• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Doar ca aportul de capital cand proprietarul e statul e ... ajutor de stat. Mai poate fi acordat inca un ajutor de stat in 1-2 ani? Nu stiu daca poate merge asa.
Depinde in ce sistem de coordonate te situezi. Dintr-un punct de vedere poti considera ca e ajutor de stat. Pe de alta parte, impiedincand proprietarul de stat sa isi recapitalizeze propria entitate, creezi un dezavantaj competitiv in piata. Dezechiliberzi piata si discriminezi intre actori, pentru ca nu toti au in final aceeasi libertate de actiune.
In other news, potrivit site-ului Digi24 se pare ca au demisionat trei directori, nu unul.

Am un amic ce a venit din Atena intr-o scurta vizita, 8-14 ian, Atena - Iasi cu Tarom.
La venire, zborul OTP-IAS canceled, technical problems. A ajuns pe 9.
La plecare, pe 14, zborul IAS-OTP canceled, technical problems. A plecat pe 15.
Stau si ma intreb... o fi amicul meu "norocos" sau Taromul ...

• 👍
Reactions: 1 user
Nu zic ca Tarom nu are multe bube. Dar mai ales la Iasi pot exista probleme mari din cauza conditiilor meteo. Acolo daca ai vizibilitate redusa nu ai cum sa aterizezi, asa ca e posibil sa fi fost si asta problema, cel putin la zborul dus. Nu stiu intorsul cu ce cursa era planificat, in ziua de 14.01, de la Iasi au plecat 2 aeronave dimineata.
In acelasi timp, pe partea de comunicare, Tarom sta cel putin la fel de prost ca si pe partea operationala (nu mai enumeram motivele aici pt ca iar ne enervam). Sunt situatii in care o problema operationala gen conditii meteo sa fie anuntata, din comoditate, lipsa de info sau prostie drept problema tehnica (faimosul "verificari tehnice suplimentare ale aeronavei").

• 👍
Reactions: 2 users
In asteptarea numarului de pasageri transportanti de catre TAROM pe anul 2024!, avem datele de trafic de la Air Serbia pe anul 2025!

4,57 milioane de pasageri în 2025, marcând cel mai mare număr înregistrat vreodată.
Cifra reprezintă o creștere de 3% față de anul precedent.
Numărul de zboruri operate a crescut cu 4%, ajungând la 48.925.
Factorul mediu de încărcare a cabinei pe parcursul anului a fost de 78%, în creștere cu 2,5 puncte și marcând un alt record pentru companie.
Compania aeriană și-a menținut operațiunile cu propria flotă de 29 de aeronave.
În cursul anului trecut, rețeaua s-a extins prin adăugarea a șase noi rute, precum și prin sosirea de aeronave suplimentare.

• 👍
Reactions: 2 users
In asteptarea numarului de pasageri transportanti de catre TAROM pe anul 2024!, ( .... )
Asteptandu-l pe Godot, vorba ceea.

In the same news:

Nenea a venit cu asistenta tocmai de la BUD pentru a avea o discutie fina si cu noaptea in cap despre trendurile in aviatia comerciala est-europeana precum si "perspectivele de dezvoltare ale WZZ in Romania". Despre ROT nimic (in mod explicit).
Urmeaza anuntul.

Cred ca e la pescuit ajutoare de stat; a vazut ca Bolo a practicat asa la OMR dar doar pt legacy, asa ca vor si ei.
Nu cred ca ar vrea Tarom din multe motive, dar le-ar placea sa nu mai existe.

• 👍
Nu cred ca ar vrea Tarom din multe motive,
Iata ce declara nenea nu mai departe de jumatatea lunii trecute:

Dar da, e foarte posibil sa fi iesit la pescuit diverse lucruri in functie de ce gaseste in piata. Cu alte cuvinte, omul ia orice gaseste disponibil - colo un ajutor de stat, dincoace o companie fosta nationala la pachet cu promisiuni de libertate totala de actiune, s.a.m.d.

Last edited:
E interesat doar de niste active, nu sa cumpere compania in totalitate.

Am putea lua o parte din activele lor, am putea lua o parte din resursele lor, cum ar fi piloții, poate unii membri ai echipajului de cabină, am putea lua o parte din rute, dar am opera propriile noastre aeronave, propria noastră platformă de operare

ROT are de astăzi un nou furnizor de catering și BoB. Calitatea ar trebui să crească, e cam cel mai OK din RO.
Post automatically merged:

Și, se pare, doar DG a plecat, Obeadă a rămas la comercial.

• 👍
Din ce înțeleg, e singurul care se mai luptă pe acolo și încearcă să facă ceva schimbări, dar e multă rigiditate ("noi așa facem din 1900 toamna").

Pare că au și director financiar nou din toamna trecută, Dorian Farkas.

București, 3 februarie 2026 – TAROM și Scandinavian Airlines (SAS) anunță astăzi lansarea unei cooperări comerciale de tip codeshare, un parteneriat care extinde semnificativ opțiunile de călătorie pentru pasagerii din România.

În baza acestui acord, Bucureștiul este conectat cu destinații precum Copenhaga, Oslo și Stockholm, cu escală prin huburi europene importante, inclusiv Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt și Praga. Parteneriatul oferă pasagerilor acces la rețelele de rute combinate ale celor două companii aeriene și un nivel sporit de flexibilitate, prin zboruri operate în cadrul alianței SkyTeam.

• 👍
Reactions: 1 users