmingern-Suceava a avut la bord o delegație din Germania condusă de fostul președinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, cel care, alături de Gheorghe Flutur, a făcut demersuri în vederea deschiderii acestei curse aeriene care să lege Bucovina de Germania.

La sosirea primului zbor din Germania pe aeroportul sucevean, alături de Gheorghe Flutur, a fost prezent și președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, dar și guvernatorul regiunii Cernăuți, Mihail Pauliuc.


Delegațiile din cele trei zone au făcut fotografii cu echipajul Wizz Air al cursei Memmingen-Suceava și au discutat cu pasagerii care au venit cu acest zbor, majoritatea fiind mulțumiți că pot veni acum mult mai ușor la Suceava.
Unul dintre pasageri i-a spus lui Gheorghe Flutur că a făcut două ore din Germania până la Suceava, dar că la vot la europarlamenatre a stat opt ore.
Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a subliniat că această cursă aeriană nu se putea materializa fără sprijinul consistent al președinților regiunilor din Schwaben și Suceava.
sursa : www.newsbucovina.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Noul terminal al Aeroportului Suceava va fi dat în folosință peste 6 luni și se va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor.

Noul terminal al Aeroportului Suceava va fi dat în folosință peste 6 luni și se va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor. Flutur: Suntem în discuții cu 16 companii de zbor pentru noi curse externe și interne. În decembrie și ianuarie vor fi zboruri charter de vacanță spre Sharm el-Sheikh
noiembrie 18, 2019

Noul terminal al Aeroportului Suceava, construcție realizată din fondurile Consiliului Județean Suceava cu 15 milioane de lei ar urma să fie finalizat la jumătatea lunii mai a anului viitor, a anunțat, luni, pe șantierul noului terminal președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
El a precizat că stadiul de execuție este de 35 la sută, iar săptămâna viitoare va fi turnată și placa între parter și etaj, iar până la sfârșitul lunii decembrie la noul terminal se va monta carcasa urmând ca apoi să se execute lucrări interioare.
Construcția va avea un total de peste 1500 de mp și va putea procesa, anual, între 500.000 și 700.000 de pasageri.
Președintele Flutur a spus că până în 15 noiembrie traficul pe Aeroportul Suceava a fost de 385.000 de pasageri, în creștere cu 22 la sută față de anul trecut, din care 23.000 de pasageri sunt cetățeni ucraineni.

El a explicat că după darea în folosință a noului terminal se va dubla capacitatea de prelucrare a pasagerilor în condițiile în care, în prezent, se folosesc containere pentru așteptare și și-a cerut scuze pasagerilor pentru situație.
Totodată, el a menționat că sunt pregătite și stocate în magazii dotările necesare acestui nou terminal.
Potrivit președintelui Flutur, a fost destul de complicat să se ajungă la actualul proges din cauza cablurilor care existau în zonă, dar că până la urmă constructorii s-au ținut de treabă.
În prezent, Aeroportul Suceava are, săptămânal, 13 curse interne și 17 externe, a spus Flutur care a subliniat că va crește, categoric, numărul de zboruri.
„La ora la care vorbim suntem în discuții cu 16 companii de zbor, poate-poate deschidem noi destinații. Nu pot să vă spun mai mult, dar ne interesează noi destinații de aici, de la Suceava, și intern și extern”, a spus Gheorghe Flutur.
Una dintre noutăți este că de anul viitor Tarom va opera o cursă de dimineața de la București spre Suceava, iar în 21 și 27 decembrie, dar și pe 2, 8 și 14 ianuarie vor fi curse spre Egipt, la Sharm el-Sheikh, pentru cei care doresc să meargă iarna în zone călduroase.
El a mai spus că sunt pregătite încă 52 de locuri de parcare la aeroport, numărul acestora ridicându-se la 160, iar anul viitor se intenționează dublarea până la 300 a locurilor de parcare.
Flutur a mai declarat că a cerut semaforizarea intersecției DN 29 cu drumul județean spre Aeroport și că speră ca CNAIR să aprobe această solicitare, iar pentru fluidizarea traficului se discută despre realizarea unui al doilea drum dinspre Botoșani prin Dumbrăveni spre Aeroport.
„Încheiem un an de independență a Aeroportului pentru că nu le-am mai acordat subvenție, dar ne-am interesat cum se descurcă fără subvenție. Se descurcă bine pentru că au multe curse, au taxe pe care le încasează și atunci se poate fără subvenție”, a spus Gheorghe Flutur.
El a menționat că discuțiile privind noi destinații sunt pentru Paris, Bruxelles, Madrid sau Tel Aviv, iar pe intern Timișoara-Cluj, poate și cu escală în condițiile în care există cerere. (T.B.)

sursa: www.newsbucovina.ro
 
Discuții cu 16 companii aeriene? Wow. Mă întreb care ar fi acele 16 companii aeriene care ar putea să se uite spre Suceava.
 
  • 🤣
Reactions: 1 users
Discuții cu 16 companii aeriene? Wow. Mă întreb care ar fi acele 16 companii aeriene care ar putea să se uite spre Suceava.
Emirates, Qatar,, Lufthansa, KLM, Air France, United, Delta (de fapt SCV va fi primul aeroport din Romania cu o cursa spre USA, nu CLJ)...si probabil lista continua. Probabil acum daca Varadi ii da un mesaj lui Flutur ii da cu seen, nu mai are nevoie de autobuze pentru saraci.
Oricum, chiar sunt curios cu ce gogosi vor mai veni anul asta directorii de aeroport/pres. de CJ/ministrul transporturilor. Presimt ca fiecare aeroport din Romania va avea o explozie de promisiuni.
 
  • 👍
  • 🤣
Reactions: 3 users