VIDEO / Aterizarea MiG-urilor 21 LanceR la NATO Days Ostrava

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Aseara, cele doua MiG-uri 21 LanceR – Baza 86 Aeriana Borcea au aterizat la Ostrava (Cehia) pilotate de Gheorghe “Gica” Stancu si Dan “Motanu” Moise.

Dupa aproape 25 de ani, este pentru prima data cand MiG-uri 21 aterizeaza din nou pe aeroportul Mosnov (aterizarile supersonicelor noastre incep la minutul 3:10). Ultimul MiG-21MF a decolat de pe acest aeroport in septembrie 1993. Cele doua MiG-uri de la Baza 86 Aeriana Borcea vor putea fi admirate atat static, cat si in evolutie. Supersonicele sunt insotite si de un C-27J Spartan.

“Evolutiile acrobatice ale MiG-ului 21 sunt foarte apreciate la toate airshow-urile si, multumita Fortelor Aeriene Romane, ele vor putea fi admirate si la NATO Days 2016. Romania le va inlocui cu aparate F-16, asa ca aceasta este una dintre ultimele ocazii cand le puteti vedea zburand”, a afirmat Zbyněk Pavlačík, presedintele Jagello 2000. Potrivit redactorului-sef al publicatiei Aviation+astronautics, MiG-urile Fortelor Aeriene Romane au fost ultima data in Cehia acum 14 ani, la CIAF Air Show 2002.

Saptamana viitoare, pe Aeronews.ro vom publica interviul cu Gica Stancu facut marti, 13 septembrie, ocazie cu care am asistat si la zborul de antrenament (filmat de la sol, dar si din cockpit) pentru NATO Days 2016 efectuat de comandorul roman.

Continue reading...