Sibiu, a 7-a baza Wizz Air din Romania

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Wizz Air a deschis astazi a 7-a baza din România, la Sibiu, inaugurand totodata 4 noi rute din Sibiu spre Nuremberg, Madrid, Milano Bergamo și Munchen Memmingen.

Cu cele 4 noi zboruri care încep în acest weekend, WIZZ, care alocă și o aeronavă Airbus A320 eficientă, la cea mai nouă bază, investește încă 98 de milioane de euro* în țară și crește numărul de rute operate de la Aeroportul Internațional Sibiu la șase. Primul zbor WIZZ a decolat din București în ianuarie 2007, iar de atunci compania și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife reduse pentru pasagerii din România. Operatorul aerian oferă în prezent 119 rute spre 18 țări de la 9 aeroporturi românești. Operațiunile WIZZ nu oferă doar acces ușor și ieftin din România în restul Europei, dar, totodată, susțin piața muncii în aviație și turism. Peste 600 de angajați Wizz Air lucrează în România, și așteaptă cu nerăbdare pasageri la bordul zborurilor WIZZ, care anul acesta vor facilita crearea a mai mult de 3.300** de locuri de muncă în domeniile complementare din țară.

Inaugurare-Baza-Wizz-Air-Sibiu-02.jpg


Compania aeriană investește constant în operațiunile din România și va crește flota la 20 de aeronave până la finalul anului 2016, inclusiv 4 aeronave Airbus A321 noi, ultra-eficiente, cu 230 de locuri. Acest lucru demonstrează angajamentul WIZZ pentru România. Wizz Air începe noile zboruri de la Sibiu la Nuremberg pe 19 august, cu 3 zboruri săptămânale, spre Milano Bergamo și Madrid pe 20 august, iar spre Munchen Memmingen pe 21 august, cu 2 zboruri/săptămână fiecare. Pe 19 august, Wizz Air va începe să opereze și a doua rută de la cel de-al nouălea aeroport din România, Suceava, spre Londra Luton, cu 4 curse/săptămână. Biletele pe cele mai noi rute sunt disponibile pe wizzair.com.

Screen-Shot-2016-08-19-at-14.06.32.png


József Ujhelyi, Chief Flight Operations Officer Wizz Air: “Suntem încântați să sărbătorim deschiderea celei de-a 7-a baze în România, la Sibiu. Din 2007, de la primul zbor al companiei noastre în România, Wizz Air s-a dedicat democratizării transportului aerian în România oferindu-le cienților români tarife reduse și o experiență excelentă la bord. Momentul de referință de azi subliniază încă o dată angajamentul nostru pentru România și, în calitate de cea mai mare companie aeriană din România vom contribui la dezvoltarea infrastructurii locale și la susținerea economiei în Transilvania. Echipajul nostru local, prietenos, așteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasagerii la bord cu servicii profesioniste și remarcabile.”

Marcel Luca, Vicepreședintele Consiliului Judeţean Sibiu, a declarat: „Consiliul Judeţean Sibiu apreciază decizia companiei Wizz Air de a deschide o bază de operare pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Vreau să subliniez și să leg deschiderea a încă patru noi curse aeriene, începând cu luna august 2016, de pe Aeroportul Internațional Sibiu spre Germania, Italia și Spania, de demersurile făcute de Consiliul Județean Sibiu, care în urmă cu trei ani (aprilie 2013), a luat măsuri de susținere a companiilor aeriene care introduc rute noi pe Aeroportul Sibiu. Acest demers al nostru a fost de bun augur, dovadă fiind deschiderea în anul 2014 a două curse noi, spre Luton și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Iată că aceeași companie s-a arătat interesată și în 2016 de operarea a încă patru curse spre Nürnberg, Memmingen, Madrid și Milano. Vom face noi demersuri să avem zboruri și spre alte destinații cum ar fi Paris, Roma sau Barcelona și spre alte aeroporturi europene, dacă vor exista studii minuțioase care să convingă companiile aeriene că aceste curse se justifică. Închei prin a ura cât mai mulți pasageri companiei Wizz Air de pe și spre Aeroportul Internațional Sibiu, iar conducerii Aeroportului îi doresc succes și eficiență în realizarea planului de management asumat.”

Inaugurare-Baza-Wizz-Air-Sibiu-01.jpg


Radu Gabriel Bondar, Președintele Consiliului de Administrație al RA Aeroportul Internațional Sibiu: „Inaugurarea bazei de operare Wizz Air pe Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă pentru noi o confirmare a potențialului de trafic a arealului pe care îl deservim și o etapă importantă în cadrul proiectului de dezvoltare a rutelor, inițiat în urmă cu aproape 3 ani. Concretizarea eforturilor susținute, coroborate cu sprijinul și implicarea neîntreruptă a tuturor factorilor interesați de dezvoltarea traficului pe Aeroportul Internațional Sibiu, ne permit astăzi să anunțăm deschiderea a încă 4 noi rute. Această dezvoltare va asigura o consolidare a importanței regionale a aeroportului și o menținere a trendului puternic ascendent a valorilor de trafic înregistrate.”

Inaugurare-Baza-Wizz-Air-Sibiu-04.jpg


Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu: “Data de 19 August 2016 reprezintă o zi importantă pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru județul Sibiu și regiunea Centru. Deschiderea bazei de operare Wizz Air la Sibiu va duce la creșterea conectivității către importante orașe din Europa. Alocarea unei aeronave la Sibiu demonstrează că eforturile întreprinse de echipa aeroportului au fost canalizate în direcția corectă, aducând avantaje întregii comunități respectiv stabilitate și predictibilitate.”

Continue reading...