TAROM, printre cele mai iubite companii aeriene in social media

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Dupa analizarea a 1,3 milioane de tweet-uri care au vizat 70 de companii aeriene la nivel global, agentia Fractl (SUA) a realizat un top al celor mai iubiti si mai detestati operatori aerieni pe Twitter.

Aceste tweet-uri au fost emise in 2015 de Thanksgiving si de Craciun, considerate a fi cele mai stresante perioade pentru cei care aleg avionul ca mijloc de transport. Luand ca referinta “-1”, scorul perfect negativ, pe primul loc in topul celor mai detestate companii aeriene s-a situat operatorul low-cost Spirit Airlines, SUA (scor: -0,15). Au urmat Frontier Airlines, SUA (-0,1) si American Airlines (-0,09). De altfel, operatorii americani au dominat topul negativ, 5 din primele 10 clasate fiind companii din SUA (Delta si Allegiant au intrat, de asemenea, in Top 10).

In topul celor mai iubite companii aeriene apare si TAROM, pe pozitia a 9-a. Primele 3 locuri sunt ocupate de Korean Air (scor 0,57), Air North (0,55) si TUIfly (0,54). Locurile 4 si 5 sunt ocupate de TAP Portugal si Air France.

Fractl a analizat si timpul de raspuns pe Twitter al companiilor aeriene la plangerile (sau laudele) primite din partea pasagerilor. Operatorul low-cost Volaris (Mexic) a avut cel mai rapid timp de raspund, cu o medie de 4 minute si 12 secunde. Cel mai rapid operator american, JetBlue Airways, a raspuns clientilor in 5 minute si 36 secunde. Alte concluzii alte studiului Fractl:

  • Pasagerilor le pasa de confort sau, mai bine zis, de lipsa lui. Cuvantul “scaun” a aparut de 5286 de ori in tweet-urile lor.
  • Calatorii care aleg avionul ca mijloc de transport se enerveaza destul de repede. Injuraturile au aparut de 14.490 de ori printre tweet-uri.
  • Si totusi, pasagerii pot fi si politicosi. Printre tweet-urile analizate au fost identificate 101.798 de “multumesc”-uri. Foto main: Viorel MG.Continue reading...