Simulatoare de zbor reale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Dreamliner

Active Member
fly-ra 2017
Apr 27, 2014
334
155
43
36
Săptămâna asta am avut ocazia să ajung la bordul unui simulator de zbor Boeing 737, în afara țării. A fost un simulator de tip fix, avea vibrații în scaun, în sistemul a fost foarte bine calibrat atât la nivel de control cât și la nivel de sunet. Povestea aici: Experienta unui simulator de zbor Boeing 737 NG adevărat - T2T.ro

Există cumva la noi în țară astfel de simulatoare? Sau undeva aproape, în Europa, care să fie deschise publicului larg? Chiar m-a prins și aș mai încerca undeva pe aproape. :)

PS: Nu am știut unde să încadrez topicul.
 
La Budapesta intr-un mall este un simulator de 737, deschis oricui dispus sa plateasca pe ora. Eu nu l-am văzut dar am citit despre el.
 
Parca era prin BV cineva, care avea un home cockpit.

In schimb, poti sa iti construiesti si tu unu, acasa, daca ai buget.

Poti incepe de jos, un PC, soft, un stick/yoke, si incepi sa zbori. Suntem cativa pe forum care avem (aveam acest hobby), TotalGruv, @Dumitru Fabian , @JMadalin , @zoli97 .
Avem sute/mii de ore in spate, petrecute zburand online pe retele virtuale, unde unii zboara, iar altii ofera ATC.
"As real as it gets".
 
Last edited:
Am găsit în RO asta: http://www.flysim.biz/
Site-ul însă are foarte puțină activitate.

Cel din Ungaria de care menționai @transporter cred că e acesta: BOEING 737 NG airliner- Simulator Centre
Ce bine că va zbura W6 între OTP și BUD! :)

Acasă mă joc de destul de multă vreme cu un joystick și downloadez cam tot ce găsesc în FSX. Din păcate PC-ul e cam vechiuț iar pe Mac nu funcționează cum ar trebui joystick-ul în X-Plane.
 
Daca ai intrebari ref simulatoare, addons, etc, shoot!
 
Salut Dreamliner. Daca ai intrebari legate de FSX, IVAO, zbor virtual, zbor real(pana la nivel de PPL) oricand, cu placere.
 

Simulator de airbus, full motion ( am "zburat" si pe simulatorul de 737 classic, mi-a placut mai mult ca airbusul )

Locatia- Vilnius Lithuania Baltic Aviation Academy
 
  • 👍
Reactions: 1 users
E cam trist ca nu exista simulatoare de zbor in Romania. Ma refer la cele profesional. Mai ales ca suntem enorm de multi romani in Canada care lucram pentru CAE :)
 
Ziar de Cluj ne anunta ca:
Primul și singurul simulator profesional de zbor din România, disponibil publicului larg, va fi inaugurat la Cluj-Napoca, în data de 16 iunie. Flight X reproduce, la o scară de 1/1, condițiile din cabina de comandă a unui Airbus A 320, iar avionul virtual va putea fi pilotat de orice persoană pasionată de zbor, de la cele mai fragede, până la cele mai înaintate vârste.
...
Deocamdată, pe site, am făcut aplicația de booking disponibilă, iar rezervările se pot face începând cu data de 16 iunie. Din 16 iunie poate să vină lumea”, a explicat, pentru Ziar de Cluj, Marius Petriman, cofondator și administrator Flight X.

Website Home – Flight X
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Prepar3d v4, pe 64biti. Da, versiunea aia nouă ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Ma refeream la hardware. E un full flight simulator? Cu motion, visual (cu proiectoare de imagine, oglinda mylar), control loading? Daca da, de cine e facut? :)...sunt doar curios...
 
Nu cred că la parterul unui bloc poți să bagi un simulator full motion.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk