Transavia.com (HV/TRA)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,310
2,895
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
DP3AxWx.png


Pe 04 aprilie 2012 cei de la TRA vor deschide ruta AMS - BUD.
Tot din aprilie, dar de la sfarsitul lunii, vor incepe si cei de la Travel Service sa zboare pe ruta BUD - AMS, astfel din capitala Ungara vor zbura in total trei companii pe aceasta ruta. Sa vedem cine pe cine mananca.
Pretul biletelor va incepe de la 40-45EUR per segment.

Este o veste dulce/amara pentru cei din Ungaria. Au sanse sa revada fosta aeronava B738 Malev - HA-LOU, care a trecut in flota TRA.

Orarul va arata asa:
HV6771 AMS0705 – 0905BUD 737 5
HV6771 AMS1850 – 2050BUD 737 147

HV6772 BUD0945 – 1150AMS 737 5
HV6772 BUD2130 – 2335AMS 737 147

in primele zile, pot apare mici modificari.

boeing-737-700-transavia-klein.jpg
[/URL]
 
Last edited by a moderator:
Transavia.com: O noua companie aeriana pe BUD

Incepand cu ziua de ieri, Transavia.com va zbura de patru ori pe saptamana - luni, miercuri, vineri si duminica - intre Amsterdam si Budapesta. Cursa de ieri a fost efectuata cu o aeronava B737-700, dar restul curselor se vor efectua cu B737-800, cu o capacitate de 189 de locuri.
 
Incepand cu programul de iarna, compania low cost olandeza Transavia va zbura pe ruta Amsterdam - Dubai.
Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip B738.

Programul de iarna incepe pe 11 octombrie 2012 si arata asa:
HV6901 AMS0630 – 1655DXB 738 14
HV6902 DXB1750 – 0045+1AMS 738 14

LE
fuelstop in LTFJ
 
Boeing 737 -8K2 39262 4021 PH-HSG Transavia delivery 01-02may12 BFI-KEF-AMS
 
Transavia will "fail" to become a leading low-cost European leisure carrier unless it ensures that it remains focused exclusively on leisure passengers, its chief executive Bram Graber warns.
Speaking in Paris as the group unveiled growth of the leisure unit as a central part of its new Perform 2020 business plan, Graber said it was imperative that an expanded Transavia focus on the European leisure market, while Air France and KLM’s mainline fleets concentrate on serving key business routes. He says Transavia needs to have a “simple, one positioning” business model that is “less segmented than the major airlines” in order for it to effectively compete with low-cost rivals...
Under Perform 2020 Transavia is to be expanded to operate some 100 aircraft carrying 20 million passengers by 2017. This will include three divisions: Transavia Netherlands, Transavia France and a future Transavia Europe, with roughly 30 aircraft each.

Transavia Europe will have a separate AOC and Graber confirms that it will operate from “between five and 10 bases outside France and the Netherlands" opening over the coming three years. Air France-KLM says it has identified 15-20 airports in Europe "fitting criteria for base selection" but would not divulge details.

Transavia France will continue "fast growth" at Paris Orly and will get new slots at the airport from Air France. At each base, Transavia will seek to become the second or third biggest operator by market share with three to 10 aircraft deployed at each one.

Graber says the expanded Transavia will operate with a fleet of Boeing 737-800s in a 189 seat configuration, noting these will be a “very simple, standardised 737-800, exactly the same specification as we have in Transavia today because that is the most efficient way to build the network.”

By 2017, Transavia will deliver €40 million ($52 million) of synergies and contribute €100 million of EBITDAR to the Air France-KLM group and its chief executive - Alexandre de Juniac - says the airline will be positioned as primarily a “defensive tool” against the expansion of low-cost rivals into the group’s traditional markets. “We are subjected to high competition by low-cost carriers in traditional airports and regional stations and cannot afford not to advance in that,” he says.
Transavia’s expansion will be financed from the recent €339 million proceeds from Air France-KLM’s sale of shares in airline technology firm Amadeus.
flightglobal.com
 
Transavia Netherlands are deja 35 de bucati.
Transavia France opereaza vara asta cu 18 unitati, asa ca se va dubla cel mai probabil cu transferul total de la Orly.
Ramine de construit Transavia Europe.. pe fondul scaderii capacitatii generale, adica niste concedieri masive in Franta.
 
se preconizeaza din ce in ce mai mult porto si munchen printre cele 5 baze...plus lisabona. sase baze in plus, din '16... oldblue: parca tu vedeai o baza pe plaiuri mioritice... ca doar transavia, ca atare tot nu e membru skyteam...
 
Last edited by a moderator:
Munchen e foarte interesant si curajos. E drept ca LH le-a cam luat tot aerul pe relatia Franta-MUC: din afara Parisului opereaza doar LH. Pe Porto am folosit deja Transavia, dar e de la baza Orly cred. Eu baza nu vad inca la noi, dar un zbor- doua pot fi din viitoarele baze.
 
Ia ginditi-va un pic strategic. Sunt anuntate cam 100 de Airbusuri, si cam o treime din ele la baze din strainatate. MUC incepe curajos cu 5 bucati, mult mai agresiv decit construiesc LCC clasici.

Si hai sa vedem unde ar putea avea potential de clienti, piete mai usor de atras etc. Din 5 baze macar una va fi in Europa de Est. Romania are in clipa de fata densitatea cea mai mare de legaturi. Are sens sa ai crew din Romania si sa opereze in W mai multe rute. Adunati Franta cu Olanda si vedeti ce iese.
 
o bucata echipament in paradisuri pierdute precum TSR sau CLJ cu 1/zi misiuni la ORY , AMS(sau RTM) si inca o Germanie, dar pax de conexiune raman 80% in Star All;
 
Au pus si partea a doua online. Interesanta mai ales ca rute... se pare ca vor merge cap la cap cu unele rute AF iar managementul spera ca intr-o zi sa abandoneze mainlineul. Cu alte cuvinte, daca nu se poate transfera, falimentam ruta companiei mama.

Oricum, AF va mai avea nevoie de o runda de restructurare.
 
Singurul legacy care merge in Europa este IAG, nu in ultimul rind pentru ca au avut rasuflarea LCC in ceafa mult mai devreme si mult mai intensiv.Au trebuit sa reactioneze mult mai devreme cind le-a fost penetrata....piata.

Iar Willie Walsh a facut citeva chestiuni radicale:

- a focusat businessul clasic pe LHR si MAD, avind aici pozitii nr.1 intre europeni peste Atlantic catre Americi
- pe linga a ramas doar reteaua de feedere catre huburi
-piata P2P o deservesc doar la ce au ramas nise profitabile in Gatwick, London City si Iberia Express la MAD
- la LCC au cumparat o o structura externa cu gena de LCC si cu niste avantaje strategice importante - pozitie la BCN, model de business neorientat doar spre pret etc.
- cursele regionale au fost date consecvent catre FlyBe in Uk, Air Nostrum sunt oricum externi in Spania
- restructurarea radicala Iberia acum doi ani

AF/KLM incearca acelasi lucru, dar cu manusi, datorita situatiei politico-sindicale:

- au scapat de Cityjet, ca acolo nu erau sindicate franceze, compania fiind in Irlanda si Belgia
- mai mult sau mai putin, au scapat de a restructura si Alitalia, desi asta ii slabeste in Europa (aici chiar ca nu au reusit in ultimii ani sa faca o entitate tare AZ-AF-KLM, a fost mai multe "merge ca intotdeauna"
Acum au ajuns la "core business" si au citeva probleme:
- cursele regionale - au incercat sa adune totul in Hop! dar trei ologi intr-un picior nu iti dau un alergator - vor trebui sa o restructureze, fie spre flota mai mare si frecvente reduse
- Transavia nu face bani - aici insa tb sa creasca masa critica a businessului
- problema aeroporturilor non CDG in Franta, si aici ar fi bine sa vedem citeva lucruri:

Orly - important din perspectiva unei tari centraliste, dar intil pt hub ( a facut vre-unul dintre voi celebrul transferul cu autobuzul de la CDG?), deci doar P2P , in plus cu restrictii: optiunea aici ar fi un AF Express a la Iberia, desi managementul a vrut radical Transavia

Nisa - cel mai mare aeroport din provincie - dar asta pentru turismul leisure - se bat cap la cap cu Easy, doar Transavia i-ar ajuta aici
Lyon- declarat mai demult hub regional - problema va fi moartea Hop

Restul : chestiunea de canibalizare - un zbor Transavia omoara doua zboruri Hop, ergo bye bye la niste piloti sau de inutitilate traditionala ex Agen : se zboara zilnic la Paris cu AT42, desi aeroportul se afla la 100 de km de Bordeau si 100 de km de Toulouse ( care are a doua ruta interna ca densitate spre Orly).

In situatia actuala, daca as fi la AF cu sindicatele actuale, pasul urmator ar fi sa creez un AF express la Orly, Lyon, Toulouse, Nisa in schimbul redimensionarii radicale a Hop.
 
din pacate, cred ca AF va ramine inghetata in deal-ul actual - cel putin pina la urmatoarele alegeri ('15) - cind AF s-ar putea sa nu mai supravietuiasca dacit sub respiratie artificiala...
Hop! ca atare e moarta ... devine aripile lui ClubMed, si cu putin noroc si multa munca de convingere mai decroseaza 2 contracte similare...
Transavia este singura arma pe care AF o are importiva lui EZY - si asta nu numai la Nisa... de unde cresterea capacitatii de 56% pe programul de iarna ...
nu sint prea sigur ca urcarea in gama a AF va fi de prea mare folos ... noile cabine de 777 sint mai mult un p.r.-stunt decit o operatiune menita sa aduca un retur pe investitie...
 
Hop! ca atare e moarta ... devine aripile lui ClubMed, si cu putin noroc si multa munca de convingere mai decroseaza 2 contracte similare...
... sau AirFrance-KLM impun lui Air Côte d'Ivoire ACMI-uri Hop! in livery local ... caci daca Aga-Khan Foundation decid sa dezinvesteasca, AF vor fi obligati (la nivel politic) sa bage mai multi bani in Air Côte d'Ivoire... si ar face sens sa conditioneze marirea participarii in capital de niste contracte care sa le asigure si ceva return...
 
Noul livery Transavia . Personal nu imi place deloc . Mi se pare o involutie fata de cele anterioare. .Le-am pus in ordine invers-cronologica.

PHHZE-800x400.jpg


BOEING-737-TRANSAVIA_caroussel_fleet_large_new.jpgTransavia_Boeing_737.jpg
 
Eu as spune mai degraba ca e un livery usor si ieftin de stickerit, daca se ia ceva in wetlease sezonier.