• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
A venit si reactia ministrului, stravezie si formala: nu voi permite! Sigur ca nu. Sa vezi cum o sa ii lase cu remuneratia actualizata
Ma uitai mai adineaori sa vad daca in sfarsit a aparut partea a doua, pe semestrul II 2024 a raportului administratorilor ROT. Evident, nu a aparut si imi inchipui ca sunt sanse mari sa nu mai apara deloc.
In schimb, am observat ca a aparut in pagina informatia precum ca nenicii din Consiliul de Administratie si-au marit, pardon si-au "actualizat" remuneratia. Practic si-au dublat-o. Asta à propos de discutia de acum aproape doua luni.
Las o captura de ecran in caz ca informatia dispare de pe site-ul oficial

renumeratie.png

Pai ce facem, Cipilică tată? Una vorbim, alta fumăm? Si inca pe praful ăsta?

Sigur nu a crezut cineva petardele cu "cumparam MAX-uri in 2026", nici macar initiatorii lor. Numai daca te uiti la promotiile (inclusiv web) gen Malev din perioada de dinainte de oprirea operatiunilor si intelegi imediat care e situatia financiara a companiei.

• 👍
Reactions: 1 user
  • 👍
Reactions: 2 users
TAROM semnează un parteneriat interline cu Flydubai
Stai asa ca vazui un lucru:
"Zborurile interline pot fi rezervate pe flydubai.com, în aplicația oficială flydubai, precum și prin agenții de turism și agenții de turism online."
Adica dai comunicat de presa ca ai acord interline cu compania X, dar acele zboruri nu sunt rezervabile tocmai pe site-ul propriu si in aplicatia oficiala proprie?
Culmea e ca nu observam daca nu era declaratia corifeului.

• 👍
Nu este la fel și pentru acordul interline cu Turkish? Prin site-ul propriu cred că se pot rezerva acum doar destinațiile proprii și o (mică) parte din destinațiile operate de partenerii mari din Skyteam.

pe site-ul TAROM pot fi rezervate bilete pe zborurile codeshare, dar nu și interline (cum e cazul cu flydubai). din ce văd, acum nu apare niciun zbor intern + flydubai între OTP și DXB pe site-ul flydubai, însă apar zborurile interline cu LOT, de exemplu OMR-DXB via WAW.

• 👍
Reactions: 1 users
Prin site-ul propriu cred că se pot rezerva acum doar destinațiile proprii și o (mică) parte din destinațiile operate de partenerii mari din Skyteam.
De ce ai proceda asa? De ce ai vinde interline doar prin terti, cu costuri (mult) mai mari, si nu si prin site-ul/app-ul propriu?

Last edited:

Dar stiai că s-a schimbat schimbarea insuficient gandita? Taxa de serviciu s-a intors dupa numai doua zile iar pagina cu stirea respectiva, pe site-ul de companie, nu mai exista.
In mod sigur au hăulit grav agentiile de turism, acolo nu se poate scoate taxa in cauză.

am observat că TAROM a eliminat mențiunile despre scoaterea taxei, însă pe site-ul lor nu văd să o fi reintrodus. Înainte apărea ca Service tax și avea o valoare de câțiva euro, dar acum nu e (am simulat mai multe tipuri de rezervări)

Total price EUR162.32
One way price for all passengers (including fare, all taxes and surcharges)
1 Adult EUR162.32

Air Transportation Charges EUR110.00
Base fare EUR110.00

Surcharges EUR30.00
Carrier imposed surcharge (YQAC) EUR30.00

Taxes, fees and charges EUR22.32
Security charge - ROMANIA (DCSE) EUR7.00
Departure tax - ROMANIA (RODP) EUR15.32

Total price per adult EUR162.32
× 1 Adult EUR162.32

• 👍
Adineaori

adineaori.png

CDG - OTP RT 6-12.11.2025

Tot adineaori

adineaori2.png

OTP - FCO 28.11.2025
Pentru punctul de plecare OTP nu apare taxa de serviciu nici in cazul unei rezervari RT. Nu am mai pus captura de ecran.
Ciudat cum apare - sau cum nu.
Later edit: cu atatea schimbari (scoate - baga, etc.) or fi storcit vreun script.

Last edited:
Cea de la CDG nu e specifică TAROM, toți operatorii care zboară din FR o au (France Passenger Service Charge International (QX)).

• 👍
Pe de alta parte, daca nu era nicio problema cu TS, nu avea sens sa stearga pagina cu anuntul.
Informatia respectiva in acest moment nu mai e nicaieri pe site. Zici ca nici n-a fost.

da, au șters și de pe facebook, și acolo era postare despre eliminarea taxei. au dat și comunicat de presă.

Buna observatie, nu m-am uitat si pe FB.

Cea de la CDG nu e specifică TAROM, toți operatorii care zboară din FR o au (France Passenger Service Charge International (QX)).

Am crezut ca au codat TS-ul direct in Fare Quote. Vad ca nu.

De remarcat nu este profitul la limita de jos, à la Traian Preoteasa, si nici faptul ca rezultatul poate fi urmare doar a aplicarii unor procedee de contabilitate "creativa", ci scaderile de doua cifre YoY:
Veniturile totale au fost estimate în valoare de 1.903.360,53 mii lei, în scădere față de preliminatul/realizatul anului 2024 cu 15,99%, respectiv cu suma de 362.274,99 mii lei, din care:
- veniturile din exploatare, în valoare de 1.512.609,22 mii lei, au fost estimate în scădere față de preliminatul/realizatul anului 2024, cu 16,85%, (...) ;
- veniturile financiare, în valoare de 390.751,31 mii lei, au fost estimate mai mici decât preliminatul/realizatul anului 2024 cu 12,48% ( ... )
In schimb, nu numai ca au scazut veniturile din din exploatare, respectiv financiare, dar au crescut cheltuielile cu bunurile si serviciile.

Pai normal ca scad veniturile, daca s-au vandut avioane si sloturi, cu ce sa mai faci bani?
Si pt ca s-au vandut avioane, iar altele care sa intre in flota nu prea se intrevad, cursele pt care nu exista aeronave sunt facute de altii, asa ca banii luati pe avioane se duc la altii in buzunare, care altii nu isi vand avioanele ci aleg sa zboare cu ele. Dar deh, nu toate companiile au sansa de a primi un plan de restructurare profesionist, girat de politicul cel luminat al nostru.

• 👍
Scopul restructurării e să revii pe linia de plutire, din Groapa Marianelor, înainte de a te extinde - există exemple de succes în Europa, nu doar negative.

Altfel, dacă primești bani la infinit și nu schimbi nimic rămâi tot acolo sau te afunzi mai mult - fapt dovedit de TAROM deja câteva ori.

• 👍