Incident Un PLANOR s-a PRĂBUŞIT la Cluj! Două persoane sunt rănite

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Feb 13, 2012
196
39
43
44
Cluj-Napoca
"Un planor la bordul căruia se aflau două persoane s-a prăbuşit de la 30 de metri, în judeţul Cluj. Accidentul aviatic a avut loc la 35 de kilometri de Cluj Napoca, în satul Băgara. Potrivit poliţiştilor, în planor se afla instructorul de zbor împreună cu un elev al Aeroclubului României.

Primele informaţii arată că pilotul a încercat o aterizare forţată, care nu a dus la o coborâre lină ci o prăbuşire. Pompierii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit două victime care nu erau în stare gravă. Un echipaj SMURD a preluat răniţii şi i-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

„Un echipaj SMURD a ajuns la locul unde s-a prăbușit aparatul, este vorba despre un planor. Două persoane au fost înăuntrul aparatului de zbor, un bărbat și un tânăr de aproximativ 18 de ani, care nu au suferit răni grave. Totodată, se pare că aparatul de zbor nu a fost grav afectat”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Satul Băgara aparţine de comuna clujeană Aghireşu."

Sursa : http://www.newscluj.ro/un-planor-s-a-prabusit-la-cluj-doua-persoane-sunt-ranite/
 
Am verificat informatia (doar azi am dat de omul din interiorul Aeroclubului) si se pare ca vestea e o alarma falsa planorul aterizand afara in conditii normale iar pilotul instructor si elevul nu au patit nimic iar planorul e din nou montat (a fost demontat pentru transportul inapoi la aeroclub) si gata de zbor.
 
  • 👍
Reactions: 1 users