TAROM - LF si statistici

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,314
2,897
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
ipuXUg2.png

Discutii referitoare la Load Factor si statistici pe tema TAROM.

Pe TRN - IAS ar mai fi un loc disponibil pe 23.07 apoi nu se mai gasesc bilete pana pe 10.08. Altfel zis, pe 27.07, 28.07, 30.07, 3.08, 4.08 si 6.08 totul e sold-out
Pe IAS - TRN de pe 30.07 ar mai fi doar 4 bilete disponibile.

Pretul biletelor a scazut destul de mult, astfel ca Eco Premium se vinde la 180 de Euro pe segment iar un RT ajunge la 300 de Euro in perioada urmatoare, insa yield-ul ramane mult mai bun decat pentru un zbor similar operat de pe OTP. La BMS se gasesc bilete pe segmentul TRN - OTP pe 19.07 la 120 de Euro iar RT cu retur dupa o saptamana la 170 de Euro.

Segmentele TLV - IAS de pe 02.08, 12.08 si 16.08 mai au fiecare maxim 3 - 4 locuri la un pret de 410 - 420 de Euro pe segment!

Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
Beg-Otp operat cu AT7 de JU in code share cu ROT9216. 35 pax LF 50%. zbor prima oara cu Air Serbia.

Trimis de pe al meu foarte bun telefon!

Azi:
RO645 OTP-CLJ 33 Pax (LF: 69%) AT5
RO646 CLJ-OTP 36 Pax (LF: 75%) AT5
RO647 OTP-CLJ 61 Pax (LF: 90%) AT7

• 👍
Reactions: 2 users
RO 273 OTP - ATH de astazi a fost operat cu B733 si mai avea disponibile 4 locuri la Business si 2 la Eco Premium.

• 👍
Reactions: 5 users
Azi
RO650 CLJ-OTP 34 Pax (3 BIZ + 31 ECO), LF30% A318 YR-ASB

P.S. Fac o statistica cu nr de Pax pe majoritatea destinatiilor Tarom pe lunile JUL+AUG (media de pax per zbor). Va voi prezenta rezultatele la sfarsitul lunii August :) Din punct de vedere al nr de Pax, Istanbul este cea mai proasta ruta a Tarom momentan (surprize, surpruze..)

• 👍
Reactions: 1 user
Pe IST se mai gasesc din scurt bilete la SuperSpecials!

@Peter ai putea afla care a fost incarcarea pe RO649 de aseara, pentru a vedea daca a meritat sa trimita A318?

@Cristisor a meritat A318, dar cu numai cativa pax.. 70 erau numai..
Apropo de IST, de la inceputul lunii au fost la medie numai 40 Pax per zbor de IST si o data pe zi a inceput sa fie trimis si cate un AT7 la IST, dar ar putea opera linistiti ambele zboruri cu AT5..

In legatura cu statistica pe care o faci, te rog sa iei in considerare doar cifrele pe care le-ai verificat in sistem sau le ai din surse sigure. Incearca sa excluzi cifrele primite de la prieteni care au aproximat ca avionul ar fi full. Ai postat de cateva ori cifre, primite de la pasageri, care erau foarte departe de realitate.

Pe FCO - IAS de pe 28.07 mai sunt 4 locuri libere iar pe 30.07 mai este un singur loc liber. Pe MAD - IAS de pe 31.07 mai este un singur loc liber.

Daca pe IST sunt in medie 40 pax pe zbor inseamna ca rutele externe operate de la Iasi sunt ultima problema a companiei.

@Cristisor cifrele sunt de la mine, nu de la alte surse. Insa, eu ma uit numai la zboruri cu plecare din OTP. Am urmarit, insa, IAS-LTN in ultimul timp si LF-ul mediu este pe la 85% pe B733

• 👍
Reactions: 1 user
14.07 RO331 OTP-ARN YR-BGH LF85%, 19.07 RO332 ARN-OTP YR-ASA LF100%.

• 👍
Reactions: 3 users
@etravel Pentru ca ... si-atat. Concurenta arunca in piata promotii cu 15% - 20% reducere pentru toate rutele din cand in cand, de ce nu ar face si TAROM la fel? Eu sunt mai naiv si chiar cred ca Ciotec va veni cu o noua abordare pe partea comerciala.
In plus, astfel de promotii fulger te ajuta sa vezi cat de mare este cererea pentru ruta respectiva si cam cum esti vazut in piata.

• 👍
Reactions: 1 users
Din septembrie incolo scade semnificativ traficul spre nord. Totusi mi se pare exagerata reducerea la 3/7 de la 7/7, mai ales ca BMS iese de pe ruta.