Singapore Airlines A380: noile cabine First, Business, Premium Economy si Economy

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Astazi, Singapore Airlines – membru Star Alliance – a prezentat la Singapore noile cabine First, Business Class, Premium Economy si Economy pentru A380.

Noile cabine sunt rezultatul a 4 ani de dezvoltare, investitia totala ridicandu-se la 850 de milioane de dolari. Reunite sub conceptul “Space made personal, experience the difference”, noile cabine ofera mai mult spatiu si intimitate sporita. Ultimele 5 A380-uri pe care Singapore Airlines trebuie sa le primeasca vor avea instalate din fabrica noile cabine, acestea urmand sa fie implementate si pe cele 18 superjumbo-uri aflate acum in serviciul comercial (al 19-lea a revenit recent la lessor). Pana in 2020, toate A380-urile SIA vor oferi noile cabine.

A380-urile echipate cu noile cabine au 471 de locuri: 6 apartamente private la First Class, 78 de locuri la Business (ambele clase premium se afla acum pe puntea superioara), 44 de locuri in Premium Economy si 343 in Economy. Primul zbor comercial pentru noile cabine: 18 decembrie spre Sydney. Din martie 2018, ele vor fi oferite si pe anumite zboruri spre Londra. In prezent, Singapore Airlines zboara cu A380 spre Auckland, Beijing, Frankfurt, Hong Kong, Londra, Melbourne, Mumbai, New Delhi, New York, Paris, Shanghai, Sydney si Zurich.


First Class Suites

6 in loc de 12, ca pana acum. Cabina First a fost mutata de pe puntea principala pe cea superioara, unde regasim si noul Business Class. Fiecare apartament ofera un pat complet plat si fotoliu adiacent. Pentru cupluri, paturile din primele doua apartamente ale fiecarui culoar pot fi unite pentru a forma un pat dublu. Fotoliile sunt imbracate in tapiterie din piele Poltrona Frau, se pot roti intre 135 si 270 de grade si se pot inclina pe spate pana la 45 de grade. Proiectata de Pierrejean Design Studio si produsa de Zodiac Seats UK, noua cabina First ofera doua bai, iar ecranele Full HD ale sistemului de divertisment la bord au diagonala de 32 inci.

Business Class (layout 1-2-1)

Noua cabina a fost proiectata de JPA Design, UK si produsa de JAMCO Corporation of Japan. Fotoliile Business Class au o latime de 63 cm si se transforma in paturi complet plate lungi de 1,98 metri. Tapiteria din piele este Poltrona Frau, ecranele avand diagonala de 18 inci. Trei perechi de scaune pot fi transformate in paturi duble, mai precis locurile 11D/F, 91D/F si 96D/F. Un detaliu interesant: structura noilor fotolii Business Class este din fibra de carbon, comparativ cu metal pentru produsele regasite la alte companii aeriene. Sub fiecare fotoliu exista un spatiu de depozitare pentru un bagaj de cabina, o geanta de laptop sau poseta.

Premium Economy (layout 2-3-2)

Proiectat de JPA Design si produs de ZIM Flugsitz GmbH, fiecare scaun are o latime de 49,5 cm, spatarul se inclina cu 8 grade, iar seat pitch-ul este de 96 cm. Pasagerii beneficiaza de casti ce atenueaza zgomotul de fond si monitoare Full HD cu diagonala de 13 inci. Nu lipsesc tapiteria din piele, priza si doua port-uri USB pentru fiecare scaun, lumina de citit, masuta si mai multe spatii de depozitare.

Economy Class (layout 3-4-3)

Proiectat si produs de RECARO, noul scaun Economy ofera mai mult spatiu la picioare si sprijin mai bun pentru spate, tetiera cu margini ajustabile fiind reglabila pe 6 directii. Ecranul touch masoara 11,1 inci in diagonala. Alte dotari: lumina pentru citit pozitionata sub ecranul integrat in spatar, carlig pentru haine, priza, suport ajustabil pentru picioare si spatiu de depozitare pentru mici obiecte.Continue reading...