• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

TAP Portugal (TP/TAP)

Dorin

Well-Known Member
Mda. Să văd dacă îmi dau o alternativă ok (evident cu trei zboruri) până în Azore (PDL) pentru iunie. Altfel, le cer banii înapoi și o să rezerv cu low-cost din două segmente.

Chiar nu mă așteptam să o facă. Anul trecut am zburat de patru ori cu ei, iarna și vara, A320 fiind mereu plin ochi. Cu 2-3 săptămâni înainte de zbor erau mereu prețuri astronomice.
 
Last edited:

oldblueeyes

Well-Known Member
Ce inseamna pret astronomic? Si rutele sunt lungi, asa ca decit sa vina pentru citiva ieftinache Pina in Romania mai bine fac in timpul resepctiv un nr dublu de sectoare prin zona lor.
 

iulius

Active Member
Acum câteva sapt ma uitam la un bilet OTP - US. Cu o sapt înainte de zbor, restul la tap era jumate fata de orice alt competitor (și 1/5 fata de LH, AF, BA). Nu cred ca umpleau avioanele.
 

Dorin

Well-Known Member
Pret astronomic inseamna 400-500 de euro one-way pana in LIS. Tinand cont ca LIS e un hub, devenea imposibil sa rezervi o vacanta in Madeira cu 2-3 saptamani inainte in plina iarna. Nu e de mirare pretul. Dimpotriva. E normal sa-ti vinzi ultimele 20% din scaune cu pretul asta, daca statistica iti cere.
Statistica mai spune ca numarul turistilor romani spre Portugalia a crescut foarte mult in ultimii trei ani. Agentiile de turism tot pe TAP se bazau, iar orarul era destul de ok, asigurand legaturi bune in conexiuni.

De-asta e de mirare ca au renuntat din nou brusc, neincercand treptat de la 7/7 spre un 3/7, 4/7.
 

Dorin

Well-Known Member
I-am sunat și habar nu aveau că s-a scos ruta. Ba chiar mă contraziceau fără să verifice în sistem.
Al doilea an spre Azore, a doua problemă cu TAP.
Am două rezervări, una cu 9 paxi, alta cu 4 paxi. În acest moment, din cauza restricțiilor impuse de companiile partenere în Amadeus, nu pot reruta mai mult de 4 paxi pe un zbor. Deci deocamdată nu au nici o soluție pentru grupuri.
 
Compania aeriană TAP Air Portugal se retrage din România și anulează zborurile directe Lisabona - București - Lisabona, începând cu 27 ianuarie 2019. Compania aeriană TAP Air Portugal informează că, începând cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directă Lisabona – București. Clienții cu bilete de avion deja cumpărate vor fi protejați pe zborurile altor companii aeriene și vor fi informați despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor.
Compania, aflată la a doua încercare de operare a rutei Lisabona - București, spune că retragerea sa din România vine pe fondul profitabilității slave, care nu justifică în niciun fel continuare zborurilor.

Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numărul de telefon: (+351) 21 843 11 00.

Compania aeriană TAP Air Portugal pleacă din România. Ce se întâmplă cu cei care au luat deja bilete

Si din alta parte am gasit asta.

După retragerea TAP Air Portugal, singurii care vor opera curse din România spre Portugalia vor fi Blue Air, după ce și Wizz Air s-a retras de pe această rută pe perioada iernii. Totuși, compania low-cost maghiară vor reveni cu zboruri din aprilie 2019

TAP Air Portugal se retrage de pe piața din România
 
Top