Thessaloniki - Makedonia (SKG/LGTS)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Peter

Well-Known Member
Aug 5, 2014
2,058
1,186
153
YR-ASD
Este cineva pe forum care a fost la Salonic mai recent sau care este familiarizat cu orasul?

Voi zbura OTP-SKG luna viitoare si ma voi intoarce in aceeasi zi cu trenul de noapte (la 23:15). As dori si eu sa aflu niste tips sau pareri de la voi daca ati fost, in legatura cu orasul, aeroportul si gara.. stiu ca exista un autobuz (78, parca), care face legatura intre aeroport si oras. Cam care sunt preturile in oras (eg. la restaurante)?

De asemenea, zona garii este safe la 11 noaptea?

Mersi :)

Fast food-urile sunt ieftine si cam peste tot. Restaurantele adevarate sunt mai scumpe ca-n Romania dar mai ieftine ca-n Franta, Italia sau Germania. Gatesc cam gras, dupa gustul meu si au in menu-uri multa mancare de... iepuri (vegetala).

Despre transportul local, habar n-am. Eu folosesc de regula taxiurile.
Zona garii e relativ safe (daca mai e vreo zona populata din vreun oras mare din Europa, safe in zilele noastre), dar atentie, e totodata locul unde se intalnesc si misuna poponarii, transexualii, curvele. Circumstante-n care probabil ca sunt prezenti si interlopii.

Si pana luna viitoare poate n-ar strica si-ti improspatezi si cunostiintele de greaca, veche sau noua, care-o fi. Ca-n partile alea strainezele-s cam scumpe la vorba.

(Acum vreo 10-12 ani am batul strada, pe-acolo, asa ca-i posibil sa fie si oarece schimbari si schimburi.)

Last edited:
dar atentie, e totodata locul unde se intalnesc si misuna poponarii, transexualii...

(Acum vreo 10-12 ani am batul strada, pe-acolo, asa ca-i posibil sa fie si oarece schimbari si schimburi.)
Intr-adevar s-au mai schimbat lucrurile ,unde inainte misunau transexuali si poponari ,ai sa intalnesti acum membri ai comunitatii LGBT .

• 👍
Reactions: 1 user
Nu degeaba se mai chema si amorul grec. E firesc, asadar, sa fie la el acasa, la Saloniki.

Era sa uit. Ademenesc tinerii cu minunate bomboane. (Acum am fost malitios, nu rautacios. :) :)

Sa inteleg ca e plin de astia pe acolo.. nu ca as avea mare lucru contra acestora, insa doresc sa ma feresc de ei cu orice pret :) Ma mira, insa, faptul ca este atit de plin de 'pacatosi' in vecinatatea muntelui Athos :D
[doublepost=1499584125,1499583800][/doublepost]
Pai impreuna cu cresterea in turism, sunt sigur ca in ultimul deceniu lucrurile s-au schimbat macar un pic, in ceea ce priveste foreign language skills al localnicilor.

• 👍
Pai, tocmai! Ca Athos-ul (precum si la Vatican) are un bun renume pentru pidosnici. Si, probabil, cei excomunicati, raspopiti sau calugarii catherisiti, trebuie si ei sa-si asigure cumva traiul de zi cu zi (ma rog, vorba vine, ca-n acest caz e traiul de noapte cu noapte...)

:D:D:D

• 👍