• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Se poate vedea in aceste imagini. Mie mi se pare enorma diferenta.
286a591ae784ed570a84e95b6326f49b.jpg
21067328638ba05605f2a2c75eb461b0.jpg
 
Lufthansa si BA se incoarda in promotii la eco-light pe short haul luna asta. Practic toata Europa e la promotie incepand de la 80 Euro retur. Austrian o mai si avand o gramada de scaune goale pe sfarsitul lunii de pe OTP si asta e.
 
Am mai zis, pe OTP - VIE de cele mai multe ori Austrian e mai ieftin decat Tarom si chiar si Lauda. Nu neaparat pe fiecare zbor al zilei, dar din 4-5 ai de unde alege.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
O intrebare. Cum explicați diferenta enorma de pret între Austrian si Tarom pe ruta OTP-VIE? Austrian 417 lei, iar Tarom 1348 lei. E aproape triplu Tarom...

Compari acelasi produs? Aceeasi data, cam aceleasi intervale, aceeasi clasa? Ca dimineata la 7 nu e acelasi lucru cu ora 14 cind merg pensionarii si rafiotii.

Daca da, e simplu: yield management - Taromul e aproape plin iar Austrian care umple de 5 ori mai multe scaune pe zi mai are capacitati in ziua respectiva - de ex pt ca zboara un avion mai mare decit planificat pentru ca ala optim e la mentenanta.
Post automatically merged:

Lufthansa si BA se incoarda in promotii la eco-light pe short haul luna asta. Practic toata Europa e la promotie incepand de la 80 Euro retur. Austrian o mai si avand o gramada de scaune goale pe sfarsitul lunii de pe OTP si asta e.

Austrian i in plin proces de upgauging de flota.

Q400 pleaca-> E195->A319-> A320 mai tb sa vina inca 8 dupa ce 2 au ajuns deja si 4 mai vin primavara asta.
Automat multe sectoare au pe termen scurt o crestere a nr de scaune unde tb stimulata cererea.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
^^prețul la Austrian pe OTP - VIE e cvasi la fel, indiferent de dată. Mai mult sau mai puțin în jurul a 100€.

Niște exemple total aleatorii:

7adc3dbc6432267af1d89d849e91e94f.jpg
e85d5f4ef78b2d8ffe50740eddfeb77e.jpg
eee40f2e6af16d29623d4d764e29eff4.jpg
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Păi ba da... 416 Lei. Adică < 100€. Asta dacă nu ține morțiș să zboare cu Tarom.
 
Nu cred ca e zi liberă 24 Ianuarie.

Ideea e ca nu e prima data cand vad o asemenea diferenta de pret între Tarom si restul, mai ales zilele astea. Mai văzusem un exemplu asemanator pe 16 Ianuarie pe OTP-LHR. Aproape dublu Tarom fata de British Airways.
 
Last edited:
24 Ianuarie e sărbătoare legală, nu se lucrează. Bank Holiday, cum se zice prin țările cu mai multă apă caldă și mai puține bude-n curte. ;)
 
E simplu, nu mai sunt bilete in ziua respectiva. Pe 26 aeronava e aproape plina. Daca altii isi permit echipamente mai mari pe ruta asta, ce putem face noi? Incearca sa pleci pe 27 sau 28, vei avea o surpriza, in sensul ca nu mai sunt locuri deloc.
 
Reactions: 1 user
Nu cred ca e zi liberă 24 Ianuarie.

Ideea e ca nu e prima data cand vad o asemenea diferenta de pret între Tarom si restul, mai ales zilele astea. Mai văzusem un exemplu asemanator pe 16 Ianuarie pe OTP-LHR. Aproape dublu Tarom fata de British Airways.

Iarasi logic. Tarom zboara odata pe zi pe un aeroport f busy - de fapt pe cel cu sloturile cele mai valoroase.
Logica Taromului e sa ia cit mai multa crema, daca tot nu au mai mult de un slot.
Logica BA e alta, pentru ca pt ei este hubul de transfer transatlantic.

Aviatia nu e diosount de alimente unde se merge pe principiul "vezi ca dincolo e mai ieftin". Logica preturilor este diferita.
 
Pe 24 ambele aeronave sunt aproape pline, au acelasi numar de locuri libere.
Pe 26 ROT are chiar mai multe scaune libere decat pe 24. adica peste 10, iar OS are peste 25.
 
Iar au oferta :

În perioada 16 ianuarie 2020 – 12 februarie 2020, TAROM pune în vânzare bilete de avion la preţuri începând de la 119 Euro*, cu toate taxele incluse, pentru un bilet dus-întors cu perioada de călătorie 01 februarie 2020 – 15 iunie 2020 (data ultimului retur). Această promoţie este valabilă pentru destinaţii externe TAROM operate cu avioane proprii.

Oferta specială este următoarea:

· De la 119 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Atena/Belgrad/Chişinău/Frankfurt/Hamburg/Istanbul/Lyon/Munchen/Praga/Roma/Stockholm/Salonic/Tbilisi/Tel Aviv
· De la 139 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Amsterdam/Budapesta/Bruxelles/Barcelona/Erevan/Nisa/Sofia
· De la 159 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Amman/Beirut/Cairo/Londra/Madrid/Paris
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Dancă a precizat că în absenţa respectivului ajutor compania aeriană ar fi, practic, începând din luna martie, în imposibilitatea finanţării curente, informează Mediafax.
„Acesta e primul pas, un ajutor de salvare, care poate se poate transforma într-un ajutor de restructurare, ca urmare a adoptării unui plan de restructurare de către companie, după notificarea Comisiei Europene şi aprobarea ajutorului respectiv de către CE
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
Deci articolul este scris intr-un asemenea hal ca nu se intelege mai nimic, deci. 'Va primi" imediat, ca tot s-a aprobat, sau dupa ce isi da Bruxelles-ul acordul?
 
Eu inteleg asa, ca asta e un "credit Trezorerie" si ca, eventual, se poate transforma in credit de restructurare (ajutor de stat adica) daca aproba CE.
Creditul de trezorerie este unul pe termen scurt si foarte scurt si, din cate stiu, se garanteaza cu creante. Acuma, ce creante are tarom, nu as putea spune...
 
  • 👍
Reactions: 1 user
A avut vreunul din voi probleme cu rezervarea zborurilor Tarom prin FlyingBlue? Cum nu există opțiunea de a rezerva direct prin Tarom, am încercat să prin KLM însă la pasul în care ar trebui să plătesc, site-ul îmi spun că "Something went terribly wrong" și că ar trebui să finalizez rezervarea prin customer center. Totuși, mi-au dublat "tranzacția" și aveam două rezervări pe același zbor. Am sunat la numărul KLM / România, au spus că nu se ocupă ei de Flying Blue și m-au redirecționat către un număr AirFrance / Franța care pare a fi indisponibil.

Cum nu mi-au încasat nici bani, nici puncte, am încercat aceiași pași pe site-ul AirFrance. Același mesaj în momentul plății, același rezultat.
Acum îmi apar 4 rezervări pentru același zbor, toate On Hold, dar se pare că numărul de locuri libere este actualizat :)


KLM web support m-a redirecționat către FlyingBlue customer support, iar cei din urmă mi-au trimis un mesaj automat și mi-au urat o zi bună...


Are cineva tips & tricks pentru situații de genul acesta? Deși știm toți cât de tech savvy sunt cei de la Tarom, pot rezolva ei ceva?