[SCV] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Urmeaza alegerile locale. Probabil se vor anunta negocieri avansate pentru curse galactice si intergalactice.
 
Da, o sa faca Enterprise cate doua curse saptamanale catre Vulcan si Romulus ,au auzit moldovenii sa se fac angajari masive acolo.:starwars-smiley:
 
La BCM vine sigur British Airways de la LHR cu 321 dupa ce e gata pista si BA City Flyer de la LCY
Post automatically merged:

🤣🤣🤣😂😂😂
 
După atâția ani, oare lumea încă mai pune botul la asemenea elucubrații?
 
Gandeste ca au ramas in turul 2, una care a fost cel mai prost prim ministru al Romaniei de dupa '89 si unu care a fost cel mai slab presedinte de dupa '89. Foarte mari pretentii de la electorat nu poti avea.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Peste 430.000 de pasageri pe Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava în 2019

Peste 430.000 de pasageri pe Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava în 2019, de opt ori mai mulți față de 2016. Din martie Tarom va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente
ianuarie 13, 2020

În anul 2019 s-au procesat 430.123 de pasageri, după ce în anul 2018 Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava procesa 353.000 de pasageri, iar în 2016 puțin peste 50.000 de pasageri.
Ulterior includerii destinației Memmingen și suplimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor procesați a crescut cu 22 de procente față de perioada similară a anului trecut, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
În prezent pe Aeroportul Suceava operează companiile TAROM și WIZZ AIR.
Compania TAROM operează 13 zboruri pe săptămână spre București, iar din luna martie a anului 2020 TAROM va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente.
Compania WIZZ AIR operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu 9 frecvențe pe săptămână în perioada sărbătorilor de iarnă.
Milano/Bergamo, cu 5 frecvențe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinație preferată de pasagerii din aria de captare a Aeroportului, inclusiv de către pasagerii ucraineni. De altfel, din totalul pasagerilor procesați pe toate cursele, un număr de 32.167 pasageri sunt de naționalitate ucraineană.
Portofoliul destinațiilor de la Suceava este completat de Memmingen/Munchen Vest, 3 frecvențe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma-Ciampino și Bologna cu 2 frecvențe/săptămână.
Gradul de încărcare la cursele operate de compania TAROM este de peste 80%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este de peste 94%.
Programul preliminar al zborurilor companiei WIZZ AIR pentru sezonul de Vară 2020 la Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” include:
– 9 frecvențe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra-Luton,
– 5 frecvențe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano-Bergamo,
– 2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Bologna,
– 3 frecvențe/săptămână – M, J, S pentru Roma-Ciampino și
– 2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Memmingen/Munchen Vest.
Destinațiile de vacanță au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiștii care au ales ca punct de plecare Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” din Suceava având la dispoziție șapte zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri, joi, vineri și Duminică, spre litoralul Mării Mediterane, respectiv Mării Roșii, către destinații ca Antalya, Bodrum, Hurghada sau Monastir.
Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada) și Tunisia (Monastir).

sursa : www.newsbucovina.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Suceava-Viena din 3 iulie operate de Wizz Air.

Curse aeriene Suceava-Viena din 3 iulie operate de Wizz Air. Gheorghe Flutur: Încep să prindă contur acțiunile Consiliului Județean Suceava de promovare economică și turistică a județului Suceava atât în Austria cât și în alte capitale europene
ianuarie 17, 2020

Compania aeriană Wizz Air va deschide din 3 iulie cursa Suceava-Viena cu două zboruri pe săptămână, luni și vineri, cu plecare de la ora 18:50 de la Viena și aterizare la ora 21:20 la Suceava și plecare de la Suceava de la ora 21:55 și aterizare la Viena de la ora 22:30.
Cursa va fi operată cu avioane Airbus A 321 cu 230 de locuri.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că salută această decizie a Wizz Air, mai ales că Viena este un important aeroport cu conexiuni în toată lumea.
„Salut inițiativa companiei Wizz Air care din 2016 și până acum a transportat de pe Aeroportul Suceava și spre aeroport circa 900.000 de pasageri”, a spus Flutur.
El a menționat că Viena este cea de-a șasea destinație externă de pe Aeroportul Suceava și și-a exprimat încrederea că Terminalul 2 va fi finalizat la data când se va operaționaliza cursa Suceava-Viena.
În primele două săptămâni ale acestui an Aeroportul Suceava a avut un numar de 17.687 pasageri și 165 de mișcări de aeronave, a spus președintele.
„Încep să prindă contur acțiunile Consiliului Județean Suceava de promovare economică și turistică a județului Suceava atât în Austria cât și în alte capitale europene”, a spus Flutur.
El a reamintit că anul trecut o delegație a CJ Suceava a efectuat o vizită la Graz când s-a discutat și de posibilitatea unei curse aeriene între Suceava și Austria care acum prin contur.
„O bună parte dintre pasageri vor fi și oameni de afaceri și nimic nu e întâmplător, mai ales că astăzi am depus la Ministerul Dezvoltării solicitarea de autorizare a Parcului Industrial Bucovina 1 de lângă aeroport”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.
„Continuăm demersurile noastre și pentru alte destinații pentru perioada următoare pe care le vom anunța la timp”, a mai spus președintele CJ Suceava.

sursa : www.newsbucovina.ro
 
Aeroportul Suceava, puternic afectat de epidemia de coronavirus. Fără zboruri comerciale și cu 42% din personal în șomaj tehnic

Aeroportul Suceava, puternic afectat de epidemia de coronavirus. Fără zboruri comerciale și cu 42% din personal în șomaj tehnic
23 aprilie 2020
Carantinarea municipiului Suceava și a zonei limitrofe a lovit puternic sectorul aviatic sucevean. Odată cu instalarea pandemiei la nivel național Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” a resimțit din plin efectele coronavirusului. Activitatea comercială a fost oprită rând pe rând, începând cu zborurile către Bologna, Bergamo și apoi Roma, continuând cu celelalte destinații către Marea Britanie, respectiv Germania. La nivelul curselor interne, TAROM a sistat zborurile de pe Suceava odată cu instalarea carantinei.
Din cauză că nu se efectuează niciun zbor de pe aeroportul sucevean și datorită diminuării veniturilor, conducerea aeroportului a trimis în șomaj tehnic 27 de angajați din 64.

Directorul aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că este vorba despre angajații care deservesc zborurile comerciale, dar de această măsură au fost afectate toate departamentele aeroportului.

Aeroportul din Suceava a avut un început de an foarte bun, cu multe zboruri operate. Astfel că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 25 martie 2020 au fost efectuate 825 de mișcări aeriene, fiind transportați 72233 pasageri de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare. Cei mai pasageri au fost pe ruta Luton-Suceava- Luton respectiv 29.044, urmată de Bergamo- Suceava-Bergamo, cu un total de 12.311 de pasageri. Nici zborul companiei naționale, București-Suceava-București, nu a fost rău circa 10.192 de pasageri alegând această cursă.

„Suntem pe autofinanțare iar începutul de an pentru Aeroportul «Ștefan cel Mare» din Suceava se preconiza a fi unul bun, dar din păcate odată cu această pandemie toate activitățile au fost încetinite”, precizat directorul Ioan Măriuța.
Obligată să-și țină avioanele la sol ca urmare a restricțiilor de zbor impuse de autorități cu scopul reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, compania TAROM se confruntă cu o scădere cu circa 95% a veniturilor și se vede nevoită să-și trimită peste 1.100 de angajați în șomaj tehnic, atât din zona administrativă, cât și din zona personalului navigant, începând de pe 27 aprilie.

Mai trebuie spus că în intervalul 12 aprilie – 1 noiembrie Air Bucharest ar trebui să opereze un zbor charter, în fiecare duminică, spre Hurghada (Egipt).

sursa : www.suceavalive.ro
 
1.100 de angajați !!!
„Suntem pe autofinanțare iar începutul de an"

Daca ne uitam la prima frma cu capital privat are 758 angajati, numarul1 pe CA si 2 la profit
3 aeroporturi in Moldova = 0 manageri
 
@ Codrin Cristian

În articol se mentioneaza că cei 1100 de angajați sunt la TAROM .
Regia Aeroportul Internațional Stefan cel Mare Suceava are 64 de salariați.
 
:D - scuze, nu reusesc la prima cafea sa tin pasul cu profesionalismul jurnalismului nostru. La cum au trecut de la un subiect la altul e prea mult dimineata.
64 e o cifra mult mai rezonabila.
Multumesc
 
Ruta noua SCV-LCA din 13.07.
Ce lansare din scurt !

Se pare ca au bazat si-au facut baza acolo si au alocat 2 avioane.


 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users
Probabil spera sa atraga pasageri din Ucraina. IAS - LCA e folosita foarte mult de cetateni moldoveni.
 
Multi sunt cetateni romani in acte. Ca ei nu dau 2 bani pe Romania (ca si cei din Moldova ) e partea a doua.

Vin, stau 14 zile in autoizolare si apoi pot pleca.
 
  • 👍
Reactions: 1 user