SURSE / Alitalia va fi preluata de Lufthansa Group

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Potrivit unor surse apropiate celor doua parti, Alitalia si guvernul italian au decis ca operatorul sa fie preluat de Lufthansa Group. Anuntul oficial urmeaza sa fie facut pana pe 19 decembrie.

Lufthansa va prelua doar partea operationala din Alitalia, tranzactia fiind estimata, potrivit surselor, la 353 milioane de dolari. In noiembrie va spuneam ca LH ar fi oferit intre 250-500 de milioane de Euro pentru AZ. Flota Alitalia va fi redusa la jumatate, la fel ca si numarul angajatilor, doar 6000 urmand sa ramana. In urma preluarii Alitalia, Lufthansa vrea sa reduca simtitor rutele scurt si mediu-curier operate pana acum de AZ si sa se axeze pe dezvoltarea rutelor lung-curier. In prezent, Alitalia ofera 15 curse lung-curier cu plecare din Roma: 6 spre America de Nord, 4 spre America de Sud si cate una spre Japonia, Coreea de Sud, India, China si Maldive.

Aceleasi surse afirma ca Roma va deveni al 5-lea hub al grupului Lufthansa, pe langa Frankfurt, Munchen, Viena si Zurich. Aeroportul din Bruxelles va fi vazut ca un “hub specializat” si va deservi doar anumite destinatii. De asemenea, aeroporturile Milano Linate si Malpensa ar urma sa devina hub-uri pentru divizia low-cost Eurowings, care ar putea deschide noi rute lung-curier cu plecare de aici. Acum, Alitalia zboara lung-curier din Milano spre New York JFK si Tokyo Narita.



Continue reading...