Jet Blue prima companie care a lasat pasagerii sa foloseasca aparatele electronice din dotare la bordul aeronavei si la decolare si al aterizare .
http://vimeo.com/78385765
http://vimeo.com/78385765
Bruiaza masiv, mai ales in mod GSM, unde puterea maxima in antena mobilului e de 2W in conditii de semnal prost/ecranare, adica situatie tipica pentru un avion. Iti dai seama ca numai 10 aparate lasate deschise intr-un A 320, de exemplu, cat zgomot radio produc in aeronava (pentru aparatele de bord emisia lor e zgomot, nu semnal util) daca se apuca sa emita simultan in caz de actualizare de pozitie, sms primit in roaming cu "Bine ati venit in tara X", sau alte situatii similare.am inteles ca nici alea nu bruiaza dar este o masura a lor sa fie mult mai siguri ca nu le da aparatura peste cap
Cat ghinion pe bietul fotograf !Stiu despre un ca, in US, cand un tip a filmat/pozat decolarea, iar cand a vrut sa faca acelasi lucru la aterizare, o doamna mai in varsta, care statea langa el, s-a crizat si a inceput sa faca circ cu pretextul ca se vor prabusi din cazua camarei. Tipul a fost predat autoritatilor si a fost amendat.
La Tarom majoritatea insotitorilor de bord inca se crizeaza masiv atunci cand scot aparatul foto sa fac poze imediat dupa decolare sau inainte de aterizare pe ideea ca "folosirea aparatelor electronice e interzisa" in acele momente.
EASA to approve gate-to-gate PED use
By the end of November, the European Aviation Safety Agency (EASA) will issue guidance allowing passengers to use personal electronic devices (PEDs) during taxiing, take-off and landing.
Surfing in the sky: Commission gives airlines green-light for 3G and 4G broadband services in aircraft
The Commission has adopted new rules that allow the latest wireless communication technology to be used by passengers on board aircraftflying over the European Union.
This means that from now onwards, spectrum for 3G (UMTS) and 4G (LTE) communications may be used above an altitude of 3000 metres. Until now only 2G (GSM) has been permissible on-board aircraft flying in the EU, which is impracticable sending large amounts of data (for example sending large attachments, downloading eBooks, watching video).
This EU decision creates the possibility for airlines – rather than a right for passengers - to allow use of smart phones and tablets during flights.