TAP Portugal (TP/TAP)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
... si renunta la Atena din 28 octombrie. Nu se mai pot face rezervari dupa aceasta data.

... si incep un program de codeshare cu Finnair din 20 aprilie.

Curse TAP operate de Finnair (TP8340 - TP8360)
Helsinki – Amsterdam
Helsinki – Brussels
Helsinki – Geneva
Helsinki – Zurich

Curse Finnair operate de TAP (AY6761 – AY6770)
Lisbon – Brussels
Lisbon – Helsinki

TAP creste frecventa pe LIS-OTP de la 3->6/7 în vara:

31MAR13 – 29MAI13 4/7 (x136 de la LIS, x247 de la OTP)
30MAI13 – 25OCT13 6/7(x6 de la LIS, x7 de la OTP)

Cateva date statistice despre ruta OTP-LIS :

- LF mediu 74%
- 32800 pax in primul an de functionare
- 60% dintre pax romani

Sursa

Plus ca si ora la care zboara este idioata . Poate fi de folos doar la unele conexiuni .
Era bine de stiut pt cat la suta dintre pax LIS este punct terminus sau hub.
Altfel si eu cred ca RO ,zburand la o ora decenta , ar fi putut avea macar cifrele TAP . Sa nu uitam ca JOR tine aceasta ruta la cca 350 eur RT + bagaje etc

TP revine la frecvente marite în vara si mareste echipamentul:

- din 01.04 4/7 -> 5/7 (din care 1/7 cu 320)
- din 08.06 5/7 -> 6/7 (din care 2/7 cu 320)

asta si în contextul în care se pare ca 0B nu mai reia OTP-LIS din vara 2014

De pe pagina FB a CNAB:
CNAB said:
Compania aeriană TAP Portugal organizează, miercuri, 12 martie, ora 11.00, o conferinţă de presă, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Surprinzator din partea lor, sa ne asteptam la ceva anunt interesant?...

Banuiesc ca vor anunta si ei public ce am postat eu pe 31.12.13 :p

• 👍
Reactions: 1 users
TAP va fi scoasa iar la privatizare, in 2015, doua treimi din actiuni. Un target bun pt Lufthansa.

si mai bun target pentru IAG. sinergiile pe care le poate creea in peninsula iberica si consolidarea rutelor spre est si sud le-ar conferi un bun avantaj competitive asupra lui LH...

Da, le-ar securiza dominatia pe America Latina. Om vedea cine poate sa ofere si care da mai mult.

TAP revine în orarul de vara la 6/7 iar din 01.06 mareste frecventa la 8/7 operate cu 319/320

• 👍
Reactions: 1 users
Am dubii. Wizz nu poate fi atractiv decit pentru cei care vor sa faca un city trip la Lisabona. Piata etnica in Portugalia nu prea este. In schimb TAP iti ofera conexiuni la o gramada de destinatii turistice nedeservite cu chartere din Romania : Azore, Madeira, Casablanca, Marrakesh, Algarve.

TAP oferă legături excelente către America de Sud, iar pe unele rute din Brazilia sunt singura variantă fără două escale. Au prețuri competitive și pe alte rute long haul, iar serviciile la bord sunt bune. Cel puțin pe OTP - LIS și retur am văzut mulți pasageri care călătoreau în scop de afaceri. Cred că ar fi loc și pentru WZZ pe această rută. Există trafic VFR și mulți studenți care călătoresc către Portugalia (Lisabona, Porto, Braga, Coimbra).