TAP Portugal (TP/TAP)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Ptiu drace... In loc sa se bucure de inca doua zile de vacanta, astia fac scandal ca la usa cortului.
Eu nu inteleg o chestie, pe lumea asta s-au inventat asigurarile de calatorie, unele acopera si probleme de genul asta.
Chiar mi se pare aiurea sa dispuna PM-ul "repatrierea" turistilor.
Banuiesc ca existau o sumedenie de alternative, de zboruri cu conexiune, orice. Dupa toata tarasenia, probabil ca toti turistii si-ar fi recuperat bani convorm directivelor europene.
Dar na, e greu sa pleci in vacanta cu o oarecare rezerva de ca$h sau cu o asigurare normala. Toti romanii merg la limita supravietuirii, cand ajung la aeroport, deja sunt pe minus..
Ce asigurare taica? Costa mult, cam cat un pachet de tigari, cum sa ne lipsim de asa ceva?
 
Si atitudinea celor de la TAP e de rahat. Au anulat si al doilea zbor spre OTP fara sa puna la dispozitia pasagerilor optiuni de rerutare, sau cel putin asta reiese din ce a ajuns in presa.
Imi amintesc o faza de anul trecut, cand ROT a anulat 3 zboruri intr-o zi pentru ca se defectase o aeronava. In comunicatul oficial s-a mentionat ca toti pasagerii au fost redirectionati pe alte zboruri astfel incat sa ajunga la destinatie pana la finalul zilei.
 
35 de turişti români, blocaţi la Lisabona, după ce Tap Portugal a anulat şi al doilea zbor/ Consulul României în Portugalia, revocat/ Turist: Compania spune că vom decola la ora 17.00. În caz contrar, venim cu Tarom

"Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată", precizează ANAT.

In primul rand e o mare bataie de joc sa anulezi doua zboruri consecutive.
I-au dus pe fraieri la hotel in miez de noapte, cu copii dupa ei, dupa care a doua zi i-au adus inapoi in aeroport in jurul pranzului, ca TAP a platit o singura noapte de cazare, dupa care din nou i-au dus la hotel sa doarma. Pai voua nu va suna a bataie joc toata treaba asta?! Nu era normal sa se achite costurile integrale cu sederea la hotel si masa cel putin pana cand stiau sigur ca ii pot duce pe oameni acasa?!

Nu m-ar mira ca fiecare dintre grupurile alea sa aiba un ghid care ii indruma pe oameni pe toata durata excursiei, astfel incat redirectionarea partiala a grupului pe alte zboruri sa nu fie posibila pentru ca lumea nu s-ar descurca sa ajunga la destinatie.

@bv01 Sunt oameni trecuti de 50 de ani care nu vorbesc engleza si nu se descurca singuri intr-un aeroport dintr-o alta tara. De aia trebuie sa aiba cineva grija permanent, pentru ca pot reveni traumatizati acasa. Si nu suntem singurii in situatia asta, uita-te la asiaticii care stau lipiti de grup si ascuta cu strictete tot ce le zice ghidul.

P.S. Cica pleaca acasa in jurului orei 17.00, ora Romaniei, cu un zbor TAP.
 
@Cristisor, de acord cu tine. Compania trebuie sa aiba grija de ei, dar chestii din astea se intampla, iar dupa cum cunosti, companiile se acopera 100% prin T&C.
Anyway, habar nu avem ce s-a intamplat acolo de fapt. Si eu cand am avut LIS - OTP am plecat cu peste o ora intarziere.
Daca compania nu a actionat conform T&C agreate de pasageri sigur va avea de platit. Chiar si asa, cred ca va plati si fiind un zbor peste 4H cred ca compensatia o sa fie cea maxima.

LE: Cum am zis si mai sus, exista inclusiv asigurari de calatorie care acopere evenimente de genul asta.
 
vine TAP cu a340 la 1500LT, ROT nu are nimic programat pentru LIS, iar ROT sa faca un asemenea zbor pentru ca TAP nu reuseste sa-si indeplineasca contractul fata de pasageri mi se pare un gest cel putin idiot, mai ales la indemnul unui maimutoi gen Tudose. Pasagerii au la dispozitie EU261, nimeni altcineva nu este obligat sa fie super-erou.
 
Si Paralela 45 a dat o scrisoare de spalare pe maini:
Paralela 45 a inaintat o nota de protest companiei TAP si a luat pozitie prin intermediul ANAT fata de anularea zborului de linie 1324, din 27 august a.c.(Lisabona – Bucuresti) decizie care a afectat si un grup de turisti ai agentiei.
Aceasta situatie a fost generata exclusiv de compania TAP Portugal, de la care nu am primit nicio informare prealabila asupra anularii zborului de retur Lisabona - Bucuresti. Nici in clipa de fata nu cunoastem motivul acestei anulari.
Imediat ce am aflat despre situatia creata am verificat care au fost variantele de rerutare operate de compania TAP si anuntam ca toti pasagerii se vor intoarce in Bucuresti astazi, pe zborul TP4340, decolare la ora 15:00 din Lisabona (ora locala), sosire la Bucuresti la ora 21:00 (ora locala).
Paralela 45 se afla in permanenta legatura cu turistii afectati de acest incident si prin intermediul departamentul juridic intern (juridic@paralela45 .ro) va oferi consilierea necesara pentru ca acestia sa obtina despagubirile necesare din partea TAP Portugal.
Regretam situatia create de TAP Portugal si lipsa acestora de comunicare, si asiguram toti turistii de suportul agentiei in astfel de situatii neprevazute.
Tinand cont ca sunt intr-un parteneriat mi se apre cam naspa aratatul cu degetul spre celalalt.Sau puteau sa o faca mai finut.
 
@AIR06, in Romania asa se face... TAP a anulat mai multe zboruri, nu doar cel de ieri, acel B767 care a tot bantuit pe la OTP nu a venit incarcat cu cargo sau aer, ci cu pasageri care au fost ramasite ale mai multor zboruri anulate de portughezi
 
Un nou zbor anulat, B767 operat de Euroatlantic, aeroportul din București blocat de cei 265(sau 258) de pasageri care așteaptă la 2 oameni de la Globe Ground schimbarea biletelor.
 
Zeci de români blocaţi de miercuri seară pe aeroportul din Lisabona. Cursă anulată

Câteva zeci de turişti români sunt blocaţi pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, după ce cursa aeriană care trebuia să îi aducă la Bucureşti a fost anulată. .... De asemenea, alte câteva zeci de persoane care ar fi urmat să plece joi dimineaţă de la Bucureşti spre Lisabona au aflat în aeroport că zborul a fost anulat.

Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii. .....

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineaţă, că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, în cursul nopţii, pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, iar conform informaţiilor obţinute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, iar echipa misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

MAE scoate la concurs post de consul Portugalia pe contract cu durata de 1 saptamana (de joi dimineata pana miercuri noaptea). :)
 
La cât de pline sunt nu ar avea motive "comerciale".


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Apropo, cică de data asta consulul a stat cu pasagerii în aeroport.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Companie mai cretină ca asta nu am văzut.
Aveam așa: 30.06 OTP-LIS și LIS-PDL

Au anulat LIS-PDL (sau au overbooking, fiind experți în asta) și mi-au schimbat așa
1.07 OTP-FRA (RO301) și FRA-PDL (SATA) (văd că ar fi operat chiar de YR-BMK!)

Suntem 13 pasageri în situația asta și pare să se încadreze la despăgubiri din ce văd eu, din moment ce nu au găsit nici o altă soluție, nici măcar stop peste noapte în LIS și zbor a doua zi (ne-au spus că sunt pline și pe 1 iulie).

Damn, ce porcărie de companie. A doua experiență cu ei, a doua pățanie.
 
30.06 OTP-LIS LF 98% (A320)
07.07 LIS-OTP LF 95% (A319)

Se pare că o duc excelent, ținând cont că un return pe datele astea era 500 de euro cu o lună înainte de zbor și 1300 de euro cu patru zile. Chiar au mărit la 65 de euro minim one-way în sezonul de iarnă.
Cred că e o alegere bună atât timp cât păstrează orarul excelent.
BMS va zbura seara spre LIS, iar WZZ va renunța.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Incepand cu 27 ianuarie 2019, TAP Air Portugal a decis suspendarea operarii pe ruta Lisabona – Bucuresti. Referitor la biletele emise pentru zboruri dupa 27.01.2019 si rezervarile de grupuri, compania va reveni cu instructiuni.

TAP informs that, as of January 27, it will no longer operate the Lisbon-Bucharest route. Clients with flights already scheduled for after January 27th will be protected on flights from other airlines, will be informed accordingly and may also be reimbursed, if they wish to cancel their flights. TAP regrets the discontinuation of this route. This was the second attempt to operate in this market. This line was resumed, however, it was again verified that the low profitability does not justify its continuity.’
 
Last edited: