The great pleasure of flying TAROM: VIE-OTP-CLJ, 12.2.16

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Peter

Well-Known Member
Aug 5, 2014
2,058
1,186
153
YR-ASD
Salutari tuturor!
In sfarit m-am decis sa scriu si eu un Trip Report, dupa cateva rugaminte. Pe data de 12 Februarie am zburat de la Vienna la Cluj cu escala la Bucuresti, cu Tarom (evident), dar din pacate nu am facut prea multe poze si videoclips si sper sa le puteti vedea pe toate cu usurinta :)

PARTEA 1: VIE-OTP
Info despre zbor:
Zbor: RO342
Poarta: D22
Origine: Vienna Schwechat
Destinatie: Bucuresti-Otopeni
Aeronava: Airbus A318 (YR-ASA)
SDT/ADT: 09:15/09:12
SAT/AAT: 11:45/11:21
Pax (LF%): 48 Pax (B1 Y47 - LF: 43%)
FL: 380

Echipaj:
CPT: CRISTIAN STOI
F/O: ? BADEA
Sefa de Cabina: ANCA POSTELNICU
Realizez ca aeronava este YR-ASA, insa speram sa ma duca Smaranda Braescu (ASD - aeronava preferata din intreaga flota Tarom, a mea si a Cristinei Istrate, cine o stie :) ). La imbarcare sunt intampinat de sefa de cabina, d-na Postelnicu, cu un zambet mare pe buze, asa cum vad la Tarom din ce in ce mai des :). I-l recunosc si pe un insotitor de bord, Octavian, cu care am zburat vara trecuta OTP-CLJ, care si el, ma saluta cu amabilitate, dorindu-mi un zbor cat mai placut! Pe deasupra, sunt foarte multumit de faptul ca decolam de la VIE un pic mai devreme decat planificat. Acelasi lucru imi ureaza si d-na Alexandrescu, a 3-a insotitoare de bord. In total erau 4, dar nu am retinut numele a 4-ei insotitoare (tot amabila). Nici Cmdt. Stoi, nici Cplt. Badea nu s-au prezentat, iar din cockpit nu este anunat decat 'Cabin crew, take your seats for takeoff/landing.'
Aici este o poza facuta imediat dupa decolare:
image_zpsccusuipe.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Iata si serviciile la bord (eu am comandat un meniu vegetarian, fara a plati extra, continand 'Scrambled eggs with cheese, sauteed mushrooms, a grilled tomato and spinach') pe langa o salata de fructe si o paine cu unt si gem, care a fost de o calitate extraordinara! Optiunea normala tot o omleta continea, dar cu verdeturi, un cremvursti, alaturi de crochete de cartofi - la fel de buna mancarea - numai una dintre motive pentru care recomand Tarom tuturor, cu caldura!
image_zpsvjd0wjwp.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Si iata un selfie, feat. Mama :) - partenera mea de zbor pe care o pretuiesc mult!:
image_zpsmdx4kq29.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Mai tarziu, intru in vorba cu insotitorul de bord, Octavian, dupa care mai fac cateva poze din avion, pe care le veti vedea mai jos. Dar ceea ce m-a cam necajit - semnalul 'legati centurile' a ramas aprins pe toata durata zborului :( deci nu am putut face o poza a cabinei.

In zbor:
image_zpsnf2c6gtl.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

image_zps9g0lr0uj.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

O poza inaintea aterizarii, am si filmat aterizarea, al carui link puteti gasi mai jos:
image_zpsjmzfqjwg.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

ATERIZAREA (YouTube):

Bun venit la Bucuresti :D - cu 18 minute mai devreme decat planificat :), fiind insa intampinat de nori, dar cu o temperatura de 10 Celsius. Ne luam 'la revedere' de la Aurel Vlaicu:
image_zpsivgpwa95.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Dupa debarcare, o gura de aer in fata terminalului nou de plecari, o plimbare prin Duty-free si o bautura, sosim la poarta 52 in terminalul de interne, la timp pentru imbarcarea cursei mai departe catre CLJ. O intreb pe agentul check-in care efectua imbarcarea de nr de Pax, la care imi rapunde '37' cu un zambet, care, de altfel, mi-a transmis si mie un zambet mare, afland ca zborul are un numar bun de Pax :) cam 15 minute am asteptat in autobuz la imbarcare, inainte sa ne transporte la aeronava, cauza fiind probabil ca asteptam pasageri, deoarece mai auzeam niste anunturi facute in terminal, de catre agenta noastra. Aeronava vad ca este YR-ATB, un ATR 42 in conditii foarte bune, insa cu care nu am mai zburat pana acum.

PARTEA 2: OTP-CLJ
Info despre zbor:
Zbor: RO643
Poarta: 52
Origine: Bucuresti-Otopeni
Destinatie: Cluj Napoca
Aeronava: ATR 42-500 (YR-ATB)
SDT/ADT: 12:55/13:03
SAT/AAT: 14:05/13:54
Pax (LF%): 38 Pax (B3 Y35 - LF: 80%)

Echipaj:
CPT: BOGDAN DUMINICA
F/O: RADU GHITA
Sefa de Cabina: ?

O poza facuta pe furis ;)
image_zpsgp1xxmjv.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Din pacate, pentru a doua parte a calatoriei, nu am reusit sa fac una sau doua poze.. In orice caz, a fost si acesta un zbor foarte placut, fara turbulente. Meniul oferit era un sandwich (mare) cu sunca, cascaval, castraveti, unt, salata si rosii, alaturi de 2 bauturi (bauturi alcoolice include), ceea ce este excelent pentru un zbor atat de scurt. In timpul zborului am intrat in vorba cu Sefa de Cabina, care m-ia dezvaluit ca cursele TAROM sunt, in general, mai 'goale' in luna Februarie, dar ca vara ar fi aproape toate cursele pline, ceea ce m-a facut sa zambesc. De asemenea, conform D-nei, zborul de intoarcere, RO644 urma sa duca 48 Pax la Bucuresti - niste LFs foarte impresionante!

Exact din cauza asta imi place zborul OTP-CLJ.. meniul bogat nu este singurul lucru superb care este oferit :)
image_zpsrivcm7mw.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

La Cluj am aterizat cu approx. 10 minute mai devreme decat ora planuita si ne-am luat La Revedere de la YR-ATB.
image_zps8aywd78n.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Si ecranul din terminalul de Sosiri:
image_zps1veonmba.jpeg

Photo by Pete_Teculescu

Last edited by a moderator:
  • 👍
Reactions: 8 users
Asta nu o cred.

Zborul a fost efectuat la FL350.

Nu ai cum sa zbori la level impar catre est, cel putin in partea asta a europei, doar in cazuri exceptionale.
Se zboara la FL impar catre Est, si pe FL par catre Vest (asta in majoritatea spatiilor aeriene). De aici vine si separarea de 1000ft in spatiul RVSM.
Pentru intrebari si nelamuriri va rog sa continuam discutia in zona hangarelor.

• 👍
Reactions: 1 user
@Zsolt eu am întrebat-o pe o însoțitoare de bord si asta mia răspuns, pe aia m-am bazat.. Scuze daca informație a fost greșita

Fain trip report! Esti sigur ca nu lucrezi totusi la ROT marketing? :D
Chiar ar avea nevoie de oameni ca tine, plini de entuziasm! ;)

• 👍
Reactions: 1 users
@witze Haha Mulțumesc mult! Pai am o mare pasiune pentru Tarom, dar nu lucrez pentru ei (..încă ;)) Mi-ar place insa foarte mult, intr-o buna zi..

• 👍
Reactions: 1 users