VIDEO / Juneyao Airlines, primul Connecting Partner Star Alliance

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Astazi, la Shanghai a avut loc ceremonia prin care Juneyao Airlines a devenit primul Connecting Partner Star Alliance. Aeronews a participat la eveniment alaturi de 11 jurnalisti din afara Chinei si numerosi reprezentanti mass-media din aceasta tara.

In decembrie 2015, Star Alliance – prima si cea mai mare alianta la nivel mondial, care a implinit pe 14 mai 20 de ani de la infiintare (video) – lansa programul Connecting Partner. In toamna anului trecut, Juneyao Airlines, un “high value carrier” din China, era anuntata ca prima companie aeriana care adera la acest program. Connecting Partner permite operatorilor regionali, low-cost sau hibrizi sa relationeze cu reteaua Star Alliance fara a fi membru cu drepturi depline, oferind pasagerilor mai multe optiuni de calatorie spre unul dintre cele 1300 de aeroporturi deservite acum de membrii Star Alliance, 28 la numar.


Evenimentul de astazi din Shanghai a inceput la 9:15 cu o conferinta de presa sustinuta de Wang Junjin, CEO-ul Juneyao, si Jeffrey Goh, CEO-ul Star Alliance. “In istoria noastra de 11 ani, am ajuns sa fim un operator de talie medie, cu 62 de Airbus-uri din gama A320. Alegerea noastra ca prim operator Connecting Partner este o recunoastere a serviciilor de calitate pe care le oferim. Speram ca pasagerii care zboara cu Star Alliance sa se bucure din plin de ospitalitatea noastra”, a declarat CEO-ul Juneyao Airlines. “In septembrie 2018 vom primi primul 787-9 Dreamliner din cele 5 comandate (am luat si 5 optiuni), urmand ca pana la sfarsitul anului viitor sa avem 3 Dreamlinere in flota. Inca nu am stabilit primele destinatii, insa va pot spune ca Europa, America de Nord si Australia sunt prioritare pentru noi. De asemenea, pentru a marca parteneriatul cu Star Alliance, vom aplica un livery special unuia dintre Airbus-urile noastre.”


In cadrul sesiunii de Q&A l-am intrebat pe CEO-ul Star Alliance care au fost motivele alegerii Juneyao pentru Connecting Partner. Iata ce ne-a raspuns: “Suntem foarte atenti si selectivi cand invitam un operator sa relationeze cu Star Alliance. El trebuie sa aduca valoare adaugata aliantei si nu sa ni se alature doar de dragul parteneriatului. In cazul Juneyao Airlines, am apreciat reteaua si destinatiile deservite, serviciile de calitate, numarul de pasageri / frequent flyers, dar si potentialul pe care Juneyao il are. In ultimii 8-9 ani, Star Alliance nu a avut o pozitie foarte puternica in Shanghai, insa acest lucru se schimba acum prin venirea Juneyao ca si Connecting Partner. Ei opereaza multe zboruri de pe aeroportul Pudong, deservit si de 17 dintre operatorii Star Alliance (1600 de zboruri / saptamana catre / dinspre PVG deservind 64 de destinatii – externe si interne – din 19 tari), asa ca a fost o alegere logica pentru a oferi pasagerilor nostri conexiuni line.”


Momentan, Juneyao Airlines are acorduri cu 5 operatori Star Alliance – Air Canada, Air China, United, Singapore Airlines si EVA Airways – prin care pasagerii acestor companii pot acumula si consuma mile atunci cand zboara cu Juneyao Airlines. Potrivit CEO-ului, Juneyao va semna, in viitorul apropiat, intelegeri legate de programele Frequent Flyer si cu alti membri Star Alliance. Legat de beneficiile aduse de Connecting Partner – acces la lounge, Fast Track la controlul de securitate, bagaj suplimentar, proritate la check-in, imbarcare, stand-by si livrarea bagajului – ele se aplica pentru pasagerii a 11 operatori Star Alliance cand aleg zboruri de conexiune Juneyao Airlines. Incepand de astazi, Juneyao Airlines aduce, in medie, 270 de zboruri / zi retelei Star Alliance si 80 de orase pereche. Prin venirea Juneyao Airlines, pasagerii Star Alliance au acces la peste 1700 de zboruri saptamanale catre 69 de destinatii din 8 tari tranzitand prin Shanghai, unde Juneyao Airlines opereaza curse de pe doua aeroporturi: Pudong (PVG) si Honqiao (SHA). Revenim cu impresiile de zbor Shanghai-Qingdao si retur.

Foto / video: Teodor Stefan, Shanghai, China.

Juneyao-787-9-Dreamliner.jpg


IMG_4990.jpg
IMG_4981.jpg
IMG_5053.jpg
IMG_4997.jpg
IMG_5046.jpg
IMG_5085.jpg
IMG_5087.jpg
IMG_5049.jpg
IMG_4977.jpg
IMG_4993.jpg
IMG_4976.jpg
IMG_4978.jpg
IMG_4994.jpg
Share

Continue reading...