VIDEO / Concept: avionul hibrid easyJet

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
easyJet lucreaza la o solutie hibrida pentru avioanele sale din gama A320 menita sa micsoreze consumul de carburant cand avionul ruleaza la sol.

Solutia, dezvoltata impreuna cu studentii de la Universitatea Cranfield, presupune montarea unei celule de combustibil cu hidrogen in cala avionului. Dupa aterizare, cand aeronava franeaza, energia este recuperata si folosita pentru a incarca aceasta baterie – easyJet spune ca solutia este similara cu Kinetic Energy Recovery System (KERS), sistem regasit in Formula 1. Ulterior, energia stocata va fi folosita pentru rularea aeronavei, economisindu-se pana la 4% carburant din consumul total easyJet.

Anual, s-ar economisi astfel 50.000 de tone de carburant si emisii de CO2. Singurul element rezultat in urma functionarii sistemului hibrid este apa curata, care ar putea fi folosita pentru reincarcarea sistemului de la bordul aeronavei pentru utilizare in zbor. Pentru a rula la sol cu propulsia hibrida, fiecare avion va avea motorase inglobate in trenul principal de aterizare. Totodata, sistemul hibrid ar reduce dependenta fata de masinile speciale pentru remorcarea aeronavelor spre / de la poarta de imbarcare sau le-ar putea elimina complet. VIDEO.



Continue reading...