Surse: ce ar putea anunta Etihad si Lufthansa la conferinta de astazi

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Incepand cu 11:20, ora Romaniei, oficialii Etihad Aviation Group si Lufthansa vor sustine o conferinta de presa in Abu Dhabi.

Plecand de la evenimentele recente – preluarea a 38 de avioane si a unor rute airberlin de catre Lufthansa – se pare ca Etihad va cauta sprijin din partea LH pe masura ce vrea sa iasa din situatia financiara deloc fericita in care se afla (investitia in Alitalia este doar un exemplu prin care Etihad a pierdut multi bani). Potrivit unor surse, inclusiv Bloomberg, Etihad isi va transfera operatiunile MRO (Maintenance / Repair / Overhaul) catre Lufthansa Technik, dar si operatiunile de catering catre LSG Skychefs.

O alta sursa vorbeste despre cumpararea actiunilor detinute de Etihad Aviation Group in airberlin si Niki de catre Lufthansa in schimbul unor actiuni in LH Group. Nu in ultimul rand, doua surse vorbesc despre posibilitatea aderarii Etihad la Star Alliance, cea mai mare alianta aeriana din lume, unde Lufthansa se numara printre membrii fondatori. Este putin probabil ca acest lucru sa se intample avand in vedere investitiile Etihad in companii aeriene aflate in concurenta directa cu operatorii Star Alliance, insa “never say never”. Totodata, din Star face parte si United, iar acuzatiile venite, in ultimii ani, din partea operatorilor americani catre Emirates, Qatar si Etihad sunt binecunoscute.

Incepand cu 11:20, ora Romaniei, puteti urmari aici conferinta de presa. Va asteptam apoi pe pagina Aeronews de Facebook sa comentam.

Continue reading...