Sa fiu inteles, nu exclud vreo varianta, doar ca imi pun o intrebare simpla: cine ar castiga din doborarea cu racheta? Iranienii? In nici un caz. Ok, a fost "din greseala"? Nu cred ca la nivelul armateri iraniene exista "greseala". Nu pot compara o asemenea armata cu grupuri de gen Hezbollah sau Daesh chiar. Chiar daca sunt "Garzile revolutionare", alea sunt armata pe bune, nu pacalici. Asta legat de military activity.
Eu tot raman cu nedumeriri legate de traiectorie si evolutie. Cand a disparut semnalul (chiar daca flightradar nu o fi 100% accurate este totusi pe aproape), aeronava era la 7,925 ft si avea o viteza de 275 kt. Presupunem ca aici a fost lovit. Si ca pilotii au decis sa se intoarca. Doar ca martorii oculari spun "aripi in flacari". Asa ca portanta e cam gata. Si totusi, mai zboara vreo 10 minute pana la locul prabusirii. Sau in fine, e in aer... Cand ai "aripile" in flacari" banuiesc ca nici motoarele n-or mai fi in parametri. Asadar: motoare nu, portanta nu, hidraulica si electric banuiesc ca 0. Si atunci.... sta in aer 75to pe o traiectorie de intoarcere spre aeroport atata timp?