VIDEO / A380 Emirates, aterizare spectaculoasa pe crosswind la Dusseldorf

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Pe 5 octombrie, pilotii unui A380 Emirates (A6-EDQ) care opera zborul EK55 Dubai – Dusseldorf au reusit o aterizare spectaculoasa pe crosswind.

Cargospotter, cel care a filmat aterizarea, a descris astfel momentul: “In ultimii ani, am filmat mii de aterizari pe crosswind pe diferite aeroporturi din Europa, insa aceasta a fost extrem de grea si spectaculoasa. Pe finala scurta, totul parea ca decurge conform unei aterizari pe crossswind ca la carte. Dupa touchdown insa, superjumbo-ul a fost destabilizat de rafalele de vant, iar pilotii au muncit din plin pentru a-l alinia cu centrul pistei. Nu am vazut niciodata ca un avion sa reactioneze asa dupa contactul cu solul, derapand in toate directiile. Din fericire, pilotii au reusit sa-l alinieze cu pista, tot respectul pentru ei!”

A6-EDQ este unul dintre cele 98 de Airbus-uri A380 pe care Emirates le are acum in serviciul comercial din 142 comandate. Propulsat de motoare Engine Alliance GP7200 si livrat in octombrie 2011, acest A380 ofera 14 apartamente private la First Class, 76 de locuri la Business si 427 in Economy.


Continue reading...