TAROM ar putea lua Boeing-uri 717 de la Volotea pentru urmatorii 2 ani

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Intr-un interviu acordat DC News, Lucian Sova, Ministrul Transporturilor, a declarat ca flota TAROM se va mari, pana la sfarsitul anului, cu cel putin 5 Boeing-uri. Desi Sova nu a precizat nici modelul, si nici numele operatorului spaniol, unele voci sustin ca Boeing-urile 717 ar putea veni de la operatorul spaniol Volotea.

“Cred că înainte de sfârșitul acestui an o să călătoriți la Cluj cu alte avioane decât cu ATR, pentru că în urma discuțiilor pe care le-am avut la Londra, la ceremonia de semnare a contractului privind cele 5 avioane noi cu președintele Boeing, am adus în discuție, desigur, în primul rând managerul TAROM și am participat și eu la discuții și am întărit cu semnificația calității de ministru credibilitatea mesajului său, am deschis discuții și deja au fost confirmate informațiile pe care noi le-am obținut de atunci în sensul că vom intra în procesul de închiriere de avioane tot de tip scurt curier, niște jet-uri Boeing, folosite acum de o firmă din Spania care renunță la acele avioane, avioane finanțate prin departamentul de leasing, de finanțări pe care Boeing îl are spre deosebire de Airbus. Deocamdată oferta pe care a făcut-o Boeing privind închirierea pe cel puțin 2 ani a unor avioane moderne, nu mai vechi de 8-9 ani, folosite de operatorul spaniol despre care v-am aminitit, să avem cel puțin 5 până la sfârșitul anului.” Toata declaratia poate fi citita aici.

TAROM ar putea lua de la Volotea Boeing-uri 717 (125 de locuri, 17 unitati in flota) pentru urmatorii 2 ani, in paralel cu retragerea ATR-urilor 42 si 72 din serviciul comercial. Ulterior, dupa finalizarea parteneriatului dintre Boeing si Embraer, in 2019, TAROM ar putea comanda Embraer-uri pentru zborurile regionale, jet-uri care sa inlocuiasca Boeing-urile 717 Volotea. De precizat ca acestea au o varsta mai mare de 8-9 ani, iar mentenanta este facuta de Lufthansa Technik. O alta optiune ar fi inchirierea unor Embraere 195 de la Air Europa Express (11 in flota).

maxresdefault-2.jpg
Continue reading...