Statistici - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
In comunicatul dat catre presa,CND a dat cifre ceva mai mari decat colegului Cosmin Stan:
Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” (AIMK) a întocmit un bilanţ pentru finele anului trecut. Raportul arată că numărul total de pasageri înregistraţi în 2013, în aeronavele care au venit sau au plecat de pe AIMK, a fost de 81.378, în uşoară scădere faţă de 2012. Au fost transportate 1.740 de tone de marfă şi au fost 3.148 mişcări de aeronave.
telegraf . Date similare au publicat si celelalte surse media din Constanta.
 
Nu stiu de ce ... dar cred ca cei de la CND s-au speriat un pic de cum arata la prima vedere cifrele ce le-au comunicat oficial catre Cosmin si apoi când sa le raporteze la MT le-au mai ajustat putin. "Uitasera" poate soldatii americani în tranzit :)))))
 
Da, vad ca si numarul miscarilor de aeronave este mai mare decat cel comunicat mie... trebuie sa ii intreb de unde diferenta... cum sa fac sa postez aici raspunsul lor oficial ca sa vedeti ce mi+au comunicat?
 
Copy paste, sau la ce te referi cand intrebi "cum sa faci"?
 
Daca il ai hostat pe undeva, pui link, daca nu, poti sa imi dai un mail si il hostez la noi + pun link. Din considerente de spatiu hosting, atasarea fisierelor este dezactivata pe forum.
 
ok. stai sa primesc si explicatiile lor ca tocmai le-am dat un e-mail pentru lamuriri. si apoi revin. Merci.[DOUBLEPOST=1390483148,1390477467][/DOUBLEPOST]Hai ca m-au lamurit cei de la CND. Cica cifrele transmise presei locale includ si pasagerii aflati in tranzit si cei de taxi aerian etc. deci, tot ce a respirat aer de CND chiar daca n-a trecut prin mainile lor, asa ca sa arate mai bine cifrele. Asadar, ce mi-au dat mie e corect si reprezinta strict pasagerii imbarcati/debarcati pe zborurile comerciale de la ei.
 
Mulţumim pentru explicaţii , totuşi mi se pare cam mare diferenţa . De unde o fi scos atâţia pax în tranzit şi taxi ? O fi pus şi trupele US ?
 
Mai mult ca sigur au pus si trupele americane pentru ca, din cate stiu, CND functioneaza, de anul trecut, ca pod aerian pentru retragerea militarilor din Afganistan&Iraq, la fel cum s/a intamplat in 2003 cand a avut loc invazia US. Alta explicatie nu exista.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Pai eu ce v-am spus cu soldatii. Ca alti pasageri în tranzit nu aveau cum sa mai aiba, doar nu a mai zburat anul trecut nimeni acolo, acele curse FRA/DUS-VAR-CND-FRA/DUS ce au operat în 2012 nu au mai avut loc, iar FR si TK nu au pax tranzit si nici cursele ocazionale pentru croaziere nu au. Ramâne doar US-Army ...
 
www.anna.aero a publicat statistici pentru primele luni ale anului pentru principalele aeroporturi din Europa.
Din România pentru BCM, OTP, CLJ și SBZ sunt publicate cifrele.

BCM Ian 17 361 (-13.9%) Feb 13 836 (-12.9%) Mar 18 056 (-6.9%)
OTP Ian 522 864 (+3.8%) Feb 483 125 (+8.1%)
CLJ Ian 68 398 (+6.1%) Feb 66 745 (+17.2%)
SBZ Ian 14 444 (-3.3%) Feb 14 045 (+9.8%)

www.anna.aero/databases/
 
Mai corect trebuie exprimat astfel: "din România doar BCM, OTP, CLJ si SBZ se obosesc sa raporteze cifre"

Din pacate celelalte aeroporturi, fiind puternic sub-dimensionate în ceea ce priveste personalul ajuns deja la limita maxima a solicitarii profesionale datorata numarului foarte mare de curse zilnice, pasageri si marfa procesate, nu au nici timp si nici energie sa raporteze o data pe luna niste date statistice.
 
  • 👍
Reactions: 3 users