VIDEO / Open for business: Concourse D, aeroportul Dubai International

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Astazi a fost inaugurat Concourse D, cea mai noua zona a aeroportului DXB. Peste 70 de companii aeriene vor folosi Concourse D, rezultatul unei investitii de 1,2 miliarde dolari.

Prin inaugurarea Concoruse D, Dubai International – cel mai aglomerat aeroport din lume ca trafic international de pasageri – isi mareste capacitatea de la 75 la 90 de milioane pasageri / an. Primul zbor care a ajuns la Concourse D a fost BA105, prima cursa care a plecat de aici fiind BA108. Tot in prima zi, Royal Jordanian va opera aici, urmand ca restul liniilor aeriene sa se mute treptat in urmatoarele saptamani. Inaugurarea de astazi a fost precedata, la inceputul lunii, de probe complexe care au reunit peste 2000 de persoane pentru a testa facilitatile noii zone.

Concourse D este legat de Terminalul 1, renovat, printr-un tren ce poate transporta pana la 300 de pasageri / calatorie. Proiectat in jurul unui atrium central, Concourse D ofera distante scurte pana la portile de imbarcare, permitandu-le astfel pasagerilor sa petreaca mai mult timp in zona restaurantelor si a magazinelor. Concourse D va oferi 9 lounge-uri ce acopera peste 6926 mp (inclusiv 5 ale companiilor aeriene), un nou lounge Al Majlis, doua lounge-uri Dubai International Hotel si un lounge Marhaba VIP. La exterior, Concourse D ofera 21 de punti de imbarcare (4 pentru A380 sau Boeing 747) si 11 locuri pe platforma a caror capacitate este de 18 milioane pasageri.




Continue reading...