• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

witze

Well-Known Member
Premium Member
Feb 13, 2012
1,689
981
113
41
Wuppertal
www.planepictures.ro
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#1


Craiova, turnul de control al aeroporturilor din România

Societate - Valentin TUDOR


Aeroporturile din România traversează cel mai greu an din punct de vedere economic. Aceasta este concluzia întâlnirii directorilor de aeroporturi din ţară, care a avut loc vineri la Craiova.

Nouă directori au participat la şedinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România, care a avut loc vineri la Craiova, ocazie cu care s-a discutat despre problemele cu care se confruntă aeroporturile din ţară, dar şi despre modernizarea aeroportului din Craiova, despre care toată lumea a avut numai cuvinte de laudă. „În ultimii trei-patru ani, Aeroportul din Craiova a făcut paşi foarte importanţi şi ne bucurăm de dezvoltarea lui pentru că suntem de părere că are un potenţial important şi pe viitor. În cadrul acestei întâlniri am abordat probleme deosebit de importante. Considerăm că acest an este cel mai complex pentru aeroporturile din România, având în vedere criza economică, modificările legislative importante la nivel european şi naţional şi contextul internaţional care afectează zborurile. Aeroporturile sunt printre singurele instituţii din ţară care oferă servicii la standarde europene“, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și, totodată, director al aeroportului din Cluj-Napoca. Ciceo a precizat că situaţia economică dificilă i-a determinat pe operatorii de transport aerian să fie prudenţi atunci când vine vorba despre deschiderea unor noi destinaţii de călătorie. Criza a dus deja la falimentul companiei de transport aerian Malev. Scăderea traficului de pe aeroporturi este cauzată, a spus el, de evenimentele din Tunisia şi Egipt. Intrate şi ele în hora crizei globale, aeroporturile româneşti trebuie să facă faţă şi concurenţei din partea vecinilor bulgari, care stau mult mai bine şi la infrastructura de turism, un element important al creşterii traficului aerian. La rândul său, Ovidiu Trăichioiu, director în cadrul Autorității Aeronautice Civile din România, a apreciat investiţiile în aeroportul din Bănie. „În ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului din Craiova, mult timp a existat un dezavantaj, pentru că este destul de aproape de Bucureşti. Din acest motiv s-a considerat că nu trebuie dezvoltat. Cu o implicare care se vede, sunt sigur că aveţi aici o oportunitate care în câţiva ani se va vedea. Deşi resursele financiare sunt reduse, noi ţinem ştacheta sus. Dacă şi în Parlamentul European proiectele vor fi susţinute, s-ar putea să vedem o implicare şi mai bună“, a spus el.


Sursa:
http://www.gds.ro/Societate/2012-03-31/Craiova,+turnul+de+control+al+aeroporturilor+din+Romania
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#2
O stire care imi face o placere deosebita!
Sper sa se si concratizeze>
Din ziare craiova
Dedalus Tech şi-a adjudecat licitaţia organizată de CJ Dolj pentru o parcelă de 6 hectare din terenul deţinut de administraţia judeţeană în apropierea Aeroprotului Internaţional Craiova.

“În momentul de faţă putem spune că avem deja prima concesiune, iar săptămânile următoare o să vă invităm la semmnarea acestui contract cu firma Dedalus Tech. Este o firmă care are toate licenţele pentru repararea avioanelor mari pe zona Balcanilor, în special Airbus şi Boeing, şi care va realiza lângă pista aeroportului din Craiova o investiţie de 6 milioane de euro. Cred că această investiţie va ajuta şi fabricii de avioane şi, mai ales, muncitorilor care au lucrat acolo şi acum stau acasă. În prima fază, este vorba de crearea a 50 de locuri de muncă”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Şeful administraţiei judeţene spune că terenul de la aeroport, pentru concesionarea căruia s-au bătut cinci firme, va fi pus la dispoziţia investitorilor pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 25 de ani, tranzacţia urmând să aducă în bugetul judeţean aproximativ 100.000 de euro pe an.

“Suma care va reveni CJ Dolj este de 8.500 de euro pe lună pe toată perioada contractului. Noi am pus şi nişte clauze speciale, ca să ne asigurăm că se şi face investiţia promisă. Termenul de începere a construcţiilor este de un an, iar termenul de finalizare a investiţiei este de trei ani, în caz contrar, terenul urmând să se întoarcă la CJ Dolj”, a mai spus Prioteasa.
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#3
Buna seara
Rasfoind programul 'ZILELE CRAIOVEI", am gasit,placut surprins, ca va avea loc in data de 27 octombrie 2012 urmatorul eveniment:
"10.30-14.30 Aeroportul Craiova

Miting aviatic

Expoziţie aviatică

„Ziua porţilor deschise”

Organizatori: Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, Filiala Craiova"
Am sa incerc sa aflu mai multe informatii!
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#5
Asa este! Va asteptam cu multa placere!
Numai vremea sa fie O.K. !!
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#6
Buna ziua
Am o stire f.f. buna pentru CRA aparuta in "gazeta de sud" de astazi:
"Elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la Craiova

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că Ministerul Sănătății a decis aducerea unui elicopter pentru intervenții în situații de urgență la Craiova, prin deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD pe Aeroportul din Craiova. Aeronava va acţiona în întreaga zonă a Olteniei, iar Prioteasa a precizat că urmează să discute cu primarii din localităţile mari în vederea amenajării unor zone de heliport, pentru ca elicopterul să aibă unde să aterizeze în situaţiile de urgenţă. „Suntem foarte mulțumiți că acest elicopter va ajunge la noi, pentru că au fost mai multe localități la fel de importante care s-au «bătut» pentru această aeronavă SMURD“, a precizat Ion Prioteasa."

Deci a castiagat Craiova! Cred ca va fi un lucru f.f. bun pentru salvarea de vieti omenesti!

Si din "Cuvintul libertatii"
"Punct de operare aeromedicală SMURD la Craiova
22 octombrie 2012
Autor Marin Turcitu
Ministerul Sănătăţii a decis ca un elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă să fie adus la Craiova, prin deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD pe Aeroport. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, salută sprijinul pe care prim-ministrul Victor Ponta l-a oferit pentru ca elicopterul să ajungă aici, apreciind că este un semnal important prin care actualul Guvern al României demonstrează că susţine Doljul şi regiunea Oltenia.

Elicopterul SMURD care va ajunge la Craiova a fost dorit de mai multe localităţi. În cele din urmă, acesta va deservi întreaga zonă a Olteniei. În perioada următoare, primarii vor trebui să îşi amenajeze o zonă de heliport, pentru ca elicopterul să poată ateriza atunci când trebuie să preia o urgenţă.

«Suntem foarte mulţumiţi că acest elicopter va ajunge la noi, pentru că au fost mai multe localităţi la fel de importante care s-au „bătut” pentru această aeronavă SMURD. Alegerea Aeroportului din Craiova pentru a fi deschis acest punct de operare aeromedicală este, dacă vreţi, şi o recunoaştere a eforturilor pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a făcut în ultimii ani pentru a moderniza şi dezvolta aeroportul, fără de care nu cred că am fi primit elicopterul. Aeronava va opera pe întreaga zonă a regiunii Oltenia. Vom discuta cu primarii de mari localităţi să-şi amenajeze undeva o zonă de heliport pentru ca acest elicopter, atunci când vine să preia câte o urgenţă dintr-o anumită zonă, să poată ateriza. Am profitat de vizita de lucru pe care am făcut-o vineri seara la Aeroportul din Craiova pentru a trece în revistă şi locul pe care urmează să amplasăm hangarul care va deservi elicopterul SMURD. Deja ne-a sosit platforma mobilă cu ajutorul căreia va fi introdus în hangar aeronava. Trebuie precizat că vor fi amenajate şi camere pentru piloţii şi personalul medical care vor deservi acest elicopter. Este un lucru deosebit care se întâmplă la Craiova şi în toată regiunea Oltenia, deoarece cu ajutorul acestui elicopter vor fi salvate vieţi ale unor oameni aflaţi în dificultate, care necesită o intervenţie medicală de urgenţă. Toate cazurile grave vor fi beneficia de servicii medicale de urgenţă în timp real, indiferent de locul în care se află. Acest elicopter pentru situaţii de urgenţă ajunge la noi cu sprijinul prim-ministrului Victor Ponta, căruia îi mulţumim pentru că face un gest pentru întreaga regiune a Olteniei de care se simte foarte apropiat. Sunt convins că va mai ajuta, atât cât poate, această regiune de care se simte foarte legat. Practic, este unul dintre cele mai importante gesturi pe care un Guvern al României îl face în ultimii mulţi ani pentru această regiune uitată pe nedrept de cei care ne-au condus de la Bucureşti. După şapte ani de opoziţie, acum că am intrat la guvernare, sunt convins că multe dintre lucrurile pe care ni le-am fi dorit să le facem în toţi aceşti ani vor fi duse la bun sfârşit cu sprijinul celor apropiaţi de noi din Guvernul României şi în primul rând de premierul Victor Ponta», a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Elicopterul va deservi zona de sud-vest a ţării

Într-o adresă a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, transmisă Consiliului Judeţean Dolj şi Aeroportului din Craiova, se arată: „Având în vedere acordul-cadru de achiziţie a 6 elicoptere echipate medical semnat între Ministerul Sănătăţii şi Eurocopter România şi derularea contractului subsecvent privind furnizarea a două din cele şase aeronave în anul 2012, intenţionam deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD în Craiova. Prin dispunerea acestui punct de operare se urmăreşte acoperirea necesităţilor de intervenţie în misiuni aeromedicale primare şi secundare pentru zona de sud-vest a ţării. În urma evaluării specialiştilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în calitate de operator aerian SMURD, a posibilelor locuri de amplasare a viitorului punct de operare aeromedicală de la Craiova, cea mai bună variantă este dispunerea acestuia pe Aeroportul Craiova. (…) Pe această cale doresc să vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat pentru executarea misiunilor aeromedicale SMURD cu preluare a pacienţilor de pe Aeroportul Craiova”.
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#7
Buna ziua

Se pare ca s-a perfectat un contract cu compania Wizzair pentru operare de la CRA.
Ieri, intr-o conferinta de presa, Presedintele CJ Dolj a facut referire la acest lucru!
Cititi mai multe pe :http://www.gds.ro/Subiectul%20Zilei/2012-10-23/Oltenii+zboara+cu+Wizz+Air+de+la+Craiova
De cand asteptam acest lucru! Sa fie intr-un ceas bun!
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
Feb 13, 2012
1,689
981
113
41
Wuppertal
www.planepictures.ro
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#8
Sa vedem orarul si destinatiile! Sper sa fie curse si spre Germania! Astept de o vesnicie un lcc la CRA!
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#9
Si eu!!
Era pacat ca noi sa fim in coada de tot!
Sa vedem ce anunt face Wizz!
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,691
2,205
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#10
Buna informatie. Acum intelegem de ce se construieste la CRA :)
Asteptam si anunturile oficiale.
 

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
3,638
1,721
113
53
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#11
Da, felicitari CRA ... stiu ca se lucreaza de mult le treaba asta si acuma pare sa se fi spart gheata.

Si articolul este bine documentat, s-a mai luat legatura si cu Wizz încercând o confirmare din alta parte. Ar fi ceva nemaipomenit, daca acesta ar fi un standard pentru presa româneasca.
 

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
3,638
1,721
113
53
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#14
"alex" said:
Va multumesc frumos!
Dar pentru ce îmi multumiti? Îl cunoasteti pe autorul articolului? ;)
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#15
Buna seara!
Va multumesc pentru felicitarile adresate! Nu il cunosc pe autorul articolului dar am discutat pe CRA cu oficialitati, cei care au depus eforturi!
 

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
3,638
1,721
113
53
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#16
CRA-BGY cu 2/7 a aparut în booking engine din 20.05 ...

Sa vedem, daca mai urmeaza ceva.

Deocamdata deci nu este o baza, cursa va fi operata din BGY.
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
Feb 13, 2012
1,689
981
113
41
Wuppertal
www.planepictures.ro
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
#17
Pentru inceput e f bine si asa. Daca merge treaba, sper sa mai apara si alte destinatii! Oltenii-s peste tot! ;D
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#19
Buna seara
Din pacate abia acum am ajuns acasa si abia acum pot sa ma bucur alaturi de dvs.
Ma bucur ca s-a facut publica stirea. Palma era batuta din 24 oct. dar se astepta ca operatorul sa faca anuntul!
Cursa va fi operata cu un pret incepand de la 72 Ron /one way!
Sa fie intr-un ceas bun!
Puteti citi detalii pe WWW.lupamea.ro

P.S. Aceata ruta a fost operata de KRP ,anul trecut, dar nu am inteles de ce au renuntat la ea ptr. ca , desi aveau pret ridicat, aveau incarcare si F100!
 

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,479
713
113
53
CRAIOVA
#20
O stire de ultima ora de pe www.gds.ro: Primul zbor wizz de la CRA pe 20 mai 2013!